Csatlakozz hozzánk

Akciók

Ballistic akkumulátorok

Kicsi, könnyű, mégis nagyobb teljesítményű, mint a hagyományos áramforrások.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Fotó: Ballistic Performance Components

Az amerikai Ballistic Performance Components akkumulátorokkal nem nagyon nyúlhatsz mellé: kisebbek és könnyebbek a hagyományos, savas ólomakkumulátoroknál, mégis jobban teljesítenek azoknál.

Ballistic. A név alapján azt is gondolhatnánk, hogy az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA valamelyik leányvállalatáról, esetleg egy fegyverbevizsgáló laborról van szó. De nem. A Ballistic Performance Components székhelye ugyan valóban az Egyesült Államokban található, de nem rakétákkal vagy lőszerekkel foglalkoznak, hanem motorokhoz, robogókhoz és kvadokhoz készítenek akkumulátorokat, akkutöltőket és egyéb kiegészítőket.

A cég legújabb fejlesztése az EVO2 akkumulátorcsalád, amely számos előnnyel kecsegtet a hagyományos, savas ólomakkumulátorokkal szemben – a motorgyártók általában ez utóbbi típussal látják el a gépeket. Az EVO2 sorozatba tartozó akkuk lítium-vas-foszfát (LiFePO4) típusúak, kimondottan motorkerékpárokhoz tervezték őket, összeszerelésük kézi munkával történik. Több remek tulajdonságuk is van: típustól függően akár 80 százalékkal is kisebbek lehetnek a gyári akkuknál, súlyelőnyük pedig elérheti a 4,5 kg-ot. Az EVO2 modellek élettartama azonos felhasználási körülmények esetén több mint kétszerese is lehet a savas akkukénak, és ha egy évig használaton kívül vannak, akkor is legfeljebb a töltöttségi szintjük 10 százalékát veszítik el.

A Ballistic Performance Components EVO2 akkumulátorok további előnye, hogy töltésükhöz nincs szükség speciális töltőre, nem tartalmaznak mérgező anyagokat, újrafeldolgozhatók, ütés- és vízállók, „száraz” kialakításuknak köszönhetően pedig bármilyen pozícióban beszerelhetők a motorba. Mivel kisebbek és könnyebbek a gyári akkuknál, a felesleges helyet a csomagban található, méretre szabott habszivaccsal lehet kitölteni (igaz, néha egyéb módosításra is szükség lehet). Ami a teljesítményt illeti, a Ballistic szerint egy 12 cellás, 6,9 Ah-s EVO2  akkumulátor egy 20 Ah-s savassal tekinthető egyenértékűnek.

A Ballistic kínálatában 4, 8, 12 és 16 cellás EVO2 akkumulátorok találhatók, amelyek kapacitása 4-től 28 Ah-ig terjed. A cég mindegyik akkura 3 év garanciát vállal.


A Ballistic termékeket a MotopartsShop forgalmazza. Rendelés a sales@motopartsshop.hu címen!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending