Csatlakozz hozzánk

Hírek

Asseni beszámolók – Időmérők

Összeválogattuk a mai termést a MotoGP-ről kapott beszámolókból.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG


Szenzációs eredmény Espargarotól
– Az ötödik helyről rajtolhat a Balatonring Team pilótája

Az esélyesek végeztek a Holland Nagydíj időmérőjén az első négy helyen a 250-es kategóriában, az ötödik rajthelyre viszont óriási meglepetésre a Balatonring Team pilótája, Aleix Espargaro ért oda.
A két spanyol, Bautista és Barbera, valamint az olasz Simoncelli és a japán Aojama Hiroshi csatázott most is a pole pozícióért, és ezúttal Barbera volt a leggyorsabb.
Alig több mint hét tizedet kapott azonban tőle Aleix Espargaro, aki nyolc hónapos kihagyás után versenyez ismét 250-es kétütemű motorral. A Németh Balázst helyettesítő Aleix már a második szabadedzésen is az ötödik időt érte el, és ezt az eredményt meg tudta ismételni délután is. Ha a szombati verseny végén is az első öt hely valamelyikén végez a katalán pilóta, akkor szenzációs hétvégét zárhat Hollandiában. 

Aleix Espargaro nyilatkozata:

„Nagyon elégedett vagyok! Persze, még nincs vége a hétvégének, de egyelőre fantasztikusan alakulnak a dolgok. Tegnap az ismerkedés volt a fő feladat, és kemény munkával sikerült eljutni oda, hogy egyre jobb időket megyek, és egyre nagyobb önbizalommal motorozok. Ma már időnként kifejezetten élveztem a száguldást, és helyenként végre kellően agresszív tudtam lenni. Egy fél kört délután Marco mögött mentem, és akkor azért láttam, hogy még egy picit el vagyok maradva az élmenőktől, egyszerűen kevesebb a rutinom, a tapasztalatom. Holnap megpróbálom jól elcsípni a rajtot, és megragadni a második csoportban, aztán meglátjuk mi lesz. A csapat rengeteg mindenben segít, és szeretném ezt nekik meghálálni egy csodálatos eredménnyel.”


TEAM TOTH – Holland Nagydíj

Időmérő edzés

A Holland Nagydíj tegnapi, első edzése még napsütésben telt, ám a mai második edzésen és az időmérőn beborult az ég. Végül
elkerülte az eső az asseni aszfaltcsíkot. Mattia Pasini jól kezdett, 1’40.956-os idővel a harmadik volt a délelőtti edzésen. Tóth
Imiék sokat dolgoztak az Aprilián, hogy jól beállítsák az időmérő edzésre. Délután Mattia folyamatosan javított, ám nem sikerült hoznia a reggeli idejét, így a 8. helyen végzett. Nincs elkeseredve, mert sikerült megtalálniuk az optimális beállításokat a holnapi versenyre. Tóth Iminek az időmérőn még pár beállítást ki kellett próbálnia ahhoz, hogy a futamra megtalálják a megfelelőt. Emiatt sok időt veszítettek, de végül két másodperces javulást értek el a tegnapi legjobbjához képest.

Mattia Pasini (1’41.055): „

Mindkét nap nagyon jól zárult, jó munkát végeztünk. Egy kicsit sajnálom a mai időmérő végét, mert kipróbáltunk pár beállítást, de nem úgy jött ki a lépés, mint ahogy reméltük, így nem sikerült gyorsulnom. Mindennek ellenére elégedett vagyok. Ma reggel nagyon jók voltunk és délután is nagyon jó időket futottam a versenygumival. Bízom a holnapban!”

Tóth Imre (1’43.913):

„A reggeli állapothoz képest teljesen átvariáltuk a motort, mert nem volt az igazi. Sikerült is javítanunk,
végül sikerült 1’43.9-et mennem, amivel persze nem vagyok elégedett. Ha ezeket a módosításokat hamarabb kipróbáltuk volna, akkor biztosan tudtam volna még gyorsulni. Az edzés elején még nem tudtam bízni a motoromban, az eleje nagyon csúszkált. Többször voltam a boxban és mindig javult a helyzet, így mi is javultunk. Holnapra  még változtatunk pár dolgon, remélem jó irányban haladunk!”

MOTOGP, 125cc
Hollandia, Assen – 2. nap
Szerencsére a felhőkkel eső nem érkezett a Holland Nagyíj helyszínére. A versenyzők és mérnökök egész nap találgatták, hogy milyen körülményekre kell készülni, de végül minden edzést száraz aszfalton bonyolítottak le. Johann Zarco már az első szabadedzésen három tizeddel megjavította tegnapi idejét, melyet az időmérő edzésen további másfél másodperccel múlt felül. Azonban a többiek is előreléptek, így Zarco a tizenhatodik helyről vághat neki a holnapi versenynek.

Johann Zarco:

A negyedik sorból indulok holnap, amin egy jó rajtot követően gyorsan változtathatok. Nagyon kell figyelni ezen a pályán, mivel itt még az utolsó kanyar is tartogathat meglepetéseket. Holnap szeretnék pontot szerezni, ha lehet minél többet, ezért dolgozunk. Kicsit változtatunk még a beállításokon, de nagyjából rendben vagyunk.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending