Connect with us
just1 mx
Suzuki

Blog

Az otthonom: Andrea Iannone Interjú

A Ducati MotoGP csapatának pilótája bemutatja, hogy hogyan is él amíg tart a szezon és mesél magáról valamint a motorról. A Cycle World magazinnak adott interjút Andrea Iannone.

Published

on

iannone interju
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Andrea Iannone, két Pramac Ducatinál eltöltött év után csatlakozott a gyári alakulathoz. Az év elején még senki nem gondolta volna, hogy pariban lehet majd a csapat másik, sokkal tapasztaltabb pilótájával, Andrea Doviziosoval. Az eredmények azonban nem ezt mutatják. Már rögtön az évednyitón a dobogón végzett. Azóta is rendre maga mögé utasítja a másik Andreat, a bajnoki pontversenyben pedig 30 ponttal vezet előtte és csak 9 ponttal van elmaradva a regnáló világbajnoktól, Marqueztől.

A szerény és mindig barátságos kitárta a motorhomejának ajtaját és bemutatta, hol alszik a verseny hétvégék folyamán.

Még 1978-ban Kenny Roberts indította el ezt a trendet Európában. Azóta a pilóták nem csak a pályán de a paddockban is versenyeznek a legszebb motorhome címért. Manapság két mobil otthon emelkedik ki a mezőnyből. A kilencszeres világbajnok, Valentino Rossi kis palotája, a Casa Quarantasei és Iannone guruló lakosztálya.

Andrea 85 négyzetméteres lakásában van két hálószoba, két fürdőszoba és egy nappali felszerelve egy hatalmas tévével, házimozival és Playstationnel. Szinte minden adott a zavartalan pihenéshez, ami pedig nem, azt szerintem Iannone megszerzi magának.

CW: Ez a leggyönyörűbb dolog, amivel valaha megajándékoztad magad?
AI: Nem. Az inkább talán a műhelyem. 1500 négyzetméter, ahol helyet kapott az irodám, egy edzőterem és az autóim (egy Lamborghini, egy Audi RS6 és egy Audi S8 – nem túl meglepő a felhozatal, annak a ténynek a tükrében, hogy az Audié a Ducati).

CW: Hogyan írnád le magad?

AI: Barátságos és okos. Annak ellenére, amit sok ember gondol rólam, én szeretek szórakozni. Azonban mindenek előtt a céljaim elérésére koncentrálok.

CW: Honnan jön a Maniac Joe beceneved?

AI: A rend és a tisztáság megszállottja vagyok a pályán és azon kívül is.  Amikor csinálok valamit azt szeretem a lehető legjobban csinálni.

CW: Gyári pilóta és negyedik a bajnoki pontversenyben. Mit jelent ez számodra?
AI: Mindig is arról álmodtam, hogy gyári pilóta lehessek és örülök, hogy ilyen jó irányból nézünk szembe a bajnoksággal de mint minden pilóta, én is az első szeretnék lenni. Amíg ezt nem érjük el, addig nem állíthatom, hogy teljesen elégedett vagyok. Keményen megdolgoztam azért, hogy eljussak oda, ahol most vagyok és ezt így is szeretném folytatni.

CW: Számítottál ilyen eredményekre a szezon kezdete előtt?

AI: Mindig hittem a képességeimben. Van egy versenyképes motorunk. Személy szerint én úgy gondolom, hogy ezek az eredmények nem haladják meg az elvárásaimat. Persze rengeteg tapasztalatot szereztem és sokat fejlődtem következetesség terén. Ezért lehet most ott a pontversenyben ahol.

CW: Mi hiányzik a GP15-ből?
AI: Ez a projekt még mindig gyerekcipőben jár. Időre van még szükségünk de keményen dolgozik a csapat.

CW: Milyen Andrea Dovizioso mint csapattárs?
AI: Én örülök neki, hogy Dovizioso lehet a társam. Nagyon erős. 100%-kat kell nyújtanom ha meg akarom verni és ez mindig ad egy kis plusz motivációt. Különböző személyiségek vagyunk de mindketten erős és érett pilóták vagyunk.

CW: Valentino (Rossi) a hősöd volt gyerekkorodban. Milyen érzés most ellene harcolni a versenypályán?

AI: Nagyon jó a kapcsolatom Valentinoval. Rossi volt a referencia, amikor kölykök voltunk. Nagyon tisztelem őt de a pályán ellenfelek vagyunk.

CW: Szerinted ki lesz a 2015-ös bajnok?
AI: Ezt nehéz lenne még megmondani. Valentino nagyon erős és elkötelezett de Jorge is ugyanígy. Kemény csata lesz. Szóval én!!! Remélem, hogy nagy lépést teszünk majd előre és valóra válhat az álmom. Ami Rossit és Lorenzot illeti, hát nem tudom. Majd meglátjuk… Valentino nagyon jó formában van.

CW: Az életrajzodban azt írod: későn kelek. Későn eszek. Későn fekszek. Aztán edzek. A mottóm: Merj. Mindig merj. Hogyan telik egy átlagos napod Vastoban?
AI: Kiszámíthatatlan vagyok és nincs előre megírt programom. A verseny utáni héten, olyan 10-11 körül kelek majd reggelizek. Utána bemegyek az irodába, ahol 10-15 ember dolgozik nekem, hogy gondoskodjanak mindenről (a versenyzés mellett vagy egy bárunk egy éttermünk és még egy csomó minden). Ebédelek, iszom egy kávét a barátaimmal vagy az édesapámmal, utána elmegyek edzeni. Van úgy, hogy reggel is eljárok edzeni. Ez mindig az edzéstervtől függ. Imádok a barátaimmal lenni és szórakozni de mindig megkomolyodom ha munkáról van szó.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending