Csatlakozz hozzánk
MPS AIRFORM

Hírek

AMA Superbike Bajnokság, Supersport kategória – Road Atlanta / Braselton

Rizi újabb amerikai futama

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT
 
AMA Superbike Bajnokság, Supersport kategória – Road Atlanta / Braselton

Rizmayer Gábor a múlt hét végén ismét a tengerentúlon szállt harcba 600 cm3-es Suzukijával, és az előkelő tizenkettedik helyet szerezte meg, újabb tizenkilenc bajnoki pontot begyűjtve remek motorozásával.

Mint ismeretes, Gábornak a Német Superbike Bajnokságban történő mind kiemelkedőbb helytállás az idei legfőbb célja, de profi csapatról és versenyzőről lévén szó, Gábor többek között a rendkívül magas színvonalú AMA Superbike Bajnokság Supersport kategóriájában is lehetőséget kapott hat alkalommal ebben a szezonban. Legutóbbi versenyét a Georgia Állambeli Road Atlanta pályáján rendezték meg. Itt a frissen felújított aszfaltcsík közel azonos hosszúságú a Hungaroringével, de nyomvonalának köszönhetően mintegy húsz másodperccel gyorsabban teljesítenek rajta a motorosok egy kört.
 

Az indulók magas létszáma miatt az edzést külön csoportokban ’futják’ a versenyzők, és Rizi szerencséjére bekerülhetett a gyorsabbak közé, így sikerült közvetlenül Aaron Gobert mögött a tizenhetedik rajthelyet megszereznie, ami ebben a mezőnyben igen jó eredménynek számít. Az első tizenkilenc versenyzőt alig kettő másodperc választotta el az edzéseken, ami kiválóan érzékelteti a kiélezett küzdelmet.
Gábor jól kapta el a rajtot, és szerencsére sikerült elkerülnie az első kör tömegbukását, ami miatt új rajtra rendelték vissza a versenyzőket. Senki sem sérült meg komolyabban, így újra felállhattak a rácsra a szenvedő alanyok is.
A második rajtját szintén jó időben és kellő lendülettel indította Gábor, és gyorsaságának köszönhetően felvette a tempót az előtte menőkkel, sőt folyamatosan egy-egy helyet előrébb tudott ugrani, így végül a nagyszerű tizenkettedik helyen ért célba. A gyorsasági motoros világbajnokságról ismert Chaz Davies csak négy helyezéssel Gábor mögött láthatta meg a kockás zászlót.

Ez volt a bajnokság tizedik futam, Rizi számára pedig a hatodik, amelyen el tudott indulni, és ezt figyelembe véve, összetettbeli tizenkilencedik helyezése igen szép teljesítménynek tekinthető. Az utolsó futamot Laguna Secaban rendezik majd, itt fog eldőlni a bajnoki cím sorsa a bajnokság éllovasa Ben Bostrom, és az utóbbi futamokon kiemelkedő versenyzést mutató Joshua Hayes között. Utóbbi nyerte a Road Atlantai futamot is Jake P. Zemke, és említett riválisa, Bostrom előtt.

Rizmayer Gábort az alábbi támogatók segítik versenyzésében:
Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, Lukas és Gilles.Tooling

 

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending