Csatlakozz hozzánk

Hírek

Aprilia RSV4 visszahívás

Közel 300 motort rendelnek vissza egy apró alkatrész miatt

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Az Aprilia közel 300 eladott RSV4-est rendel vissza világszerte. Bevett szokás ez, főleg a tengerentúlon, ahol a legkisebb hiba miatt könnyen perre vihetik a dolgot a fogyasztók, amit jó eséllyel meg is nyernek. Így aztán egy kijavítatlan szériahiba hamar anyagi nehézségek közé sodorhat bármely céget.

Ha hihetünk a szóbeszédnek, akkor egy hajtókarcsapágy a bűnös. Az RSV4 sajtóbemutatóján egyetlen motor hibásodott meg, pont emiatt. Bár az azóta eladott motorokon hasonló hibajelenség nem ütötte fel a fejét, az Aprilia nem kockáztat, visszahívja a motorokat, és kicseréli a kritikus alkatrészt. Remélik, hogy február végéig le tudják zongorázni az akciót.


Garanciális probléma még nem merült fel a cserélendő alkatrésszel kapcsolatban

Az ilyen jellegű visszahívások egyrészről kényesen érintik egy márka hírnevét, másrészt viszont – ha nem túl gyakran fordulnak elő – növelik a vásárlók bizalmát, mindemellett a gyártók szorosabbra fűzhetik kapcsolatukat a végfelhasználókkal.

Tudtad-e?

A tavalyi évben elég sok visszahívással szembesülhettek az újmotor tulajdonosok. A BMW több mint 2000 db K1300-ast hívott vissza az üzemanyagrendszer vélhető hibáját megelőzendő. A Yamaha a kis R125-ösök egy részét kérette a szervizbe, még mielőtt letört volna róluk az üzemanyag-szivattyú. A Royal Enfieldeknél a váltó várható problémáját előzték meg utólagosan, míg a Ducati 1098 és 848 modelleknél a párásodó generátor miatt volt kénytelen intézkedni a gyártó. A legnagyobb szabású visszahívási akciót a Harley-Davidson könyvelhette el. Több mint 100 000 méregdrága csúcsgép tulajdonosát értesítették (az Államokban), hogy vonuljanak ingyenes szervizre, mivel olyan problémát észleltek bizonyos típusoknál, hogy ütközésnél könnyen letörik a benzintartály. És ez koránt sem a teljes lista.


Melyik motor szeret karambolozni?

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending