Connect with us

Blog

Beharangozó: teszt egy elektromos prototípusról

Nem minden nap tesztel olyasmit az ember, amiből csupán kettő van a világon. Még ha ez csak egy kis elektromos robogó is.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Reggel van. Félálomban matatok zörgő telefonom után. Bár más hang a kettő, de kómás állapotomban egyelőre még nem tudom eldönteni, az ébresztőm szólhat, vagy valaki keres. Kezembe véve “Almácskát” utóbbit állapítom meg, BenZso az. “Szia! Figy, van kedved tesztelni egy prototípus elektromos robogót?” – kérdezte a kollega számomra még értelmezhetetlenül gyors tempóban. A rövid “persze” szó tűnt a leghatékonyabbnak visszamenekülni az ágyba az álomszerű diskurzusból, így hát elmormoltam: “Persze!“. Célt ért, s fél perc múlva folytathattam kalandozásomat valamelyik távoli boxutcában, egy gyári csapat versenyzőjeként, valamiféle futurisztikus elektromos prototípus mellett..

Hát így kezdődött a történet. Aztán nem sokkal később a forgalmazó, C.Balázs megszolgált kabrió Mercijében folytatódott a budai rakparton araszolva, miközben az elektromos jövőről eszmecseréltünk. “Jó-jó, de még azért nem tart ott a technika, ahol.. amíg még van olaj, addig úgy se..” – fejeztem be minden egyes gondolatmenetet, mert hát valljuk be, így is van. Persze ettől függetlenül ekkor már javában dörzsöltem a tenyerem, mert úgy tűnt, végre úgy szelem át a fővárost, hogy egy árva petákomba se kerül. A 320 FT-os BKV jegy, és a literenként ennél még drágább benzinárak mellett ez túlontúl szívetmelengető érzés.. bár csak ne kellene annak lennie.

Előzőleg nem láttam a tesztjárgányt, csak annyit tudtam róla, hogy kicsi, és összvissz kettő van belőle a világon. Tényleg nem volt nagy, kis gonoszsággal inkább egy kétszer, talán háromszor ebédelt rollerre hajazott, mint robogóra, ami talán a szokatlan összkép miatt hatott így. “Nem baj, ingyen utazok!” – tartottam magamban a lelket, no nem a külső, hanem már az elindulást követő maximális tempó miatt. Felkészítettek előre, nem vártam tőle csodát, s így nem is fikázom érte szerencsétlent. Mindenesetre minden rutinomra szükség volt az út legesleg szélén manőverezni a Biorobogót, merthogy ez a márkaneve, és elengedni a sokszor elég türelmetlennek tűnnő autókat. Persze ők is szeretnének egyszer hazajutni, nem is emlegettem senki felmenőjét.

A végtelennek tűnő hazaút során rengeteg gondolatom támadt a “elektrobesszal” kapcsolatban, melyeket csak a hamarosan következő tesztben fejtek ki nektek. Megmondom őszintén, a hibák no meg az előnyök után kutakodva, kifejezetten élveztem a helyzetet. Ugyanis Balázs a kulcs átadása előtt arra kért, szedjek össze mindent a gépről, ami szerintem nem jó, vagy nem működik jól, hiszen a teszt után a robogó utazik vissza Németországba, ahol többek közt ennek mentén javítgatják tovább. Ilyen szerepben sem tetszelegtem még.

Nem volt nálam sokáig a Biorobogó, csupán egy hétvégét, ám ez a pár nap bőven elég volt hozzá, hogy megszeressem és egyben meg is utáljam őt. Most még nem árulom el miért, ha kíváncsiak vagytok rá, egy kicsit még várnotok kell a tesztre.

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending