Connect with us
Suzuki
just1 mx

Biztonság

Asesso újdonságok a hazai protektorok gyártójától

Ne sajnáld a pénzt egy térdvédőre és ne légy lusta felvenni! Ha összetörik a térded, nem lesz jó és ez nem azt jelenti, hogy hasogatni fog hidegben, hanem azt, hogy örülhetsz, ha majd behajlik!

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Az Asesso története 2006-ban indult, mikor is az Asesso térdvédő megálmodója és tervezője maga is motorozás közben jött rá, hogy milyen egy kényelmes protektor.
Ki tudhatná jobban, mint egy motoros, milyen az a védőfelszerelés, amely megadja a motorozás szabadságának élményét úgy, hogy közben véd nem csak a mechanikai sérülésektől, de az ízületek menetszél miatti lehűlésétől is. Az Asessonál ezért speciális, kiváló minőségű neoprén anyagot használnak, hogy a menetszél ne hűtse ki az izületeidet.

Az energiaelnyelő rétegnek köszönhetően az ízületeket érő külső behatás egyenletesen oszlik el, így csökkenti az esetleges sérülések mértékét. Többféle ütéselnyelő anyaggal dolgoznak az Asesso műhelyében, amelyek belekerülnek a védőfelszerelésekbe. A legújabb Asesso termékekbe már a méltán híres SAS-TEC protektorokat varrják, amelyek kíválóan viselkednek egy esés alkalmával és kényelmes viseletnek számítanak a protektorok piacán.

Az Asesso termékek nem csak motorozáskor nyújtanak védelmet, hanem más veszélyes sportoknál is.

Lovasok, snowboardosok, kaszkadőrök folyamatos pozitív visszajelzései győzik meg a gyártót, hogy az  Asesso közösség imádja a szabadságot, imádja a kihívásokat, de elég tudatos ahhoz, hogy vigyázzon magára és védelméről gondoskodjon.

De miben is rejlik az Asesso népszerűsége?

Tartósteszt 2012, második hullám: Asesso

2012-ben találkoztunk először a cég termékeivel, amikor is tartóstesztet készítettünk róluk. Itt pedig most az újdonságokat szeretnénk nektek bemutatni, hiszen a fejlődés nem állt meg azóta sem. A térdvédők, maszkok és vesevédők mellett, már többféle gerincvédőt is kínál az Asesso.

A SAS-TEC anyagnak köszönhetően a gerincvédő teljesíti a kettes szintű védelmi követelményeket is, így ezzel már nagy biztonságban van a legféltettebb és legfontosabb szervünk, a gerinc.

További fejlesztések is készülnek már, a gerincvédők jó szellőzését kell most megoldani, hogy a forró napokon is kényelmes legyen a használatuk.

Gerincvédők

Az “egyszerű” gerincvédő is telesíti a legszigorúbb biztonsági követelményeket és nem kerül 30.000 Ft-ba sem!

Képzeld bele magad!

 

 

 

A mellvértes gerincvédőbe is a legnagyobb SAS-TEC protektor került, kiegészítve egy kis farokcsontvédővel

Elölről így fest a mellvért, amelyben szintén a SAS-TEC véd

Térdvédők

A legújabb SAS-TEC térdvédő is ugyanazt a népszerű külső anyagot kapta, mint a Többi Asesso térdvédő. Ára: 15.500Ft

S-es mérettű 5XL-ig készülnek a térdvédők, hiszen egy 50 kilós hölgynek nem lehet jó az, ami egy 150 kilós rocker Harley-s lábára jó lehet. (Ezt csak a szemléltetés miatt írtam így! :) ) A minőségi, dupla tépőzárak pedig csak 10000 tépés után kezdik észrevetetni, hogy ekezdtek gyengülni…

Ez csak egy “Térdmelegítő”

A Classic térdvédők már 11500 Ft-tól elérhetőek

Hosszított kivitelben is létezik Medium néven 12500 Ft-ért

Sípcsontvédős térdvédő, amely a legbiztonságosabb a csizmáig ér és tényleg nem fordul el! (Nekem sajnos az alsó tépőzár nem ért körbe, de létezik ebből is több méret, hogy mindenkinek megfelelő legyen.) Fölül a térdhajlatnál az új szabásnak köszönhetően egyáltalán nem vág be, észre sem veszed, hogy rajtad van.

Teleszkópszár védő tépőzáras és ráhúzós kivitelben. 3500 Ft a ráhúzós és 4200 Ft a tépőzáras párban! Ennél jobbat nem kívánhat egyetlen teleszkópszár sem!

Protektoros nadrág, amely farkcsontnál plusz megerősítéssel, légáteresztő anyagból készült. 10 mm-es szivacsozás segít tompítani az ütést, a külső behatást egyenletesen szétoszlatja, így csökkentve a sérülés mértékét. Viselése nem akadályoz a mozgásban. Ajánlott minden extrém sporttevékenységhez, motorozáshoz, snowboardozáshoz, síeléshez. 18.900Ft

A fenti újdonságokon kívül megtalálod még az izületi melegítőket is a cég weboldalán, ha fázós vagy érdemes olvasgatni róluk még az asesso.hu-n!

Az Asesso termékek népszerűsége pedig a tartóstesztből is kiderült, amely még mindig érvényes bár eltelt azóta már 5 év.

  • Kényelmes viselet

  • Nem karcolja a motort, mivel puha anyag borítja a protektort

  • Nem mozdul el a helyéről, így mindig biztosan jó helyen lesz, ha valami történne

  • Mivel hazai gyártás így az ára is a hazai pénztárcákhoz van igazítva

Motorral/robogóval sajnos bármikor megtalálhat a baleset. Hogyan tudunk védekezni? 

Két hatékony eszköz van: felfokozot figyelem és protektorok. Most jön az anatómiaóra.

Az ízületek nagyon érzékeny alkatrészek. A csonttörés simán gyógyul, maximum görbe lesz vagy rövid, de a funkciójának eleget tud tenni, azaz tartani tudja a testet és a rajta levő izmokat.

Az ízületekkel kicsit rosszabb a helyzet. Amikor motorbalesetem volt – mert hülye voltam és azt hittem beadják a jobbkezet, ezért nem fék készenléti állapotban érkeztem a kereszteződésbe – a vállficamom visszatétele előtt azt mondta az orvos: ez már soha nem lesz jó. Anyád, mondtam, majd én megmutatom!

Nem mutattam meg, és ebből a szempontból teljesen lényegtelen az orvosi hozzáállás és a kezelés teljes dilettantizmusa, amely után egy sportoló profi manuálterapeutának köszönhetem, hogy tudok edzeni és motorozni. De a villanykörtét nem tudom becsavarni, nem bírom annyira felemelni a kezem. Tényleg soha nem lesz jó, pedig csak egy ficam volt. És mindez annak ellenére, hogy a dzsekiben volt vállprotektor.

Térdsérülésem nem volt szerencsére, de nem kell nagy ész hozzá, hogy a térd helyzete sokkal rosszabb. A térd ugyanis szintén teherviselő elem, de leegyszerűsítve amíg a vállad csak a lógó karjaidat tartja egész nap, addig a térded az egész testedet. A térd mozgatása által tudsz menni, felállni, leülni, futni.

A térdízület talán a legbonyolultabb ízületünk, a komplett szerkezetet a comb és a vádli ín-izom képletei, a térdízületi porcok, ízületi hártya, ízületi tok és a szalagok alkotják. A térd annyira kifinomult egység, hogy a mozgását 20 évvel ezelőtt még nem tudták lemodellezni, nem voltak annyira fejlett számítógépek és algoritmusok, amelyek utánozni tudták az emberi járást.

A térd ízületeit az emberi testen semmi sem védi a mechanikai hatások ellen. Képzelheted, mekkora erőhatások érik, csak ha eltaknyolsz robogóval és térdre érkezel, esetleg elkapsz egy szegélykövet.

Ha a vállam egy sima hátraesés okozta ficamtól egy év függesztőrácsos kezelés ellenére soha nem lesz jó, gondolkodj el azon, mi történik, ha széttörik a térded. Erősen örülhetsz, ha egy ilyen baleset után, hosszú rehabilitációt végigküszködve járni tudsz.

Egy térded van (lábanként értendő) és ha széttöröd, nem vehetsz a boltban másikat, mint ahogy térdvédőt vehetsz mindezt megelőzendő.

Térdprotektorból sok verzió létezik. Van a motorosruhába épített verzió, amelyből a sajátjaim nem jók, mert nem sikerült olyat gatyát vennem, amiben pont jó helyre esett a protektor, így inkább kivettem. Létezik farmerba épített is, ez nyilván kevésbé jó, de jobb, mint a semmi. A bőrgatyák vagy kombik protektorai elvileg rendben vannak, hiszen azt eleve úgy veszed meg, hogy stimmelnie kell rád, és itt az árban bőven megfizeted a minőségi protektort is.

A hétköznapokban a legtöbb embernek azonban a külső protektor a tuti védelem. Különösen, hogy rengetegen motoroznak/robogóznak utcai ruhában, illetve egy robogós biztosan nem fog protektoros motorosruhát felvenni.

 

Ha további információkra lenne szükséged az Asesso felszerelésekkel kapcsolatban, látogass el a cég honlapjára (ahol webshopot is találsz), vagy hívd Kökény Zolit az alábbi elérhetőségeken:

www.asesso.hu
Mobil: 06 20 745 9819‬
E-mail: info@asesso.hu

Ha a Tesztmotor.hu cikkei segítettek a felszerelések és motorkerékpárok kiválasztásában, akkor a kérünk benneteket, hogy a vásárlásnál tegyetek erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatjátok a Tesztmotor.hu működését. Köszönjük!

MentésMentésMentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending