Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Az MV Agusta visszatér a MotoGP sorozatba

A Forward Racing oldalán Moto2-ben láthatjuk jövőre a legendás MV Agustát, amely eddig 75 Világbajnoki címet nyert (ebből 38 egyéni és 37 csapat VB cím)

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

1949 július 3-án kezdődött a legenda, amely a mai napig a Világ legeredményesebb gyártójává varázsolta a kis olasz gyárat.  John Surtees, Carlo Ubbiali, Mike Hailwood, Phil Read, majd Giacomo Agostini nyerték sorban a Világbajnoki címeket, amelyekkel legendákká váltak. Ők azok, akik meghatározzák az MV Agusta motorkerékpárok legendáját.  Olaszországban történelmi jelentősségű a motorkerékpáros VB-n nyerni, ennek köszönhető, hogy most az egész nemzet nagyon várja, hogy feltámadjon végre újra az MV Agusta sikere.

42 év telt el mióta nem vesznek részt a legnagyobb gyorsasági sorozatban, azonban a Superbikeban és Supersport kategóriában a nagy csapatok mögött nagyon sokszor feltűnnek az RC fényezésű F3 és F4 MV Agusták.

Most azonban a háromhengeres technikára építő gyár, jövőre a 2009-ben alapított Forward Racing csapattal vág neki a 2019-es szezonnak. Érdekes lesz látni a Triumph motorblokkal felszerelt MV Agustákat, de ebben a kategóriában a blokk mindenkinek ugyanolyan lesz. Viszont a vázak között lehet némi különbség és talán a pár éve egyeduralkodó Kalex vázakat sikerül legyőzni az MV Agustával, úgy, mint idén a KTM-mel.

Az Moto2 világbajnokságon futó első prototípus már a tervezés előrehaladott szakaszában van, versenypályán idén júliusban fog bemutatkozni.


“Az MV Agusta a motorkerékpárok történelmének legsikeresebb márkája” – mondta Giovanni Castiglioni,
Az MV Agusta elnöke. “Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az MV Agusta visszatérhet a nagydíjakra
A Moto2 világbajnokságon és bízunk benne, hogy a verenymotorok fejlesztése terén szerzett tapasztalataink és a legjobb technológiánk sikkerre vezetik majd ismét az MV Agusta motorokerékpárokat”.

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending