Csatlakozz hozzánk

Blog

Az X-Fighters csapata beveszi Dubait

Az FMX-riderek ezúttal az arab városban pezsdítik fel az életet…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A világ talán legnépszerűbb freestyle motokrossz bajnokságának, a Red Bull X-Fighters idei első fordulójának Dubai ad helyet, a csapat a napokban “be is költözik” a városba. Első körben a festői szépségű hátteret garantáló Jumeirah Beach-en látható a jelenlegi címvédő Dany Torres, valamint a világ 11 legjobb FMX-ese, például a norvég Andre Villa és az ausztrál Josh Sheehan, akiket a legesélyesebbnek tartanak az idei bajnoki cím megszerzésére.

A videóban láthatjuk a spanyol Torres stílszerű belépőjét: helikopterrel érkezik meg a Burj Al Arab nevű luxushotelbe (ráadásul olyan fogadtatás mellett, ami általában a közjogi méltóságoknak jár ki), majd kicsit a nyeregbe is pattan, és bemutat pár trükköt a 250-es KTM-mel. Persze Sheenan jelenléte sem maradt észrevétlen a városban, ő például egy one-man-show-t prezentált a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa előtt.

A dubai őrület az első az X-Fighters idei 6 állomásos szériájából. A bajnokság végén nem kevesebb mint 1 millió dollár pénzdíj üti a győztes markát, no meg persze a megjelenési díjak ésatöbbi – ez jól mutatja azt a színvonalat és népszerűséget, amit a rendezvény világszerte elért.

Red Bull X-Fighters Dubai

A tavalyi év ezüstérmese, a kétszeres bajnok Nate Adams egy sérülés miatt nem tud indulni ezen a fordulón, de reméli, hogy hamar vissza tud térni a “küzdőtérre”. A fentebb említett riderek mellett egyébként az Új-Zélandi Levi Sherwood, a szintén ausztrál Blake Williams és a 2008-as bajnok, a svájci Mat Rebeaud is jó esélyekkel pályázik a dobogó legfelső fokára.


Látványban nincs hiány…


Comments

comments

Trending