Connect with us
Suzuki

Hírek

B-King, kezdőknek: Suzuki Inazuma 250

Bemutatkozott a Suzuki új válságmotorja, egy formás naked képében: jön a 250-es Inazuma

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: Suzuki

Néhány éve igen nagy volt a csönd a negyedliteres utcai motorok háza táján. Aztán a gyártók szépen lassan rájöttek, hogy kár lenne parlagon hagyni ezt a jól hasznosítható területet: így született az YBR250, a Ninja 250R, vagy legutóbb a CBR250R – és így tovább… Nemrégiben pedig Suzukiék gyermeke állt be a sorba, Inazuma 250 néven – pontosabban csak jövőre számolhat a konkurencia az újabb ár-érték arány harcossal.

Az Egyesült Királyság legnagyobb motorkerékpáros rendezvénye, a Birminghamben rendezett Motorcycle Live nyitóeseményeként a Suzuki brit képviselete bemutatta a 250-es Inazumát, amely új kedvenc szeretne lenni a negyedliteresek népszerű – leginkább kezdőknek, lányoknak vagy olcsón közlekedőknek szóló – kategóriájában.

Az európai piacon tehát 248 köbcentis, soros kéthengeres motor hajtja az Inazumát, korszerű dizájnját a B-King és a GSR modellek ihlették, és a gyártó szerint ideális választás lehet azok számára, akik olyan felhasználóbarát és üzemanyag-takarékos meztelen motort szeretnének, amelynek megjelenése sem az a múlt századi fajta.

A Suzuki GB képviseletében Paul de Lusignan konferálta fel az Inazumát: „Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy egy minden tekintetben új motorkerékpárt mutathatunk be. Mint minden gyártó, mi is azt tapasztaltuk, hogy az utóbbi időkben jelentősen megnőtt a kereslet a költséghatékonyabb üzemű, kisebb hengerűrtartalmú motorok iránt. Így nem volt nehéz eldöntenünk, hogy élünk a lehetőséggel, és bemutatjuk az Inazumát. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy az új modell nemcsak üzemanyag-takarékos és felhasználóbarát, hanem a dizájnja is egyedi, és minden eleme, alkatrésze a legkiválóbb minőségű anyagokból készül.”


Egyértelmű a GSR és a B-King rokonság, ahogy az is, hogy az Inazuma egy (reméljük) olcsó, hétköznapi jármű lesz

Az Inazuma teljesen friss, újonnan tervezett kéthengeres blokkja a hatsebességes váltóval kombinálva megbízható teljesítményt, a közlekedéshez elegendő tartalékot nyújt alacsony és közepes fordulatszámokon használva. A befecskendezést a kor kívánalmainak megfelelően takarékosra hangolták, és mindez együtt a Suzuki szerint extra könnyű irányíthatóság mellett nagy hatótávot is eredményez majd.

Új fejlesztésű, erős váz, elöl-hátul tárcsafék, minőségi fényezés és egy sokféle információt magában foglaló műszercsoport, amelyen még a pillanatnyi üzemanyag fogyasztás is megjelenik – mindezen tulajdonságoknak köszönhetően az Inazuma kiválóan megfelelhet a könnyű és gazdaságos motorozásra, mivel igen alacsony ráfordítással üzemeltethető. Igazából nem a villanyos gépek jelentik a motorozás jövőjét, hanem sokkal inkább ez a költséghatékony alternatíva…


Az Inazumát 2012 őszén dobják piacra az Egyesült Királyságban – az árát még nem hozták nyilvánosságra
Suzuki Inazuma 250

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending