Csatlakozz hozzánk

Hírek

Aprilia RSV4: még jobb lesz jövőre

Finomítanak az oroszlánosok a csúcsmodelljükön, többek között kipörgésgátlót kap 2011-ben

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: MotoRace.hu

A hírek szerint az Aprilia első számú sportgépének, a 2011-es, vagyis jövő évi verziója még „durvább” lesz, mint az éppen aktuális modell. Az RSV4 teljesítménye állítólag nyolc lóerővel több lesz, ráadásul kipörgésgátlót is kap.

Nemrégiben számoltunk be az új, 1200-as Dorsoduro eljöveteléről, és máris újabb jövő évi noaeli modell érkezéséről szólnak a hírek. Az Aprilia nem titkolt szándéka tehát, hogy a piacon az övék legyen a legjobb sportgépek egyike. Az RSV4 egyébként is egy nagyszerűen sikerült konstrukció, amiből adódóan az ember azt hinné, hogy ennél nagyon jobb már nem lehet, és mégis… Az olasz gyár további változtatásokat és „tuningokat” tervez superbike gépük utcai modelljén.

Ahogyan azt már feljebb említettük, ha minden igaz, nyolc lóerővel nagyobb lesz a gép teljesítménye, ami elviekben 186 lóerőt jelentene. Ezt a fajta „erőnövekedést” a sűrítési arány megváltoztatásával, konkrétan növelésével szeretnék elérni. Ez azonban csak úgymond a kezdet, hiszen minden bizonnyal Aprilia-gyártotta kipörgésgátlót (ATC) is kapni fog az RSV4. Ezen kívül a tervezők még szeretnének javítani a motor megjelenésén is, így ennek jegyében valamivel kisebb kipufogót tesznek majd a 2011-es modellre. Amikről pedig még nem beszéltünk, az az ABS, valamint az áttételezés megváltoztatása. Az egyes, kettes és hármas sebességi fokozatok valamivel hosszabbak, míg a négyes, ötös, hatos fokozatok rövidebbek lesznek. Nos, a fentieket olvasva már most fel lehet kötni a nadrágot, hiszen az Aprilia egy egyértelműen versenypályára született gép „még fullosabb” változatát készül a köridő kurtításra kiéhezett közönség kezébe adni.

Kiprögésgátló (Tracion Control) – Amikor a TRC érzékeli, hogy gyorsítás közben a hajtott kerék kipörög, automatikusan csökkenti a motor teljesítményét, hogy megfékezze a kipörgést, és visszaállítsa a tapadást. Így a motor nyomatéka hatékonyabban juttatható az útra, hosszabb lesz a gumik élettartama, s általánosságban javul a biztonság színvonala.


Egy jelenleg is nagyszerű motor valószínűleg jövőre még tökéletesebb lesz

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending