Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bajusz, öltöny és vintage motorok Budapest utcáin

Jótékonysági gurulással hívja fel a figyelmet a prosztatarák megelőzésére és gyógyítására, és a Férfiak öngyilkosság elleni harcára a The DistinguishedGentleman’sRide

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Már elindult a visszaszámlálás! A motorosok egy bizonyos csoportja, egyazon célból, és az évnek egy napján, a világ számos országában egyszerre ülnek motorra, nem hétköznapi motoros felszerelésben. Nem túlzás azt mondani, hogy ez a létező legnagyobb épített és klasszikus motoros rendezvény. A tavalyi év során 92 ország, 581 városában 94 ezer motoros vett részt, és az elmúlt évek alapján egyre többen csatlakoznak. Idén előreláthatólag 95 ország, több mint 650 városban, mintegy 120 ezer motoros részvételével kerül megrendezésre.

A The DistinguishedGentleman’sRide jótékonysági céllal szerveződik, már évek óta. Ennek a találkozónak az apropója, hogy támogatást gyűjtsenek a prosztatarák megelőzésére és gyógyítására, nem mellékesen a MovemberFoundation nemzetközi mozgalommal közösen adománygyűjtéssel segítsék ezt a nemes ügyet. A Movember biztosan sokak fülének ismerősen hangzik. A „mo” jelentése az ausztrál slangben a moustache, azaz bajusz, tehát „Mo” és november, így lett Movember. Ez az a hónap, amikor a férfiak meghagyják arcszőrzetüket, főként bajuszukat, ezzel felhívva az emberek figyelmét a férfiak egészségére. Hiszen nem csak a nők számára van szükség rendszeres szűrővizsgálatokra!

Így már érhetővé válik a rendezvény logójában fontos szerephez jutó bajusz, és nem csak ott. A résztvevő motorosok „felszerelésének” is szinte elengedhetetlen kelléke ez a fajta emblematikus jelképe a férfiasságnak.

Amiért nekünk, motoros férfiaknak ez az esemény kiemelten fontos lehet, az a tesztoszteron. Bizonyosan tudjátok, hogy a prosztatarák kialakulásában ez a férfi nemi hormon játszik leginkább szerepet. Több mint valószínű, hogy a motorosok ereiben túlteng a tesztoszteron, azért is áll érdekünkben nekünk felhívni erre a figyelmet. Ettől az évtől pedig az öngyilkosság elleni harc is a céljaik közt szerepel.

Az idei bemutatkozó videó rávilágít arra, hogy mindegy kivagy és honnan jöttél, a saját és környezeted életére is hatással lehetnek ezek a nagyon is valós problémák.

„Azokért a férfiakért, akik csendben szenvednek
(504.000 ember veszti életét évente öngyilkosság miatt)

Azokért a férfiakért, akikre figyelnünk kell
(380.000 veszti életét prosztatarákban)

Azokért a férfiakért nyújtsuk ki a kezünket

Azokért a férfiakért, érted és értünk”

Állítsuk meg a férfiak öngyilkosságát túl fiatalon.

 

A szeptember 30-án megrendezésre kerülő esemény részvétele, mint minden évben, idén is regisztrációhoz kötött amit, ide kattintva érhető el: Gentleman’sRide
A Facebook-on meghirdetett eseményen az „Ott leszek”, nem elegendő!

A szervezőknek elvárásaik vannak azokkal szemben, akik csatlakozni akarnak a The DistinguishedGentleman’sRide gurulásához!
Ha már egy ilyen komoly ügyet támogatunk, adjuk meg a módját és öltözzünk úgy, mint egy igazi úr. Kizárólag emelt szintű, elegáns öltözékben lehet megjelenni.
A rendezvényen kötelező bukósisakot viselni, és betartani a KRESZ szabályait, fokozott óvatossággal közlekedni, hiszen sokan csak öltönyt viselnek majd.

Mark Hawwan először 2012-ben szervezte meg a DGR-t a klasszikus és vintage motorok tulajdonosainak, és azóta is szigorúan ilyen stílusú motorokkal lehet részt venni.

Több preferált stílus is megtalálható ezek között.
A teljesség igénye nélkül említsük akár egy CafeRacer-t, mellyel a brit fiatalok versenyeztek a lecsupaszított motorjaikkal a kávéházak között, vagy az endurók ősének tekinthető Scrambler-t, vagy Scooter-t, ami a 70-es évek fémtestű robogóit foglalja magába.

Ha mindez nem lett volna elég ahhoz, hogy már azon gondolkodj, hogy beéri-e még a hasadat az öltönyöd, vagy éppen a hátra lévő 6 hétig össze tudod-e szerelni a motorod, akkor a tavaly budapesti rendezvény videója után garantáltan elgondolkozol ezeken.

A tavalyi budapesti esemény ilyen hangulatban telt:

DGR Budapest 2017_4K from Route42 on Vimeo.

 

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

0 Comments

  1. Pingback: | Gentlemen Riders

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending