Csatlakozz hozzánk

Hírek

Az év bukása?

Repülés a gumifal felett: Chris Martin perece Brands Hatch-ben.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Ritkán látni akkora bukást, mint amilyen Chris Martiné volt múlt hétvégén az angliai Brands Hatch-ben. Szerencsére.

A Brit Superbike Bajnokság (BSB) supersport kategóriájának versenyén történt a hatalmas perec, a kawasakis srác a kilencedik körben, a Hawthorn kanyarban csapta oda a vasat, miután valószínűleg valamilyen műszaki hiba miatt blokkolt a ZX-6R hátsó kereke. A sebesség óriási volt, Chris teste ráadásul pattogni kezdett, a kavicságy így szinte semmit nem lassított rajta. A 28 éves pilóta a gumifal előtti szivacsbálákba csapódott, majd felrepült a levegőbe és a szalagkorlát túloldalán ért földet.

A borzalmas bukás ellenére eleinte úgy tűnt, Martin nem szenvedett igazán súlyos sérüléseket. A helyszíni beszámolók szerint tudatánál volt és mozogni is tudott az esés után, „csak” az egyik bokája tört el, ugyanaz, amely idén egyszer már ugyanígy megsérült; emellett eltört a csavar is, amely e korábbi törést rögzítette. A kórházban aztán kiderült, hogy vélhetően eltört vagy legalábbis megrepedt hét csigolyája is. E sérülések valószínűleg nem veszélyeztetik a mozgásképességét, de az biztos, hogy egy ideig nem nagyon mocoroghat, így természetesen a szezon hátralévő versenyein sem indulhat.

Chris Martin bukása Brands Hatch-ben

Chris csapata, a Gearlink Kawasaki számára sajnos nem ismeretlen a helyzet, 2007-ben volt már egy nagyon súlyos, tragikus kimenetelű balesetük: Guy Sanders, egyik akkori pilótájuk az írországi Mondello Parkban rendezett versenyen szenvedett halálos balesetet.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending