Csatlakozz hozzánk

Hírek

AMA Superbike Bajnokság, Supersport kategória – Road Atlanta / Braselton

Rizi újabb amerikai futama

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT
 
AMA Superbike Bajnokság, Supersport kategória – Road Atlanta / Braselton

Rizmayer Gábor a múlt hét végén ismét a tengerentúlon szállt harcba 600 cm3-es Suzukijával, és az előkelő tizenkettedik helyet szerezte meg, újabb tizenkilenc bajnoki pontot begyűjtve remek motorozásával.

Mint ismeretes, Gábornak a Német Superbike Bajnokságban történő mind kiemelkedőbb helytállás az idei legfőbb célja, de profi csapatról és versenyzőről lévén szó, Gábor többek között a rendkívül magas színvonalú AMA Superbike Bajnokság Supersport kategóriájában is lehetőséget kapott hat alkalommal ebben a szezonban. Legutóbbi versenyét a Georgia Állambeli Road Atlanta pályáján rendezték meg. Itt a frissen felújított aszfaltcsík közel azonos hosszúságú a Hungaroringével, de nyomvonalának köszönhetően mintegy húsz másodperccel gyorsabban teljesítenek rajta a motorosok egy kört.
 

Az indulók magas létszáma miatt az edzést külön csoportokban ’futják’ a versenyzők, és Rizi szerencséjére bekerülhetett a gyorsabbak közé, így sikerült közvetlenül Aaron Gobert mögött a tizenhetedik rajthelyet megszereznie, ami ebben a mezőnyben igen jó eredménynek számít. Az első tizenkilenc versenyzőt alig kettő másodperc választotta el az edzéseken, ami kiválóan érzékelteti a kiélezett küzdelmet.
Gábor jól kapta el a rajtot, és szerencsére sikerült elkerülnie az első kör tömegbukását, ami miatt új rajtra rendelték vissza a versenyzőket. Senki sem sérült meg komolyabban, így újra felállhattak a rácsra a szenvedő alanyok is.
A második rajtját szintén jó időben és kellő lendülettel indította Gábor, és gyorsaságának köszönhetően felvette a tempót az előtte menőkkel, sőt folyamatosan egy-egy helyet előrébb tudott ugrani, így végül a nagyszerű tizenkettedik helyen ért célba. A gyorsasági motoros világbajnokságról ismert Chaz Davies csak négy helyezéssel Gábor mögött láthatta meg a kockás zászlót.

Ez volt a bajnokság tizedik futam, Rizi számára pedig a hatodik, amelyen el tudott indulni, és ezt figyelembe véve, összetettbeli tizenkilencedik helyezése igen szép teljesítménynek tekinthető. Az utolsó futamot Laguna Secaban rendezik majd, itt fog eldőlni a bajnoki cím sorsa a bajnokság éllovasa Ben Bostrom, és az utóbbi futamokon kiemelkedő versenyzést mutató Joshua Hayes között. Utóbbi nyerte a Road Atlantai futamot is Jake P. Zemke, és említett riválisa, Bostrom előtt.

Rizmayer Gábort az alábbi támogatók segítik versenyzésében:
Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, Lukas és Gilles.Tooling

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending