Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Az év bukása?

Repülés a gumifal felett: Chris Martin perece Brands Hatch-ben.

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Ritkán látni akkora bukást, mint amilyen Chris Martiné volt múlt hétvégén az angliai Brands Hatch-ben. Szerencsére.

A Brit Superbike Bajnokság (BSB) supersport kategóriájának versenyén történt a hatalmas perec, a kawasakis srác a kilencedik körben, a Hawthorn kanyarban csapta oda a vasat, miután valószínűleg valamilyen műszaki hiba miatt blokkolt a ZX-6R hátsó kereke. A sebesség óriási volt, Chris teste ráadásul pattogni kezdett, a kavicságy így szinte semmit nem lassított rajta. A 28 éves pilóta a gumifal előtti szivacsbálákba csapódott, majd felrepült a levegőbe és a szalagkorlát túloldalán ért földet.

A borzalmas bukás ellenére eleinte úgy tűnt, Martin nem szenvedett igazán súlyos sérüléseket. A helyszíni beszámolók szerint tudatánál volt és mozogni is tudott az esés után, „csak” az egyik bokája tört el, ugyanaz, amely idén egyszer már ugyanígy megsérült; emellett eltört a csavar is, amely e korábbi törést rögzítette. A kórházban aztán kiderült, hogy vélhetően eltört vagy legalábbis megrepedt hét csigolyája is. E sérülések valószínűleg nem veszélyeztetik a mozgásképességét, de az biztos, hogy egy ideig nem nagyon mocoroghat, így természetesen a szezon hátralévő versenyein sem indulhat.

Chris Martin bukása Brands Hatch-ben

Chris csapata, a Gearlink Kawasaki számára sajnos nem ismeretlen a helyzet, 2007-ben volt már egy nagyon súlyos, tragikus kimenetelű balesetük: Guy Sanders, egyik akkori pilótájuk az írországi Mondello Parkban rendezett versenyen szenvedett halálos balesetet.

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending