Csatlakozz hozzánk

Hírek

Átadták a Harley mentőmotort

Az Erste Leasing segítségével egyre több ilyet láthatunk az utakon.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Harley Davidson mentőmotort ajándékozott az Erste Leasing az Országos Mentőszolgálatnak.

Megyeri István , az Erste Leasing vezérigazgatója az adományozással kapcsolatban elmondta: az Erste Leasing kiemelten fontosnak tartja a közúti közlekedés biztonságának fokozását, ezért is döntött úgy, hogy szorosan együttműködik az OMSZ-szel, és a romló gazdasági körülmények ellenére egy nagy értékű Harley Davidson mentőmotort adományoz a szervezetnek.

 

Dr. Göndöcs Zsigmond az OMSZ főigazgatója hozzátett: “Nemzetközi példák alapján 2005-ben állítottuk szolgálatba Magyarországon az első mentőorvosi motort, melyből ma kettő is folyamatosan üzemel. A nagyteljesítményű motorral, teljes életmentő felszereléssel vonuló orvosok, mebntőtisztek mellett tavaly óta robogós elsősegélynyújtók is tevékenykednek a nyári idényben. A tavalyi évben az Országos Mentőszolgálat mentőmotorosai közel ötszázszor nyújtottak életmentő segítséget balesetek, rosszullétek helyszínein. Eseteik között az infarktustól a vízbe fúlt kisgyermek újraélesztéséig a legkülönbözőbb mentések szerepeltek.”

Az Erste Leasing elsőként csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez és egy robogóval járult hozzá a szolgálat elindításához, most pedig egy hosszabb távú szoros együttműködés első lépéseként egy minden igényt kielégítő, a kor követelményeinek tökéletesen megfelelő Harley típusú mentőmotort adományoz az OMSZ-nek.

Számos korábbi eset bizonyítja, hogy bizonyos közlekedési körülmények között a kétkerekű mentőjárművek nem egyszer gyorsabban, hatékonyabban tudnak megközelíteni egy-egy baleseti helyszínt, ami adott esetben akár emberéletekben is mérhető. „Mivel mentőmotorok rendkívül korlátozott számban állnak az OMSZ rendelkezésére, ezért különösen nagy öröm számunkra az Erste Leasing adománya” – mutatott rá az OMSZ főigazgatója.

„Az Erste Leasing Cégcsoport 2000 óta stabilan tartja 50 százalékos piaci részesedését a hazai motorfinanszírozási piacon, és az autó finanszírozási piacnak is meghatározó szereplője. Így az ügyfelek – akárcsak maga a cég – mozgásban vannak. Ezért volt mindig fontos számunkra, hogy nem csak a járműhöz jutásban legyünk partnerek, hanem abban is, hogy ügyfeleink biztonságosan tudjanak közlekedni. Kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy minél több hidat építsünk a motorosok és az autósok közt. A mentőmotor a tapasztalatok alapján 90 százalékban autósokat ment, így ez a motor ennek a törekvésnek is a szimbóluma lehet” – emelte ki Megyeri István. „A balesetmentes közlekedés elősegítése érdekében 2007-ben a lízingcég Erste Leasing Motoros Akadémia néven professzionális motoros képzést indított a Hungaroringen minden olyan ügyfelének, aki Erste finanszírozást választ motorvásárlásakor. A tanfolyamon minden tanuló a saját motorjával vesz részt, a pálya pedig kiváló lehetőséget ad mind a gépek, mind az ember tesztelésére” – fejezte be a vezérigazgató.

Comments

comments

Trending