Csatlakozz hozzánk

Hírek

Az első olasz “villanyos” sportgép

Kezdődik a “zöld” sportmotor gyártása: Energica 2013; 136LE, 160Nm

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A tavalyi EICMA-n még csak koncepció volt, mostanra valós testet öltött az első olasz elektromos sportmotor – minőségi alkatrészekkel felszerelt, jól hangzó teljesítményadatokkal operáló vas gurulhat le nemsokára az itáliai CRP Racing gyártósoráról.

A CRP Racing egy kis olasz cég, mely versenycsapatként kezdte pályafutását, majd 2010-ben önálló elektromos motorokat készítő motorgyártóvá vált. Karrierjük olyannyira felfelé ível, hogy ők azok, akik megalkották az első full elektromos olasz sportmotort.

A tavalyi EICMA-n Milánóban már bemutattak egy (Energica névre keresztelt) prototípust, idén pedig ugyanezen az eseményen bemutatták a végleges verziót is. Az eCRP Energica lelke egy 11.7 kWh-s akkumulátor, és 100 kW-os teljesítménnyel, 136 lóerővel és 160 Nm-es maximális nyomatékkal szolgál. Hivatalosan 220 km/óra a vége, a hatótávolsága pedig 150 kilométer – folyamatos 80 km/órás sebességgel, 95%-os hatékonysággal.

A gépet acél csővázzal alakították ki, és megfűszerezték még néhány ütős alkatrésszel, úgy mint Marzocchi lengővillák, ZF Sachs monoshock felfüggesztés, radiális Brembo fékek elöl 310, hátul 220 millis féktárcsákkal, multifunkciós digitális LCD műszerfal, elektromos gáz, kormányról vezérelhető beállítások, full ledes lámpa, különleges nyereg a Schedoni keze alól (ez egy híres, elsősorban autóbelsők gyártásával foglalkozó olasz cég, mely többek között a Ferrarinak és a Paganinak is gyártott interiőröket). Jó kis konstrukciónak tűnik…

Ha valaki ellenállhatatlan vágyat érez, hogy birtokoljon egy ilyen zöldséget, az a cég hivatalos honlapján le is adhatja előrendelését – ehhez „csupán” 18.000 euró (közel 5 millió forint) kell. De ha csak nézegetni szeretnéd, íme, a képek mellé itt egy videó is az Energicáról.


A technikai oldal mellett az Energica külseje is igényesre sikeredett; a full ledes műszerfal csak egy a gépen megtalálható számtalan finomság közül
Energica 2013

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending