Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Amerika sztárja, a hallássérült bajnoknő

A fiatal motokrossz tehetséget nem hátráltatja fogyatékossága…

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A csinos motokrossz tehetséget nem hátráltatja fogyatékossága, fiatal kora ellenére többszörös bajnoknak mondhatja magát, több bajnokságban is.

Ashley Fiolek négyszer volt első női motocross bajnokságon az Egyesült Államokban, és a világ legrangosabb extrémsport eseményén, az X-Games-en is kétszer szerzett aranyat crossmotorral. Mi ebben a nagy szám? Semmi, csupán érdekességképpen jegyzem meg, hogy a 22 éves szőkeség születése óta siket.

Azt gondolhatnád, hogy fogyatékossága – különösen egy technikai sportban – zavaró lehet, de Ashley-t ez egyáltalán nem hátráltatja semmiben. A floridai lány egészen kis kora óta rendszeresen sportol (régebben balettozott, atletizált és kosárlabdázott is), hétévesen már Yamaha PW50-nel versenyzett. 19 éves korában leszerződtette a Honda gyári csapata, és olyan szponzorok álltak mellé, mint az AGV vagy éppen a Red Bull.


Amerikában az AGV-nek Travis Pastrana mellett Ashley a másik fő támogatottja

Természetesen a sérüléseket sem úszta meg a mindössze 157 centi magas, 48 kilós csöppség. Karrierje során csukló- és kulccsontörés, agyrázkódás hátráltatta még több cím begyűjtésében. Fiatal kora ellenére Ashley idén úgy döntött, az év végén felhagy a szabadtéri motokrosszal, a versenyzéssel viszont nem. Egyelőre rejtély, hogy mivel folytatja. Kíváncsian várjuk…


„Engem nem zavar, ha jönnek mögöttem, úgysem hallom…”

Forrás: SHOX

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending