Connect with us
Suzuki
just1 mx

Biztonság

Appal a vadveszély ellen

Az ötlet ugyan nem hazai, de akkor is remek ötlet és sokaknak segítséget nyújthat!

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

A Siren7 rendszerével megelőzhetjük a vadbaleseteket!

A kanadai Albertában érdekes módját választották a vadgázolás megelőzésének, az Alberta Wildlife Watch lényegében az eddigi balesetek helyszíneiből és a felhasználók által beküldött adatokból merít, és GPS-en keresztül tájékoztat a lehetséges veszélyről. Ez nem csupán a balesetek valószínűségét csökkentheti, de általa sokkal inkább feltérképezhetőek a vadállatok útvonalai.

Kanadában is komoly anyagi károkat okoznak a vadgázolások az utakon

Az alkalmazás remek kiegészítő lehet, de ne felejtsük el, hogy a legbiztosabb módja az elkerülésnek továbbra is a megelőzés.

Jelenleg a Siren7 vadriasztóját teszteljük, amely 120 decibellel, 300 méteres körben fejti ki hatását.  Siren7 nem igényel áramforrást, az utastérben pedig semmit nem vehetünk észre a hanghatásból. Autókon és motorokon pedig egyaránt alkalmazható!

És hogy miért is olyan fontos a megelőzés? 

Elég csak megnézni a 112Press napokban közzétett, helyszíni riportját, amiben négy autó ütközéséről számolnak be. A vadgázolás következtében egy BMW vesztegelt az úton, amibe aztán több autós is belerohant. Két sérültet szállítottak kórházba.

Ha ez még mindig nem lenne elég indok, nemrégiben a vadgázolást követő kártérítési lehetőségekről is cikkeztünk. Szövevényes történet és számos esetben sajnos nem az autós javára döntenek.

(x)

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending