Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Az MV Agusta visszatér a MotoGP sorozatba

A Forward Racing oldalán Moto2-ben láthatjuk jövőre a legendás MV Agustát, amely eddig 75 Világbajnoki címet nyert (ebből 38 egyéni és 37 csapat VB cím)

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

1949 július 3-án kezdődött a legenda, amely a mai napig a Világ legeredményesebb gyártójává varázsolta a kis olasz gyárat.  John Surtees, Carlo Ubbiali, Mike Hailwood, Phil Read, majd Giacomo Agostini nyerték sorban a Világbajnoki címeket, amelyekkel legendákká váltak. Ők azok, akik meghatározzák az MV Agusta motorkerékpárok legendáját.  Olaszországban történelmi jelentősségű a motorkerékpáros VB-n nyerni, ennek köszönhető, hogy most az egész nemzet nagyon várja, hogy feltámadjon végre újra az MV Agusta sikere.

42 év telt el mióta nem vesznek részt a legnagyobb gyorsasági sorozatban, azonban a Superbikeban és Supersport kategóriában a nagy csapatok mögött nagyon sokszor feltűnnek az RC fényezésű F3 és F4 MV Agusták.

Most azonban a háromhengeres technikára építő gyár, jövőre a 2009-ben alapított Forward Racing csapattal vág neki a 2019-es szezonnak. Érdekes lesz látni a Triumph motorblokkal felszerelt MV Agustákat, de ebben a kategóriában a blokk mindenkinek ugyanolyan lesz. Viszont a vázak között lehet némi különbség és talán a pár éve egyeduralkodó Kalex vázakat sikerül legyőzni az MV Agustával, úgy, mint idén a KTM-mel.

Az Moto2 világbajnokságon futó első prototípus már a tervezés előrehaladott szakaszában van, versenypályán idén júliusban fog bemutatkozni.


“Az MV Agusta a motorkerékpárok történelmének legsikeresebb márkája” – mondta Giovanni Castiglioni,
Az MV Agusta elnöke. “Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az MV Agusta visszatérhet a nagydíjakra
A Moto2 világbajnokságon és bízunk benne, hogy a verenymotorok fejlesztése terén szerzett tapasztalataink és a legjobb technológiánk sikkerre vezetik majd ismét az MV Agusta motorokerékpárokat”.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending