Csatlakozz hozzánk

Hírek

Az MS Factory Racing beszámolója

Elsőre majdben megvolt a pontszerzés

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

MS FACTORY RACING – SUPERSPORT WORLD CHAMIOPNSHIP
2009-03-01 Phillip Island, Australia

Sajnos csak félig sikerült teljesíteni a csapat által kitűzött célt, hiszen Pawel Szkopek az első körben motorprobléma miatt kiállni kényszerült. Matej Smrz azonban nemhogy befejezte a futamot, hanem 0,1 másodpercre lemaradva a pontszerzésről, 4 helyet javítva rajtpozícióján, a 16. helyen ért célba.  

#96 Matej Smrz – 16. hely –

„A cél az volt, hogy befejezzem a futamot, amit sikerült is túlteljesítenünk. Sajnos csak egy motort tudtam használni, mert a tartalék motor nem készült el az első két futamra, így az edzések folyamán nem volt szabad kockáztatnom az esést, mert tartalék motor hiányában, idő előtt be kellett volna fejeznem a hétvégét. A rajtom nem sikerül túl jól, a 26. helyen jöttem. Folyamatosan javítottam pozíciómon és egészen a 16. helyig jutottam. Az utolsó körökben végig Robin Harms-szal meccseltem, de az egyenesekben gyorsabb volt nálam. Összességében elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. Biztos vagyok benne, hogy folyamatosan tudunk majd javulni, a motorom jó, a rugózással fejlődünk, fizikailag felkészült vagyok! Nagyon várom már a qatari futamot.”

#19 Pawel Szkopek – kiállt –

„Kicsit el vagyok keseredve, hogy nem sikerült befejeznem a futamot, szerettem volna már az első versenyen bizonyítani. Mindig jól rajtoltam, de most ezt nem sikerült jól elkapnom. Matej előtt fordultam az első kanyarban és pár kanyar után több versenyzőt megelőzve már Vostarek, mögött egészen a 17. pozícióig küzdöttem fel magam, mikor a motorom hátsó kereke leblokkolt és kiállni kényszerültem. Az edzések folyamán már felrobbant egy blokkom és a második kvalifikációra teljesen új motort kaptam, így nem értjük a hiba okát. A motorral nagyon elégedett vagyok, mivel a hétvégén nekem volt a legjobb top speed-em és a kanyarokban is könnyen kezelhető volt. Remélem Qatar-ban nem lesz semmi gond a motorommal, az a pálya jobban is fekszik nekem, úgyhogy bízom a jó eredményben!”

Balogh Róbert – csapat menedzser :

„Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon sajnálom, hogy Pawel nem tudta befejezni a futamot, mivel minden technikai háttér adva volt a jó eredményhez. Mindössze 100km volt a motorjában mikor megállt, így értetlenül állunk a hiba felett. A szerződésünk értelmében nem nyithatjuk ki a blokkot, így azt azonnal kiszereltük és elküldtök Olaszországba, ahol a gyári motorok erőforrásai is készülnek. Qatar-ra kapunk két új blokkot és új alkatrészeket is, melyeket mi próbálhatunk ki először. Ami viszont nagy öröm számomra, hogy Matej mindössze 29 másodperccel lemaradva fejezte be a futamot a futamgyőztes Sofoglu után, ami a körök számával elosztva mindössze 1,38 másodperc különbség körönként! A tavalyi, átlag 3 másodperchez képest, ez bizakodásra késztet minket a jövőbeni jó eredményeket illetően. Sokat kell még dolgoznunk a motorral, de biztos vagyok benne, hogy nagyot léptünk előre ezzel a Honda-Triumph cserével…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending