Csatlakozz hozzánk

Hírek

Assen: lesz magyar pontszerzés?

WSSP: Tóthék a 23-24., Győrfi Alen pedig a 26. helyről indulhat a Superstockban

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Team Hungary Toth; Adrenalin H-Moto Team

Tóth Imre kiegyensúlyozottan termelte a tőle várható köridőket, Németh Balázs összetörte motorját, a superstockos Győrfi Alen pedig motorozási stílusát csiszolta – a magyar versenyzők beszámolói a WSBK-sorozat asseni időmérőjének napjáról.

Ígéretesen indult a szombati nap a Team Hungary Toth versenyzői számára. A reggeli szabadedzésen Tóth Imi szinte végig a 10-15. helyen állt, de pechjére az utolsó körében kifogyott az üzemanyag a CBR-ből, így kiállni kényszerült, míg mások még tovább gyorsultak. Emiatt visszacsúszott a 19. helyre, de egyáltalán nem volt elégedetlen, hiszen bő 4 tizedet javított pénteki legjobbján és ezt a köridőt folyamatosan tudta hozni.

Balázsnak nem volt ennyire kiegyensúlyozott az edzése, sokáig kínlódott, míg sikerült egy igazán gyors kört futnia. Az időmérőn Imi ismét jól ment, egyenletes teljesítménnyel hozta az 1.41-es időket, sőt ezredmásodpercre pontosan ugyanazt az időt motorozta, mint reggel! A motorral minden rendben volt, bizakodva várja a futamot.

Balázs az időmérőn épp kezdett begyorsulni, amikor a 9. körben kicsúszott. Szerencsére ő épségben megúszta, nem úgy a Hondája, ami viszont nagyon megsínylette az esést. A szerelők már nem tudták orvosolni a bajt, de igyekeznek a futamra újjáépíteni a technikát.


Imi (jobbra) nem sokkal Balázs előtt végzett az időmérőn


Németh megint eldobta a CBR-t – szerencsére csak a motor sérült, amit igyekeznek helyrehozni a szerelők

Magyar eredmények:

Szabadedzés:
16. Németh Balázs  1’41.329
19. Tóth Imre  1’41.498

Időmérő edzés:

23. Tóth Imre 1’41.498
24. Németh Balázs 1’41.543

Az élmezőny:

1. Luca Scassa (Yamaha) 1’38.008
2. Sam Lowes (Honda) 1’38.289
3. Broc Parkes (Kawasaki) 1’38.647

Győrfi Alen – Superstock 1000 – időmérő

A szombat délelőtti szabadedzésen a péntekről megmaradt kettő szett gumiabroncsot koptatta Alen. Tudni kell, hogy a sorozat kiírása szabályozza az elhasználható abroncsok számát a csapatok számára. Ezek alapján száraz időjárásra a versenyhétvégén összesen 4 szett abroncsot használhatnak csak egy keverékkel, vizes abroncsból 3 szett használható, ha szükség lenne rá, a versenyre szerelhetnek fel intermédia abroncsot. Figyelembe véve, hogy kettő szabadedzés kettő időmérő edzés egy bemelegítő edzés és a verseny alkotja a hétvégi programot igen kevés a meghatározott gumiszám. Viszont mindenki csak a megadott abroncsszámot használhatja, ezzel az esélyek kiegyenlítődnek a gumifronton.

A délelőtti szabadedzésen nem tudott Alen a tegnapi idején javítani, de a maximális körszám mellett motorozási stílusának csiszolására fektetett hangsúlyt. Az időmérőre már egy módosított beállítással gurult ki a pályára és rögtön a harmadik körében megfutotta a hétvégén a legjobb idejét. Azonban a vetélytársak is gyorsulni tudtak ennek az lett az eredménye, hogy Alen a 26. rajtkockából indulhat neki a 13 körös versenynek.

A csapat rövidtávú terveinek megfelelően Alen elvégezte a rábízott feladatokat és tovább finomította az asseni pályára szánt versenybeállításokat. Az elejétől tudva lévő különbség csökkentéséhez a sikeres versenyszereplés elengedhetetlenül fontos lenne és ennek megfelelő taktikával indítják útnak a mezőny egyetlen magyar pilótáját. Persze a versenyen bármi megtörténhet…

“A szombati szabadedzést ismét a tapasztalatszerzésről szólt számomra hisz a stílusomat próbálom a motorhoz igazítani és ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Jó úton haladok, de csak az első lépéseket tudom megtenni ezen a hétvégén. Egy nagyon hosszú folyamat elején tartunk az új csapatommal, bízok a szerelőimben, a menedzseremben és magamban! Azonban az előrelépéshez elengedhetetlenül sok tapasztalat kell, ennek a megszerzésén dolgozunk. Hosszú távú terveket és célokat tűztünk ki magunk elé, most az első lépéseknél tartunk. Ám ezek a lépések meghatározhatják a jövőnket! A versenyen a következő lépéseket akarom megtenni és amennyiben minden összejön a célom a 20. hely megszerzése valamint az 1.42.00-ás köridő” – nyilatkozta Alen.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending