Connect with us
Suzuki

Blog

Audi és Ducati: az első videó

Íme az olasz-német házasság első gyermeke, egy videoklip formájában…

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Még februárban érkeztek az első hírek a Ducati eladásával kapcsolatban. Az azóta eltelt két hónap alatt aztán számtalan verzió, lehetséges vásárló felmerült, míg végül nemrégiben pont került az üzleti mizéria végére – az olasz céget nem kisebb név vette meg, mint az Audi, információk szerint 860 millió euróért.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, megszólaltak az ellenhangok is, sokan aggodalmukat fejezték ki, hogy az ország egy (újabb) fontos darabkája idegen kezekbe kerül, és az ikonikus márka teljesen elveszítheti függetlenségét.

A Ducati megszerzésével a Volkswagen-csoport immár a 12. márkát adja a már így is igen impozáns felhozatalához. Természetesen az egyik ok, amiért a cég szerette volna magáénak tudni a bolognai vállalatot, hogy így végre a motorkerékpárok piacán is versenyre tud kelni a nagy ellenfél BMW-vel.

Ahogy a cégvezetők nyilatkozták, a Ducati világszerte prémium márkaként ismert, nagymúltú cég a motorgyártás területén, kiváló szakértelemmel, ezért tökéletesen passzolni fog az Audihoz.

Az új rokonságot reklámozandó már meg is érkezett az első szösszenet, az alábbi  fél perces klipben egy Ducati 1198 és egy Audi R8 Coupé kergetőzik egymással.

Természetesen így nem meglepő, hogy a Mercedessel való (2010 óta tartó) együttműködés viszont ugrik – miután az üzlet megköttetett, szinte azonnal érkezett is a bejelentés a Mercitől a kapcsolat lezárásáról. Mint mondták, ők soha nem is akarták megvenni a céget, és így már nem érdekeltek semmilyen további fejlesztésben sem. Könyörtelen gyorsasággal intézkednek is: már a következő, jerezi Spanyol Nagydíjra lekerülnek az AMG matricák Rossi és Hayden GP-gépéről és az összes Ducati-szerelésről.

Ducati és Audi: az első klip
Ez már a múlté: Ducati és az AMG

És akkor az örök kérdés: melyik a gyorsabb? :)

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending