Csatlakozz hozzánk

Hírek

Az ismert hazai motorosokat rendőrök oktatták

A rendőroktatók még Talmának is tudtak mutatni egy-két új trükköt

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Szöveg: Talmácsi Gábor Média ,  Képek: TesztMotor.hu

A Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében ötödik éve vehetnek ingyenes leckéket a tanulni vágyó motorosok rendőr oktatóktól a Hungaroringen.

A Baleset-megelőzési Bizottság célja, hogy a tanfolyamokon a motorosok gyakorlati tudással gazdagodjanak, felkészítve őket akár a vészhelyzetekre is.  A tréningen két keréken közlekedő ismert sportolók, színészek, közéleti személyek – Talmácsi Gábor, Szabó Győző, Gergely István, Hajas László, Zsidró Tamás, Kovács „KOKO” István, Kárász Róbert – vettek részt.

A szervezők célja ezzel is az volt, hogy még inkább felhívják a figyelmet a motorosokra leselkedő veszélyekre. A vezetéstechnikai képzés nemcsak kezdőknek és újrakezdőknek hasznos, a haladók is új információkkal, technikákkal bővíthetik tudásukat. Egy-egy ilyen tréningen a motoros rendőrök segítségével elsőre könnyűnek tűnő, de hatalmas koncentrálást igénylő ügyességi feladatok sorozatát kell végrehajtaniuk a résztvevőknek.


Talmácsi Gábor, Szabó Győző, Gergely István, Hajas László, Zsidró Tamás, Kovács „KOKO” István, Kárász Róbert – a biztonságos motorozás elkötelezettjei

“Nagyon jó dolognak tartom, hogy a motorosoknak képzett szakemberek nyújtanak vezetéstechnikai tréninget, hiszen a veszélyhelyzetek pillanatok alatt kialakulhatnak, melyek egy-egy ilyen technikával, jó reflexszel akár elkerülhetőek. Ezeknek a  technikáknak a jó részét magam is ismerem, de azért még így is tudtak újat mutatni és hasznos tippeket adni, amiket ugyan a versenypályákon kevésbé, a közúton viszont annál jobban tudok majd alkalmazni, főleg mióta állandóan az új Honda SH300i robogóval járok-kelek”

“Minden közúton való közlekedésben résztvevőnek koncentrálnia, figyelnie kell függetlenül attól, hogy milyen járművel közlekedik. A motorosok esetében kiemelten fontosnak tartom azt, hogy mindenki a tudásának, megszerzett rutinjának megfelelő kétkerekűt válasszon, amit képes magabiztosan uralni. Ezen felül elengedhetetlen a védőfelszerelések használata és természetesen a KRESZ betartása” – fogalmazta meg gondolatait Talma az esemény kapcsán.


A rendőroktató megmutatta, hogy egy ilyen Harleyval is meg lehet csinálni a nyolcast


NaNa a Csajokamotoron.hu főszerkesztője dokumentálja, hogy mit tud a saját motorja 🙂


Koko hátulról


Szabó Győző és a Triumphja


Koko Suzuki M800-zal motorozik


Talma és az új Shark


Amikor Talmának mutatják merre kell menni. Kicsit vicces a szitu, de tanulni mindig kell, még neki is.


Ki ilyen, ki olyan szerkóban robog. Talma bőrben, Kárász Róbi pólóban.


Gergely Pista a BMWK1200R-jével tanul. Nemsokára bővebben is láthatjátok hogyan csinálja, mert elküldtük egy vezetéstechnikai tréningre.


No comment… Vagy inkább mégis. Szabó Győző az egyik legnagyobb hazai ismert motoros figura.


Zsidró Tamás és az MP3.


Gergely Pista letesztelte a rendőrségi FJR-t is.

 

Comments

comments

Trending