Csatlakozz hozzánk

Hírek

Be cool!

A TLF Cool System csökkenti a bőrruha felmelegedését napsütésben.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Fekete vagy sötétszínű bőrszerelése a legtöbb valamirevaló motorosnak van, vagy volt valamikor. Bár egyre inkább divatba jönnek a világos színek, praktikus okokból mégis a sötétek az elterjedtebbek. Ezek kevésbé koszolódnak, vagy legalábbis kevésbé látszik rajtuk, a keletkezett sérülések kevésbé zavaróak, és szinte minden színű és mintájú motorhoz és bukósisakhoz passzolnak. Egyetlen baj van velük, nyáron szinte beléjük rohad az ember a melegtől. Erre a problémára kínál megoldását a TFL Cool System.


Azonos körülmények között a baloldali bőr sokkal hűvösebb maradt

A TFL Cool System két rétegből épül fel: egy úgynevezett SELLA COOL nevű festékrétegből, valamint egy RODA COOL névre keresztelt mikroszemcsés anyagból. E kettő együttes hatására a kezelt bőrfelület energiaelnyelő képessége megváltozik. A TFL réteggel bevont sötétszínű bőr a fény látható tartományba eső részét változatlanul elnyeli (tehát a ruha színe egyáltalán nem változik), míg az infravörös tartományba eső részét ugyanúgy visszaveri, mint egy világos felület. Ennek eredményeképpen akár 40°-kal kevésbé melegszik fel, mint egy sima, fekete bőr. A ruha összes többi tulajdonsága – beleértve a szakítószilárdságot, és a kopásállóságot – változatlan marad.


A TFL Cool System csak spektrofotométer segítségével látható (világos rész)
Tudtad-e?

A fény elektromágneses sugárzás, amelynek egy részét az emberi szem is érzékeli. A fényre jellemző tulajdonság a frekvencia, melyet mi színként érzékelünk. Az általunk nem látható frekvenciatartományok közül az alacsonyabb hullámhosszút ultraibolya, a nagyobb hullámhosszút infravörös sugárzásnak hívjuk. A színek frekvenciája kb. 3,8 és 7,5 THz (terahertz), hullámhosszuk kb. 400 és 800 nm (nanométer) közé esik.


A napfény, és annak látható része.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending