Csatlakozz hozzánk

Hírek

Barbera harmadik az időmérőn

Barbera-Simoncelli párharc az elsőségért

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye
A Cseh Nagydíj második napján az időjárási körülmények alaposan próbára tették a csapatokat és a nézőket is. Sokunknak úgy tűnt, mintha nem is egy éjszaka, hanem egy egész évszak telt volna el a pénteki kapunyitás óta. A tegnapi 30 fokos melegnek nyoma sem volt, miután a hőmérő higanyszála ma napközben is alig érte el a 15 fokos hőmérsékletet.
 

 

Persze ez ismét rosszul jött mindenkinek, mivel megint nem tudta a csapat egy adott körülményre beállítani a motort. Hector Barbera a magyar csapat versenyzője délelőtt még hűvös, de legalább valamelyest száraz pályán edzett, míg a délutáni időmérőn ismét az eső volt az úr. A második szabadedzésen és időmérő edzésen is Barbera a mérnökeivel elsősorban a holnapi versenyre próbáltak koncentrálni, de tudva, hogy holnap valószínűleg hétágra fog sütni a nap és esőnek nyoma sem lesz, így inkább csak az általános esős beállításokat tesztelték.
 
 
A 21-es rajtszámú Team Toth Aprilia az egész második kvalifikációt uralta. Egyetlen ellenfele akadt a pályán, mégpedig a világbajnoki ponttáblázat élén tanyázó, Marco Simoncelli. Óriási izgalmakban volt része a csapatnak, hiszen a két rivális folyamatosan váltotta egymást a pole pozícióban. Amikor már mindenki azt hitte, hogy ennél gyorsabb kört nem lehet menni, vagy Barbera vagy Simoncelli kontrázott rá a felelőtlen kijelentésre egy fantasztikus köridővel. A párharcból Hector került ki rosszul, ugyanis kettejük közül őt intették le elsőnek, így az olasznak még maradt ideje válaszolni a kihívásra, ráadásul a legvégén még Debonnak is sikerült beférkőznie. Ennek ellenére a magyar istálló, világbajnoki összetett ötödik helyén álló versenyzője elégedett, habár tény nem felhőtlen a boldogsága.

Hector Barbera#21: 3. rajthely 2’11”578

„Természetes, hogy boldogabb lennék, ha Mugello után végre összejött volna a második pole pozícióm. Óriási motiváció számomra a rengeteg magyar a lelátókon, akik annak ellenére kijöttek ma, hogy ennyire rossz idő volt. Ahogy az edzés megkezdődött elkezdtem gyors köröket menni, mert tudtam, hogy nem vagyok biztonságban a tegnapi provizor pole időmmel. Ahogy arra számítottam, Marco „megtalált” a pályán és elkezdődött az adok-kapok. A végén már volt a pályának egy olyan része, ami kezdett felszáradni és ez komoly hátrány volt a vizes gumikon. Főleg, hogy az egész edzést kihasználtam és egyetlen egyszer sem jöttem ki a boxba, míg a többiek ezalatt kétszer is cseréltek gumit. Sajnálom, hogy nem tudtam még egy kört menni a végén, mert akkor talán tudtam volna válaszolni a többieknek egy gyorsabb körrel. Nem baj, a lényeg, hogy holnap én végezzek előttük és akkor nem bosszankodom azon, hogy ma nem jött össze a rajtelsőség. Ehhez azonban szükségünk lenne egy száraz bemelegítésre, hogy egy-két dolgot még kipróbálhassunk. ”

BGP media
 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending