Connect with us
Suzuki

Biztonság

Az önvezető autók NEM látják a motorkerékpárokat!

A YouTuber Scott Kubo által feltöltött klip bemutatja, hogyan viselkedik egy Tesla robotpilóta-üzemmódban használva Kalifornia utcáin

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A videóban láthatjuk a középen elhelyezett kijelzőt, amely körülbelül egy kis TV méretének felel meg, így ha a vezető nem figyel, azon látható, hogy milyen járművek vannak az autó előtt, mögött, és mindkét oldalán. A Tesla azt állítja, hogy az autóikba szerelt 8 kamera 360 fokos látótávolságot biztosít a célobjektumtól 250 méter távolságra.

A probléma az, hogy a videó számos alkalommal bebizonyítja, hogy a motorkerékpárok egyáltalán nem jelennek meg a jármű kijelzőjén, vagy autóként érzékeli a remdszer. Vannak olyan esetek is, ahol a motorkerékpáros helyzetét nem a tényleges pozíciójában mutatja, mint például a már mellette haladó motorkerékpárt még csak a gépjármű mögött jelzi.

És itt van a probléma: Tesla azt állítja, hogy a robotpilótát nem szabad emberi kölcsönhatás nélkül használni. Alapvetően nem azért van, hogy az vezessen egyedül, miközben a vezető éppen emailt olvas, vagy hamburgert eszik, de ez nem akadályozza meg az embereket abban, hogy ily módon használják. És ha az autó úgy érzékeli , hogy van valami amit miatt kitérő manővert kell végrehajtania, és nem lát  téged, vagy helytelenül mér be…  hát, nem szeretnék az a személy lenni, aki rájön, hogy most tényleg ott vagy, vagy sem.

A klipben a Scott elmagyarázza, hogy a jelenlegi 360 ° -os kamerarendszer (2,0 és 2,5) másodpercenként 200 képkockát (vagy 200 kép/másodperc) dolgoz fel, ami az autó körül elhelyezett nyolc kamera között van. Tehát minden kamerának 25fps-es képkocka-aránya van. Egy tisztességes digitális tükörreflexes fényképezőgép több mint 100 képkocka/másodperc, és egy iPhone akár 240 kép/másodperces felvételt készíthet.

Szóval nagyon úgy tűnik, hogy a jelenlegi rendszer nem rendelkezik elég technikai tudással a gyorsan mozgó motorkerékpárok rögzítéséhez.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending