Csatlakozz hozzánk

Hírek

B-King, kezdőknek: Suzuki Inazuma 250

Bemutatkozott a Suzuki új válságmotorja, egy formás naked képében: jön a 250-es Inazuma

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Forrás: Suzuki

Néhány éve igen nagy volt a csönd a negyedliteres utcai motorok háza táján. Aztán a gyártók szépen lassan rájöttek, hogy kár lenne parlagon hagyni ezt a jól hasznosítható területet: így született az YBR250, a Ninja 250R, vagy legutóbb a CBR250R – és így tovább… Nemrégiben pedig Suzukiék gyermeke állt be a sorba, Inazuma 250 néven – pontosabban csak jövőre számolhat a konkurencia az újabb ár-érték arány harcossal.

Az Egyesült Királyság legnagyobb motorkerékpáros rendezvénye, a Birminghamben rendezett Motorcycle Live nyitóeseményeként a Suzuki brit képviselete bemutatta a 250-es Inazumát, amely új kedvenc szeretne lenni a negyedliteresek népszerű – leginkább kezdőknek, lányoknak vagy olcsón közlekedőknek szóló – kategóriájában.

Az európai piacon tehát 248 köbcentis, soros kéthengeres motor hajtja az Inazumát, korszerű dizájnját a B-King és a GSR modellek ihlették, és a gyártó szerint ideális választás lehet azok számára, akik olyan felhasználóbarát és üzemanyag-takarékos meztelen motort szeretnének, amelynek megjelenése sem az a múlt századi fajta.

A Suzuki GB képviseletében Paul de Lusignan konferálta fel az Inazumát: „Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy egy minden tekintetben új motorkerékpárt mutathatunk be. Mint minden gyártó, mi is azt tapasztaltuk, hogy az utóbbi időkben jelentősen megnőtt a kereslet a költséghatékonyabb üzemű, kisebb hengerűrtartalmú motorok iránt. Így nem volt nehéz eldöntenünk, hogy élünk a lehetőséggel, és bemutatjuk az Inazumát. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy az új modell nemcsak üzemanyag-takarékos és felhasználóbarát, hanem a dizájnja is egyedi, és minden eleme, alkatrésze a legkiválóbb minőségű anyagokból készül.”


Egyértelmű a GSR és a B-King rokonság, ahogy az is, hogy az Inazuma egy (reméljük) olcsó, hétköznapi jármű lesz

Az Inazuma teljesen friss, újonnan tervezett kéthengeres blokkja a hatsebességes váltóval kombinálva megbízható teljesítményt, a közlekedéshez elegendő tartalékot nyújt alacsony és közepes fordulatszámokon használva. A befecskendezést a kor kívánalmainak megfelelően takarékosra hangolták, és mindez együtt a Suzuki szerint extra könnyű irányíthatóság mellett nagy hatótávot is eredményez majd.

Új fejlesztésű, erős váz, elöl-hátul tárcsafék, minőségi fényezés és egy sokféle információt magában foglaló műszercsoport, amelyen még a pillanatnyi üzemanyag fogyasztás is megjelenik – mindezen tulajdonságoknak köszönhetően az Inazuma kiválóan megfelelhet a könnyű és gazdaságos motorozásra, mivel igen alacsony ráfordítással üzemeltethető. Igazából nem a villanyos gépek jelentik a motorozás jövőjét, hanem sokkal inkább ez a költséghatékony alternatíva…


Az Inazumát 2012 őszén dobják piacra az Egyesült Királyságban – az árát még nem hozták nyilvánosságra
Suzuki Inazuma 250

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending