Csatlakozz hozzánk

Hírek

Baleset utáni rehabilitáció

A Fájdalom Ambulancián felgyorsítják a gyógyulást

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Fájdalom Ambulancián felgyorsítják a gyógyulást

Sok esetben a motorozáshoz sajnos hozzátartoznak a kisebb-nagyobb esések. Ki az aki úgy tanult meg motorozni, hogy még sohasem esett? Ti ismertek ilyen embert? Valószínűleg nem sokan vannak, akik ezt elmondhatják magukról. Ahogy öregszik az ember, úgy egyre jobban fájnak ezek a sérülések és könnyebben is sérülünk meg.

Gondolom, hogy ti is emlékeztek olyan kis balesetekre, amiket gyerekkorunkban szenvedtünk el egy-egy biciklis esésnél. Felpattantunk, leporoltuk magunkat és csak néhány “plezúr” emlékeztetett arra, hogy mekkorát firkáltunk.  Igen, igen, a fiatal szervezet még sokkal jobban tűri ezeket taknyolásokat.
Így 35 éves fejjel azonban már nem volt olyan jó poén, mint akkoriban.

A január 30-án történt balesetünk után a János Kórházban hívták fel a figyelmem arra, hogyha szeretnék a lehető leggyorsabban felépülni, akkor bizony érdemes lenne felkeresnem a “Fájdalom Ambulanciát” a Villányi úton.
Valahogy motoszkált a fejemben már ez a Fájdalom Ambulancia kifejezés, tudtam, hogy hallottam már motoros körökben sok embertől. Aztán agyaltam még kicsit rajta és eszembe jutott, hogy Bitter Sanyi és Czúni Laci is idejárt tavaly a sérüléseiket kezeltetni.

Bitti sisakja, mellette Tóth Imi kesztyűje a relikviák polcán

Szó sincs itt valami természetfeletti csodáról, csak egy szakértő csapatról, akik segíteni szeretnének.
A Dr. Magyar Mátyás vezetésével létrehozott kis rendelő a Villányi út 22/a alatt várja a gyorsabban gyógyulni vágyókat, mert ugye az senkinek sem mindegy, hogy mennyit esik ki az ember egy sérülés miatt a munkából, vagy az aktív sportpályafutásból. Ilyenkor minden fájdalommentes percért hajlandó az ember fizetni, főleg akkor, ha van arra megoldás, hogy minél hamarabb visszakerüljünk az élet körforgásába. Ez akár lehet egy jó üzlet is, ha sok emberen tudnak segíteni és Mátyás ezt felismerte.

 

Kívülről

Aki nélkül ez nem valósulhatott volna meg

A doktor úr az egyetem előtt aktívan sportolt, amit egy vállsérülés szakított félbe. A sérülését 3 és fél évig nem tudta rendbehozni egyetlen orvos sem, mivel nem talált normális rehabilitációt, ahol hatásos fizilógiai kezelést alkalmaznak.
Ez adta a lökést, hogy beíratkozzon az orvosi egyetemre és kitanulja a szakmát, valamint létrehozzon egy ilyen kis „klinikát“.
Először egy mágnesterápiás gépet szerzett be, majd jöttek szépen sorban a jobbnál jobb módszerek, amivel a fájdalom gyorsabban múlik.

Dr. Magyar Mátyás

A rendelő már ott tart, hogy a mozgásszervi betegségeket teljeskörűen és hatásosan kezelik.
Erre már van rengeteg “bizonyíték” is. Tóth Imi, Bitter Sanyi és Czúni Laci is sokat köszönhet az Ambulanciának, hogy csak a motorosokat említsem, de ott van a rendelőben rengeteg ismert személy, sportoló “köszönöm”-el dedikált képe is, Bódi Sylvitől elkezdve Regőczy Krisztináig.

Dicsőségfal

Ami a legjobb az egészben, hogy az alkalmazott terápiának köszönhetően, például egy kórházi módszerekkel 8 hét alatt gyógyuló lábtörés gyógyulását, itt 4-5 hét alatt el lehet érni.
Én is meglepődtem a gyors gyógyuláson, mert a kórházból úgy küldtek el, hogy 4 hétig otthon kell pihennem és hordanom kell a merevítőt a részleges quadricepsz (négyfejű izom) szakadás miatt, amit a kukásautóval történt balesetnél szereztem. Alig tudtam lábra állni, napokig csak feküdtem felpolcolt lábakkal, alaposan meggondolva minden mozdulatot.

Ez a térdben lévő izom a láb kinyújtásáért felelős. Ha megfeszítitek nyújtott lábbal a combizmotokat, akkor a térd felett kitapintható izomdudor keletkezik. Na ez az én bal lábamban még nincs 100%-os állapotban, de 2 héttel a baleset után már el tudtam menni úszni és járni is tudok már sántikálás nélkül.

Így néz ki épségben a “hibás” alkatrészem

Hetente 3-szor járok a rendelőbe vibrációs tréningre, aminek köszönhetően a két hétig merevítőbe kényszerített bal lábam teljesen legyengült combizmát erősítjük vissza.
Ez a tréning az első kezelésnél 15 herzes frekvenciával 5x1percig tart, ami után amikor beültem az autóba és megpróbáltam a kuplung pedált benyomni, elkezdett remegni a lábam, mint a kocsonya, mert annyira igénybevette ez az 5×1 perces rezegtetés.
Most az ötödik kezelés után 18 herznél tartok és 5x egy és háromnegyed percig rázatom magam. Nagyon gyorsan regenerálódok ennek köszönhetően.

Galileo 2000, ami a holtakat is felrázza

Még van öt alkalom a kezelés végéig, és napról napra jobb a helyzet. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha valami baleset, vagy műtét után akar gyorsan gyógyulni.
Érdemes mindenkinek a telefonjába beírni ezt a telefonszámot, mert az ördög nem alszik. Ha baleset után időben kezdik a kezelést és nagyobb a baj, mint ami nálam volt, akkor ők tudják hová küldjenek, hogy megfelelő ellátásban részesüljetek.

Bejelentkezés: 06 (1) 33-44-222

Bővebb információ és kezelési árak a www.fajdalomambulancia.hu oldalon.

Katt!

   

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending