Csatlakozz hozzánk

Hírek

Árvízjelentés

A dunai árvíz miatt 76 útszakaszon, ezen belül 10 főúton van érvényben forgalomkorlátozás, összesen több mint 174 kilométeren – lássuk, melyik útvonalakat érdemes elkerülni a napokban

Közzétéve

ekkor

arvizjelentes
RST AIRBAG

Pest és Komárom-Esztergom megyében 20-20, Bács-Kiskun megyében 8, Győr-Moson-Sopron megyében 5, Fejér megyében 4, míg Tolna megyében 2 útszakaszon van érvényben teljes útzár. Emellett 17 helyszínen van félpályás korlátozás vagy útszűkület. Kisoroszi, Dömös és Pilismarót továbbra sem közelíthető meg országos közúton. Utóbbi kettő nincs teljesen elzárva a külvilágtól, egy erdei úton elérhető, de azt csak korlátozottan lehet használni . A Szigetköztől végig a Duna mentén, a Dunakanyarban, a főváros térségében és attól délre, Csepel, Tököl, Szigetújfalu, Adony, Lórév, Kisapostag, Dunaújváros, Tass, Szalkszentmárton, Dunafalva és Dombori környékén vannak lezárt utak, ezekben a körzetekben már csak az ott lakók és a mentésben részt vevők közlekedhetnek.

Tíz főúton van érvényben korlátozás: az 1-es, a 2-es, a 6-os, a 10-es, a 11-es, a 12-es, a 14-es, a 111-es, a 117-es és az 55-ös főúton számíthatnak a közlekedők akadályokra, torlódásokra. Budapesten a rendőrség lezárta a jármű- és a gyalogos forgalom elől a Margit hídnak a Bem rakpart felé vezető lehajtóját a Duna áradása miatt. Az intézkedés nem a híd forgalmát, hanem a budai hídfő alatti és melletti útszakasz közlekedését érinti. A hatóság arra kéri a járművezetőket és a gyalogosokat, hogy az érintett területet kerüljék el!


– a TesztAuto.hu-n folyamatosan friss infókat találtok az árvízhelyzet alakulásáról, az útlezárásokról

Forrás: MTI, Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fotó: Diósi Csaba, Tesztauto.hu

Forgalomkorlátozások Budapesten

Budapesten Tarlós István főpolgármester utasítására több helyen korlátozták a közlekedést és módosították a tömegközlekedést vasárnap az árvízi védekezés miatt. Mindenkit arra kérnek, hogy a saját járműve (autója) helyett válassza a közösségi közlekedés közlekedést, melyeket a főbb vonalakon a sűrített menetrenddel közlekednek. Részletek, lezárások ezen a linken.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending