Connect with us
Suzuki

Hírek

Átadták a Harley mentőmotort

Az Erste Leasing segítségével egyre több ilyet láthatunk az utakon.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Harley Davidson mentőmotort ajándékozott az Erste Leasing az Országos Mentőszolgálatnak.

Megyeri István , az Erste Leasing vezérigazgatója az adományozással kapcsolatban elmondta: az Erste Leasing kiemelten fontosnak tartja a közúti közlekedés biztonságának fokozását, ezért is döntött úgy, hogy szorosan együttműködik az OMSZ-szel, és a romló gazdasági körülmények ellenére egy nagy értékű Harley Davidson mentőmotort adományoz a szervezetnek.

 

Dr. Göndöcs Zsigmond az OMSZ főigazgatója hozzátett: “Nemzetközi példák alapján 2005-ben állítottuk szolgálatba Magyarországon az első mentőorvosi motort, melyből ma kettő is folyamatosan üzemel. A nagyteljesítményű motorral, teljes életmentő felszereléssel vonuló orvosok, mebntőtisztek mellett tavaly óta robogós elsősegélynyújtók is tevékenykednek a nyári idényben. A tavalyi évben az Országos Mentőszolgálat mentőmotorosai közel ötszázszor nyújtottak életmentő segítséget balesetek, rosszullétek helyszínein. Eseteik között az infarktustól a vízbe fúlt kisgyermek újraélesztéséig a legkülönbözőbb mentések szerepeltek.”

Az Erste Leasing elsőként csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez és egy robogóval járult hozzá a szolgálat elindításához, most pedig egy hosszabb távú szoros együttműködés első lépéseként egy minden igényt kielégítő, a kor követelményeinek tökéletesen megfelelő Harley típusú mentőmotort adományoz az OMSZ-nek.

Számos korábbi eset bizonyítja, hogy bizonyos közlekedési körülmények között a kétkerekű mentőjárművek nem egyszer gyorsabban, hatékonyabban tudnak megközelíteni egy-egy baleseti helyszínt, ami adott esetben akár emberéletekben is mérhető. „Mivel mentőmotorok rendkívül korlátozott számban állnak az OMSZ rendelkezésére, ezért különösen nagy öröm számunkra az Erste Leasing adománya” – mutatott rá az OMSZ főigazgatója.

„Az Erste Leasing Cégcsoport 2000 óta stabilan tartja 50 százalékos piaci részesedését a hazai motorfinanszírozási piacon, és az autó finanszírozási piacnak is meghatározó szereplője. Így az ügyfelek – akárcsak maga a cég – mozgásban vannak. Ezért volt mindig fontos számunkra, hogy nem csak a járműhöz jutásban legyünk partnerek, hanem abban is, hogy ügyfeleink biztonságosan tudjanak közlekedni. Kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy minél több hidat építsünk a motorosok és az autósok közt. A mentőmotor a tapasztalatok alapján 90 százalékban autósokat ment, így ez a motor ennek a törekvésnek is a szimbóluma lehet” – emelte ki Megyeri István. „A balesetmentes közlekedés elősegítése érdekében 2007-ben a lízingcég Erste Leasing Motoros Akadémia néven professzionális motoros képzést indított a Hungaroringen minden olyan ügyfelének, aki Erste finanszírozást választ motorvásárlásakor. A tanfolyamon minden tanuló a saját motorjával vesz részt, a pálya pedig kiváló lehetőséget ad mind a gépek, mind az ember tesztelésére” – fejezte be a vezérigazgató.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending