Csatlakozz hozzánk

Hírek

Baj van a 2011-es ZX-10-esekkel

Állítólag Amerikában nem hogy visszahívják, egyenesen visszavásárolják a ’11-es Ninjákat.

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A szemfüles FastRide-os srácok érdekes dokumentumra találtak. Az amerikai Kawasaki kereskedői hírlevele szerint gondok lehetnek a 2011-es ZX-10R-rekkel, ami miatt az összeset haza hívják átvizsgálásra. A jól értesült madarak blokk hibáról csicsergnek, a Kawasaki hivatalosan egy meg nem nevezett alkatrészt okol a dologért. Külföldi értesülések szerint összecseréltek két hasonló alkatrészt, ami nagy galibához vezethet…

A zöldek szerint persze nincsen komoly gond, csupán felülvizsgálásra van szükség, így ezt nem is visszahívásként, csupán elővigyázatos lépésként kommunikálják. Fordult elő már ilyen más márkáknál is, ám a műszaki problémát szinte minden esetben elég volt a végpontokon, azaz a kereskedések márkaszervizeiben orvosolni. Ebben az esetben kicsit komolyabbnak tűnik az ügy.

A Kawasaki egytől egyik az összes amerikai ZX-10R-t vissza szeretné szerezni, tehát a közeljövőben mindet begyűjtik a szalonokból. Azokért cserébe, amelyikeket már eladták, felajánlanak egy másik, teljesen új motort, a legrosszabb esetben pedig készek a visszavásárlásra is. Ilyen eddig legjobb tudomásunk szerint még soha nem történt, ami egyértelműen jelzi, hogy a mondottakkal ellentétben igen is, nagyon komoly gond lehet a motorokkal.

Valószínűleg hamarosan kiderülnek az ügy részletei, mert ekkora blamát még a Kawasaki sem fog tudni visszhang nélkül eltusolni.

Ezt nézzétek..

Ha még nem olvastatok a zöldek 2011-es superbike-járól, akkor olvassátok el az egyik olvasónk által beküldött tesztet. Többek közt a motor pontos specifikációit is megnézhetitek benne.


KATT a képre, és részletesen is olvashatsz az új modellről
Videók
A Ninja amerikai kisfilmje
És még egy hivatalos videó
Galéria:

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending