Csatlakozz hozzánk
MPS SC Vintage

Műhely

Automatizált autók: jó nekünk?!

Az önjáró autók vezetőjük helyett gondolkodnak, és adott esetben megelőzik azokat a baleseteket, amiket emberi hibák okozhatnak. Minden ember hibázhat, és hibázik is, de vajon a számítógép nem fog?

Közzétéve

ekkor

shox onjaro autok
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A modern technológia fejlődésével a vezető járműipari cégek egyre többet foglalkoznak a kérdéssel: hogyan lehetne a közlekedés biztonságát javítani? A BMW már régebb óta dolgozik egy bizonyos kommunikációs rendszeren, amelyben maguk a járművek lépnek kapcsolatba egymással, és figyelmeztetik vezetőjüket a másik jelenlétéről, illetve az azok által korábban észlelt veszélyforrásokról.

Motoros szempontból nagyon fontos lenne, hogy a fürgébb és kisebb, ezért nehezen észrevehető motorokról az autósok hamarabb tudomást szerezzenek. A BMW Group találmánya erre tökéletes lenne, ha minden autó és motor fel lenne szerelve vele. Sajnos a ConnectRide/ConnectDrive rendszer még igencsak fejlesztési stádiumban van, jelenleg 20 autó és 5 motor segítségével tesztelik a benne rejlő lehetőségeket.

Computerek vigyáznak rád a forgalomban. Utópia vagy valóság?

A Volvo szintén élenjáró a közlekedés biztonságossá tételében. Új autóikba – többek között – holttérfigyelő, sávelhagyásra és elalvásra figyelmeztető, gyalogos és jelzőtábla felismerő rendszert lehet kérni. Hosszútávú cél, hogy az autók irányításából kivonják azt a bizonyos „gyenge láncszemet”, a humán tényezőt, az emberi mulasztás lehetőségét. Ennek első, már szériában is működő eleme a Volvo fékrendszere, amely képes önálló döntést hozni, és automatikusan lefékezni az autót, hogy elkerülje az ütközést.

A kérdés már csak az: a számítástechnika mostani állása ismeretében, vajon rá mernéd bízni az életedet hardware-ekre és software-ekre? Megnyugtat, ha megtudod, a Volvo kínai befektetők kezébe került?Forrás:
SHOX

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés

Trending