Csatlakozz hozzánk

Hírek

Az alap RSV4-hez is jár a Superbike-elektronika

Elektronikus segédberendezések az Aprilia RSV4R és Factory kivitelében is 2011-től

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A földi halandók által is elérhető RSV4-alapváltozatba is bekerül az APRC (Aprilia Performance Ride Control) néven elhíresült elektronikai csomag, ami csupa versenysportos finomságot tartalmaz. Nem csalás, nem ámítás, nem opció: bőven belátható időn belül szinte már csak “helyettünk gondolkodó és cselekvő” sportmotorokat vásárolhatunk.

Elkerülhetetlen, hogy a modern, számítógépes versenytechnika ne szabaduljon ki az utcára – a jövő sportmotorjainak ugyanolyan fontos részei lesznek a kifinomult elektronikai csemegék (most még így hívjuk), mint például a motorerő – vagy talán még fontosabb. Hogy ez jó (biztonságosabb, sokat segít), vagy rossz (“a gépek átveszik az irányítást…”), azt mindenki döntse el maga, mindenesetre – mint ebben a műfajban mindig – a fejlődés elkerülhetetlen.

A Ducati indította el ezt a bizonyos lavinát utcai sportgépek között 1198-asával és íme a legújabb bizonyíték: 2011-ben már a “mezei” Aprilia RSV4 is rajtelektronikával, egykerekezésgátlóval, gyorsváltóval és (nyolc fokozatban állítható) kipörgésgátlóval kényeztet bennünket. Mostantól tehát a “standard” RSV4 még közelebbi rokonságba kerül a modell Speciális Kiadásával, az RSV4 APRC SE-vel, amely pedig a Max Biaggi alatt világverő Superbike versenymotor egyenes ági leszármazottja. Állítólag (és nem csak a noaeli gyár szerint) a legkifinomultabb, legfejlettebb elektronikai csomaggal van dolga az embernek a V4-es olasz ezres nyergében, amely egyesek szerint jobban dolgozik, mint a BMW S1000RR rendszere (egykerekezésgátló, pl.). Hogy mennyivel lesz így drágább az RSV család legolcsóbb tagja, azt egyelőre nem tudjuk, de az R és a Factory kivitel is megkapja az APRC-t. Várhatóan márciustól vásárolhat magának világbajnok-közeli versenytechnikát a garázsba az, aki Biagginak vagy Hagának szeretné érezni magát az utakon – de inkább a pályán, ezt tényleg nem az utcára álmodták…


Aki ki tudja használni, annak sokat segíthet az – immáron szélesebb körben elérhető – APRC

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending