Connect with us
just1 mx
Suzuki

Blog

Az új Jumaji film a motorosok akció-igényeit is kielégíti

Az 1995-ös film elsőre kissé zavaros folytatása, a motorkerékpároknak is ad főszerepet

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Amikor Chris Van Allsburg 1980-ban megírta a híres gyerekkönyvét a Jumanjit, tuti nem gondolta volna, hogy olyan film adaptáció készül belőle, amiben egy profi ex-birkózó egy motorkerékpáron lángszóróval csapat.

De hát 2018-at írunk, amikor a tudósok már a dodó madarat is értelmesnek titulálják. Valószínűleg az akadémia nem ismeri el a Jumanji film franchise második részletét semmilyen minőségben, de a közelgő Dwayne „The Rock” Johnson filmnek megvannak a maga jó tulajdonságai.
Természetesen itt a bőséges mennyiségű motorkerékpár akciójelenetekre gondolok, amelyek sok egyedi és szép dual-sport, és scramble típusú gépeket tartalmaznak.

Az 1995-ös Jumanji két órás folytatásában a motorkerékpárok tisztességes képernyő-mennyiséget kapnak (az előző film amúgy sokkal félelmetesebbnek tűnt: ott minden ölni akart), és úgy tűnik a film-gyártója nagy jelentőséget tulajdonít a motorkerékpároknak (na, ez egy helyes út). Jerome Chen, a Jumanji 2 vizuális effektek felügyelője elmagyarázza, hogyan valósítottak meg néhány motorkerékpár jelenetet.

„Az akciójeleneteket egy zöld képernyő előtt közvetlen közelről vettük fel egy színpadon, ahol Dwayne Johnson a motorral egy mozgó bázisra lett helyezve, hogy 20 fokos szögben megdöntse őket. Így vettük például fel a jaguár szobor gerincén felfelé motorozó jelenetet.” – mesélte Chen.

„ A sziklás terepen átmotorozó részeket Kaliforniában és Santa Claritában (Los Angeles északi részén) vettük fel. Egy profi motokrosszos csinálta meg azt a jelenetet ahol 50 fokos szögben kellett a hegyre felmenni, és ő ment át cikk-cakkban az akadályok között is. Később egy MPC segítségével kiszedtük a motorost és a megfelelő környezetbe, és időbe helyeztük át.”

A Jumanji 2-ben a „rossz fiúkat” dual-sport motorokon és scramblereken láthatjuk – amiket másfajta után gyártott lámpákkal és bukócsövekkel szereltünk fel – ,de a film kerékpárjai közül a főszereplő a Rock által megült személyre szabott Suzuki DRZ400, ami sokkal keményebb külsőt kapott, például másfajta lámpákat, egyedi varrott bőrülést, csak hogy néhány dolgot megemlítsek…
Az első Jumanji film is tartalmazott egy rendkívül rövid motorkerékpáros jelenetet, bár majmokkal, de akkor is volt benne motorkerékpár. :D

Tavaly „The Rock” megszellőztetett néhány trükkös zöld-képernyős fotót abból a jelenetsorból, ahol egy egyedi készítésű lángszóróval harcolt, és egy igen szórakoztató idézetet írt alá: „Nézd meg ezt a nagyon beteg lángszórót! Az alkaromra erősített fémfogantyú miatt egy karral is alig tudom vezetni a motort, nemhogy még kinyírni a többi gonosz szemetet! :D ”

Jó volt végre egy olyan filmet látni a kétségtelenül remek Avangers, Star Trek, Deadpool és a legújabb Ghost filmek után, ahol ekkora teret adtak az egyre jobban elhanyagolt kétkerekűeknek.
Az új fejlődő technológiáknak köszönhetően – mint a bukósisakra, motorra szerelt spéci kamerák, az elektromos, halk, stabilabb motorkerékpárok – nagyobb, egyszerűbb lehetőséget nyújtanak a filmrögzítésekhez, ezzel is egyre több fellépésre ösztönözve a filmekben a kétkerekű gépeket.

Tény, hogy a Jumanji új szintre lépett. Szórakoztató, csak ajánlani tudom. ;)

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending