Connect with us

Hírek

Az év utolsó versenyén Doviziosot intette le a kockás zászló!

A nap tanulsága: a motorok nem tudnak úszni!

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Az idei utolsó, s egyben idényzáró versenyén pole pozícióból Maverick Vinales (Yamaha) indulhatott, mellette a rajtrács első sorában Alex Rins (Suzuki), Andrea Dovizioso (Ducati) állt, mögöttük Petrucci (Ducati), Marquez (Honda) és Espargaro (KTM). Rossinak nagyon nem ment jól az esős időmérő, a 16-ik helyen várakozott a startra.

A pontszámok alapján Marqueztől már senki az ég világon nem veszi el az idei első helyet, ahogy Dovitól a másodikat, de Rossi harmadik helyét még simán elorozhatja csapattársa, aki ráadásul poleból indul ma, míg a Doktor…

A rajt pillanata Rinsnek kedveztek, Vinales egyáltalán nem tudta tartani az iramot, nem kellet sokat várni, és Rossi is megelőzte. Miller, Pirro, Petrucci, Lüthi, Pol Espargaro, és Marquez is elesett a vizes pályán, az időjárás nem kíméli az utolsó futamot, szakad az eső.

Petrucci esése:
(A videókat csak a azok láthatják, akik a Twitterre is regisztráltak!)

Marquez:

A sorrend most Rins, Dovizioso, Rossi, Vinales, Iannone, Morbidelli, Zarco, Pedrosa, Smith, Nakagami. Iannone elesett, Espargaro visszaállt. Vinales is elesett, Smith is, nagyon nem tudtak úszni a motorok a pályán.

Vinales:

Piros zászlót intettek!
Új rajtot indítottak a tarthatatlan körülményekre hivatkozva, és a 13-ik kör eredménye alapján áll a sorrend a pályán maradt 16 versenyzővel.

A rajtra várva a Safety Car köröz a pályán, 15:00 órakor lesz a második rajt. A történtek után Rossié maradt a harmadik hely, bár idén még egy versenyt sem nyert meg.

Az új rajtrács első két sora:

És az új start:

Az élboly elválik a többiektől: Dovizioso, Rins és Rossi személyében, Esparago és Pedrosa között megy a csata mögöttük. Ahhoz képest, hogy Rossi milyen rosszul teljesített az időmérőn, most nagyon jól hajtotta a gépet. Milyen szép lenne ha az utolsó versenyen ő állna a dobogó legfelső fokán… és megelőzte Rinset! Dovinak viszont akkora az előnye vele szemben, hogy csak ha kiesik akkor teljesülhetne ez az álom.

Bautista döntött úgy, hogy már nem versenyez ma tovább. Neee! Rossi is a kavicságyban! a 13 helyre áll vissza. 🙁

Végül a Valenciai Nagydíj első befutója Dovizioso,
utána Rins, és Espargaro gurult fel a dobogóra!

Dovi:

Rins:

Espargaro:

Találkozunk jövőre! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending