Csatlakozz hozzánk

Hírek

Az igazi világ-bajnokság: BMW Race Trophy – bemutató

2016-ban harmadik idényébe lép a BMW világméretű versenysport-projektje, a Race Trophy elnevezésű különleges versenysorozat, amely immáron 21 kétkerekű-bajnokságot és motorsport-eseményt ölel fel

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Első két szezonjában a BMW Motorrad Race Trophy rendkívüli sikernek bizonyult: amíg a debütáló, 2014-es idényben 69 BMW-s motoro sversenyzett a legjobb eredményekért, addig 2015-ben már hat kontinens huszonkét országának összesen 104 privát versenyzője szállt harcba a busás díjakért. A nemzetközi versenysorozat szervezőinek célja, hogy a projekt folyamatos bővítésével szezonról szezonra újabb tagokkal gazdagodjon a BMW versenyzőinek családja.

A BMW Motorrad Race Trophy versenysorozatban résztvevő 21 bajnokságon és sporteseményen az indulók összesen 28 különböző kategóriában állhatnak rajthoz. A szervezők 2015-ben egy összetett, rendkívül sportszerű pontozási rendszert vezettek be a világméretű versenysorozatban, amelyet idén is változtatások nélkül alkalmaznak majd.


A pontszerzési időszak február 19-én, pénteken veszi kezdetét és egészen december 4-ig tart. A résztvevők egyszerre több kétkerekű-bajnokságban és motorsport-eseményen is indulhatnak. A Race Trophy összesített táblázatába az egyes sorozatokban megszerzett pontok külön-külön szabályrendszer szerint kerülnek fel, a listára csak az egyes bajnokságokon és sporteseményeken megszerzett legmagasabb versenyzői pontokat regisztrálják közvetlenül.


A bajor gyártó legeredményesebb szezonbéli privát versenyzőit és csapatait decemberben, a 2016-os BMW Motorrad Motorsport szezonzárón koronázza meg a BMW, a díjazás összértéke pedig nem kevesebb, mint 100 000 euró. A díjból a  Race Trophy összesített tabellájának első 15 helyezettje részesül, az abszolút győztes 20 000 euró pénzjutalmat nyer.


A pénzdíjazáson felül a BMW Motorrad Motorsport a legsikeresebb versenyzőket és csapatokat „Championship Bonus” díjjal is megjutalmazza, idén ráadásul egy vadonatúj, „Race Finisher Bonus” díjat is átadnak a szervezők. Akárcsak a tavalyi szezonban, a BMW Motorrad Race Trophy idén is 2 500 euróval díjazza azon versenyzőit, akik győztesként állhattak fel az egyes bajnokságok vagy sportesemények dobogójára, függetlenül attól, hogy az összetett tabellán hol végeztek. A 2016-os versenysorozatot megnyerő privát induló csapata 7 500 euró pénzjutalomban részesül.

A BMW idén első ízben adja át a „Race Finisher Bonus” díjat, amellyel minden korábbinál vonzóbbá teszi a versenysorozatot az indulók számára: a díjban azok a pilóták részesülnek majd, akiknek nincs esélyük a legjobbak között végezni. A BMW Motorrad Race Trophy azon motorkerékpár-versenyzői, akik bajnokságuk mindegyik futamán célba értek, egyszer sem végeztek az utolsó helyen, de nem fértek be a Race Trophy összesített tabellájának legjobb 15 versenyzője közé és minimum 100 pontot szereztek a Race Trophy egész szezonja során, az idény végén 500 euró pénzjutalomban részesülnek és részt vehetnek a BMW Motorrad Motorsport szezonzáróján.

A 2016-os BMW Motorrad Race Trophy regisztrációja elkezdődött és egészen 2016. június 30-ig tart. Ez idő alatt mindegyik versenyző, aki a BMW világméretű versenysport-projektjének részesévé válik, egy exkluzív üdvözlő csomagot is kap, amelyben BMW-s kabát, ing és póló, HP lábtartók, BMW logók és számos versenymatrica található.


A 2016-os Race Trophy versenysorozatról bővebb információkat találhatunk ezen a weboldalon.

A 2016-os Race Trophy összetett pontversenyében szereplő bajnokságok, versenyek

– FIM Superbike-világbajnokság (WSBK – FIM Superbike World Championship)
– FIM Endurance világbajnokság (EWC – FIM Endurance World Championship)
– FIM Oldalkocsis-világbajnokság (SWC – FIM Sidecar World Championship)
– FIM Spanyol Superbike-bajnokság (CEV – FIM CEV Superbike European Championship)
– FIM Superstock 1000 Cup (STK1000)
– Alpok-Adria versenysorozat (AARR – Alpe Adria Road Racing Championship)
– Brit Superbike-bajnokság (BSB – British Superbike Championship)
– Nemzetközi Német Superbike-bajnokság (IDM – International German Championship)
– Francia Superbike-bajnokság (FSBK – French Superbike Championship)
– Francia Európai Motorkerékpár-bajnokság (FR EU – French European Bikes Championship)
– Olasz Superbike-bajnokság (CIV – Italian Superbike Championship)
– Moto 1000 GP (MT1GP)
– Brazil Superbike-bajnokság (BRSBK – SuperBike Series Brasil)*
– MotoAmerica Észak-Amerikai Motorkerékpár-versenysorozat (AMA – FIM North American Road Racing Series)
– Kanadai Superbike-bajnokság (CSBK – Canadian Superbike Championship)
– Japán Road Race Bajnokság (MFJ – MFJ Superbike All Japan Road Race Championship)
– Malajziai Superbike-bajnokság (MSC – Malaysia Superbike Championship)
– Dél-Afrikai SuperGP Bajnokság (RSA SBK – South African SuperGP Champions Trophy)
– Ausztrál Superbike-bajnokság (ASBK – Australian Superbike Championship)*
– BMW Egyesített Road Race-versenysorozat (BMW RRC – BMW Combined Road Race Challenge)
– Nemzetközi Road Race Bajnokság (IRRC – International Road Racing Championship)*

*új bajnokságok

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending