Csatlakozz hozzánk

Hírek

Az R1200GS Adventure éles bevetésen

A BMW GS Trophy egy óriási megmérettetés, de nem verseny: egy közel kétezer kilométer hosszú, hétnapos kalandtúra Kanadában

Közzétéve

ekkor

bmw gs trophy 2014 kepek
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Alig egy hónappal a negyedik BMW Motorrad GS Trophy 2014-es észak-amerikai döntőjének rajtja előtt a szervezők és a résztvevők felkészülése lassan a végéhez közeledik. Összesen 16 csapat 48 motorosa képviseli majd a világ 19 nemzetét a kanadai Brit Kolumbia és Alberta tartományokban a Sziklás-hegység csapásait és ösvényeit követve.

A résztvevők 16 újságíróval együtt élik majd meg az egy hétnyi kalandot, a különleges feladatokat és a csapatszellemet próbára tevő kihívásokat a lélegzetelállító hegyi tájakon. A természet közelsége, valamint a nemzetközi összetartozás érzete felejthetetlen élménnyé válik majd, miközben Kanada hegyeit a túraendurók ikonja, a BMW R 1200 GS (Adventure teszt) nyergében szelik át.

A motorok

A résztvevők azonos, speciálisan a GS Trophy rendezvényre felkészített R 1200 GS motorkerékpárokkal indulnak majd. Ez az első alkalom, hogy a GS Trophy rendezvényen csak R 1200 GS motorokat használnak. Összesen 80 „vizes boxer” áll a résztvevők és az újságírók rendelkezésére Kanadában. A túravezetők a csapatokat 12 darab R 1200 GS Adventure motoron kísérik majd.

GS Trophy – egy életre szóló élmény…

Bár a BMW R 1200 GS motorokat világjáró túrákra tervezték, a GS Trophy esetében az extrém megmérettetés nehézségei és kihívásai miatt speciális módosítások szükségesek. Ezeket az alkatrészeket és kiegészítőket a BMW Motorrad és a Touratech biztosította.

Mentális és fizikai felkészültségre is szükség van…

„Annak ellenére, hogy nincs szó versenyről, ez egy kemény küzdelem. A résztvevők motorozási tudása és sportemberi hozzáállása az utóbbi GS Trophyk során egyre jobb volt, így mindig újabb és nehezebb feladatokat kell keresnem – nem veszélyesebbeket, csak nagyobb kihívást jelentőket. Az én javaslatom a résztvevőknek, hogy eddzenek, majd még többet eddzenek!” – mondta Tomm Wolf, az egyik főszervező és korábbi Dakar-versenyző.

A GS Trophy rajtja és célja egyaránt Calgary közelében lesz, a rendezvényre szeptember 6-14. között kerül sor. Sajnos magyar induló nincs, mert az augusztus végén Lengyelországban megrendezett regionális selejtezőben két lengyel és egy cseh motoros nyerte el a jogot arra, hogy a közép-kelet-európai régiót képviselve egy közös csapatban részt vegyen a GS Trophy 2014-es döntőjén.

A selejtező dobogósai vehetnek részt majd a döntőn

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending