Csatlakozz hozzánk

Hírek

„Az őrültség gyógyszer a modern világra. Ha mértékkel szedi, a javára válik.”

Úgy tűnt a 2018-as Kunmadarasi Extrém Fesztiválon mindenki beszedte a maga adagját 🙂

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Már 21 éve szabadulnak el rendszeresen a Kunmadarasi Katonai Reptéren a lóerők, és 2018. augusztus 25-én ismét az égbe lőtték az emberek adrenalin szintjét.
Mindenki feltüzelve várta, milyen programokkal lepi meg a vendégeket idén a rendezvény.
Stunt OB, Éjszakai show, és a különböző koncertek mellett, Pálya Party, Dragbike OB- motoros gyorsulási verseny, és Autós Kupa- autós gyorsulási verseny várta az érdeklődőket és persze az elmaradhatatlan tűzijáték is be volt harangozva, bár akkor még senki nem gondolta volna, hogy az időjárás ilyen csúnyán keresztbe tesz.

A megtartott/elmaradt programokról bővebben ITT olvashattok.

A kapunyitást követően rögtön megkezdődtek az időmérő edzések és a kvalifikációk, ahol több kategória mérette meg magát, a Junior 50-től kezdve, a 954 pluszig. A motorokon kívül különböző négykerekűek is rajthoz álltak: épített, gyári, és top fuel autók is.

A gyorsulási verseny Amerika bölcsőjében született, ezért is 1/4 mérföld az adott táv, ami átszámítva 402 méter. Azok, akik úgy gondolják, hogy mi sem egyszerűbb annál, hogy rádobod a kuplungot a motorra, és megbünteted ezen a távon, itt mindig lehetőségük nyílik, hogy kipróbálják magukat.

A motorok és autók szerelmesei még most is Kunmadár rendezvényeit tartják az egyik legizgalmasabb eseményeknek Magyarországon, így idén is több ezer látogató kísérte végig tátott szájjal a számtalan versenyző küzdelmét az idővel.

A szombati nyári napsütéses napra fittyet hányva, vasárnap (sajnos a történelem ismételte önmagát) az egész programot elmosta az eső, emiatt a szombati kvali eredményei alapján lettek kiosztva a helyezések, és a motoros döntőkre sem kerülhetett sor, de az első nap így is hihetetlenül izgalmasra sikerült a megújult pályán, és rengeteg pályacsúcsot állítottak a versenyzők.

Ezekről a videók ITT tekinthetők meg!

  • Tóth Zoltán Totti Competition kategóriába új magyar rekordot állított fel, 7,36-os idejével.
  • Lencsés Donát Dani egy gyönyörű 7,14-es időt futott.
  • A francia David Pertué pedig a TÍZEZER lóerős jetcarjával csak azért ment 6,03-at, mert azt hitte, hogy a kétszáz méteres jelnél – ahol 364 km/órával hasított – vége a szakasznak.
  • Négykerekű fronton egy Nissan GTR nyomott egy kategóriacsúcsot, 235 km/órát taposott a padlóba.

Aki rendszeres látogatója a Kunmadarasi gyorsulási versenyeknek, annak bizonyára feltűnt, hogy évről évre fejlődik a helyszín, ami külön dicséretes, hiszen sajnos hazánkban nem csak ez a technikai sport, hanem az összes motorsport szinte semmiféle támogatást sem kap.

Idén felavatták az új versenyigazgatóság hídját (a rajtnál lévő építményt), és persze az új profi elektronikai berendezéseket is. Mindemellett egy teljesen új és higiénikus kiépített vizes blokk is épült, emelve ezzel is a látogatók elégedettségét.

A szombati nap zárásaként az éjszakai show tette fel az i-re a pontot a sötétedés után.
Az előbb említett francia úriember, kezdésnek kellően feltüzelte a közönséget a rakétaautójával, majd a stuntrider-ek lélegzetelállító produkciója következett, lángokkal és tűzijátékkal megspékelve. Ezt az összképet már csak az Iron Maiden- Fear of the dark zenei aláfestés tette volna teljessé.

Ezután koncertek, habparti, és ereszdelahajam feledtette a gumik szúrós  – mégis édes – égett szagát. Panaszra egyáltalán nem lehetett okunk, hiszen a szervezők még a teliholdat is elintézték arra az estére…, biztosan nem volt egyszerű. 🙂

Írta: Boross Évi és Zoltán Raczkó (Racsek)

Fotó: Schmidt Ágnes
Videó: Laurinyecz Mihály

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending