Csatlakozz hozzánk
Fantic caballero

Hírek

Aprilia RSV4 visszahívás

Közel 300 motort rendelnek vissza egy apró alkatrész miatt

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Az Aprilia közel 300 eladott RSV4-est rendel vissza világszerte. Bevett szokás ez, főleg a tengerentúlon, ahol a legkisebb hiba miatt könnyen perre vihetik a dolgot a fogyasztók, amit jó eséllyel meg is nyernek. Így aztán egy kijavítatlan szériahiba hamar anyagi nehézségek közé sodorhat bármely céget.

Ha hihetünk a szóbeszédnek, akkor egy hajtókarcsapágy a bűnös. Az RSV4 sajtóbemutatóján egyetlen motor hibásodott meg, pont emiatt. Bár az azóta eladott motorokon hasonló hibajelenség nem ütötte fel a fejét, az Aprilia nem kockáztat, visszahívja a motorokat, és kicseréli a kritikus alkatrészt. Remélik, hogy február végéig le tudják zongorázni az akciót.


Garanciális probléma még nem merült fel a cserélendő alkatrésszel kapcsolatban

Az ilyen jellegű visszahívások egyrészről kényesen érintik egy márka hírnevét, másrészt viszont – ha nem túl gyakran fordulnak elő – növelik a vásárlók bizalmát, mindemellett a gyártók szorosabbra fűzhetik kapcsolatukat a végfelhasználókkal.

Tudtad-e?

A tavalyi évben elég sok visszahívással szembesülhettek az újmotor tulajdonosok. A BMW több mint 2000 db K1300-ast hívott vissza az üzemanyagrendszer vélhető hibáját megelőzendő. A Yamaha a kis R125-ösök egy részét kérette a szervizbe, még mielőtt letört volna róluk az üzemanyag-szivattyú. A Royal Enfieldeknél a váltó várható problémáját előzték meg utólagosan, míg a Ducati 1098 és 848 modelleknél a párásodó generátor miatt volt kénytelen intézkedni a gyártó. A legnagyobb szabású visszahívási akciót a Harley-Davidson könyvelhette el. Több mint 100 000 méregdrága csúcsgép tulajdonosát értesítették (az Államokban), hogy vonuljanak ingyenes szervizre, mivel olyan problémát észleltek bizonyos típusoknál, hogy ütközésnél könnyen letörik a benzintartály. És ez koránt sem a teljes lista.


Melyik motor szeret karambolozni?

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés

Trending