Csatlakozz hozzánk

Blog

Pár szó a balesetbiztosítás fontosságáról…

Végig sem gondoljuk, milyen következményekkel járhat saját magunk és a családunk számára, ha egyszer nem jön ki a lépés motorozás közben… Ugyanúgy, ahogy a felöltözünk a motorra, más fontos téren is megtehetjük a tőlünk telhetőt…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Szöveg: Csapó Zoltán Zsolt

Először is tisztázni kell, mit jelent az életünkben a motorozás tevékenysége baleseti kockázatok terén és ezeknek a kockázatoknak milyen következményei vannak számunkra.

Függetlenül attól, hogy hétköznapi tevékenységnek éljük meg a motorozást, maga a másfél centis gumicsíkon egyensúlyozás (amit motorozásnak hívunk) nem átlagos, hanem kiemelkedően magas kockázatú folyamat, ha úgy tetszik extrém sport, hobbi, rád bízom, hogy szeretnéd elnevezni magadnak.

A bukás utáni kórházi ellátások minősége és bukás/ellátás szintje, egészségünkre gyakorolt befolyása és súlyossága lesznek egyértelműen a következmények. Általában csonttörések, égések, de jelentős, legalább 35%-ban(!) legalább 2-6 hónapos gyógyulási és rehabilitációs idővel végződnek a baleseti következmények – magyarul majdnem minden második esés végződik komoly egészségváltozással, kórházi tartózkodással, műtéttel, gipsszel és végleges rokkantsággal… ezáltal az életed pillanatnyi vagy örökös megváltozásával.

Ha erre nem vagy felkészülve, a családod kvázi cserben hagyod – nem véletlenül hívom így, még akkor is, ha hirtelen nem leszek szimpatikus emiatt. Akkor is, ha túléled, örökre ott lesz, hogy miért nem oldottad ezt meg magadnak? Ha pedig megoldottad, akkor anyagilag legalább nyugodt vagy…


Mai rohanó és anyagi világunkban mindenkitől elvárt már, hogy magának oldja meg az anyagi biztonságát. A családnak és neked ott lesz a sokk, amit okozol a „pereccel”, legalább anyagilag ne tedd magad tönkre! A motorozásod esetleges baleseti anyagi következményeit, kockázatát csak biztosítással tudod kezelni, ami RÓLAD szól. Protektor Motoros Baleset-biztosításnak hívják ezt a fajta védelmet (érd.: biztositas@tesztmotor.hu), ami nem csak motorozáskor, hanem általánosan is véd.

Számtalan esetben bizonyított már, és idén is volt az ügyfeleim között 100%-ban, örökre rokkantságot szenvedett motorostársunk, csak ágyban fog már feküdni. Neki mindenféle macera és „nyünnyögés” nélkül fizetett ki a biztosító nyolcszámjegyű összeget! Ebből társunk anyagilag át tudta alakítani a teljesen megváltozott életét, házát, családi szokásait, vállalkozását, hiteleit… Enélkül számára a teljes összeomlás lett volna a saját jussa…

Gondold végig ezt a folyamatot, legalább csak egyszer, és oldd meg magadnak, hogy legyen ilyen biztosításod…

Érdeklődj: biztositas@tesztmotor.hu

– egy konkrét példa arra, mi vár rád azután, ha megtörtént a baj: milyen körülményekre és ellátásra számíthatsz; Ilyen ma motorosbalesetet szenvedni Magyarországon, 1. rész és 2. rész

Pár igen életszerű, gyakorlati példa, miért van erre szükséged, ugyanúgy, mint a bukósisakra…

– A motorozásnak nem csak pozitív következményei lehetnek, így alapvető érdeked a kockázataid kezelése. Anyagilag a biztosítással tudod ezt megoldani a legegyszerűbben!
– A baleset-biztosításod állja a hobbid, a motorozásod anyagi következményeit baleseted esetén
– Amikor a kórházban fekszel, ezt az időt is fizeti a biztosításod, kórházi napi térítés néven. Úgy kell kiszámítanod ennek a szintjét, hogy a naponta megkeresett nettó béredet tudnia kell produkálnia ilyen esetben a biztosításodnak. Ha ezt a szintet nem éri el, akkor nem a számodra megfelelő minőséggel rendelkezel. Súlyosabb esetben nem szorulsz mások segítségére, nem kell gyűjtést szervezni a családod megsegítésére, stb…
– A tapasztalatok azt mutatják, ha nincsen cascód, akkor a baleset-biztosítási pénzből tudod megjavíttatni a motorod! Már ha van baleset-biztosításod… (sokszor olcsóbb így mintha cascót fizetnél) Duplán éri meg!
– Súlyos sérülés esetén, pl. maradandó rokkantság szituációjában is helyt áll a biztosítás! Meg tudod finanszírozni a biztosítási pénzből a megváltozott életkörülményeid költségeit!
– A családodnak egyszerű módon nagyon kevés pénzből tudsz biztonságot teremteni a Protektor Motoros Baleset-biztosítással!
– Ha van bármilyen hiteled, munkaképtelenné válásod esetén baleset miatt, csak a biztosításodból tudod fedezni a törlesztő részleteidet. Ha nincsen biztosításod, akkor megy a kukába a házad, kocsid, motorod? A végrehajtót nem érdeklik a körülmények… ugye érted??
– Abban az esetben, ha te vagy egy baleset okozója, a biztosítási pénzből tudod képviseltetni magad profi szakjogásszal!

Ezek általában a legéletszerűbb, leggyakrabban bekövetkező szituációk, amiket havi fél motortank benzin árából tudsz fedezni a hobbid gyakorlása során esetlegesen bekövetkező negatív kimenetel kapcsán…


– most wellness-akció új Protektor biztosítás megkötésekor

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending