Csatlakozz hozzánk

Hírek

Alsóörsön jártunk – sok motorost láttunk…

…és nem, nem csak csopperek voltak a Harley-fesztiválon. Aki ott volt, tuti elvolt…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Szöveg: Szikora Dominika >> domino@tesztmotor.hu

Immár 13 éve, hogy minden évben egyszer több (tíz)ezer csopperes (no persze nem csak ők) célozza meg a Balaton partját – igen, ez a pár nap a Harley-Davidson Open Road Fest Alsóörsön.

Idén mi is ellátogattunk a márka rajongóinak Mekkájába, mégpedig az általában legpörgősebbnek számító hétvégi napokra. Látszik a helybélieken, hogy már megszokottá vált számukra az ilyenkor érkező rengeteg vasparipa, és szeretik is ezt: az ‘Örsre bevezető úton végig kint ültek az emberek, ki pokrócon, ki széken táborozva, egy jó sörrel a kezükben, és szó szerint néztek, mint a moziban, és integettek az érkezőknek…

Maga a rendezvény alapterülete óriási (talán ezért közlekedtek sokan még odabent is motorral:) ), amerre a szem ellát, hatalmas sátortenger fogadott. Aztán rögtön bele is csöppentünk a forgatagba, ugyanis pont érkezésünkkor zajlott a felvonulás, mikor mindenki megmutathatta magát (és/vagy a gépét) a több tíz kilométeres guruláson. Idén ezt úgynevezett flag-fesztiválra keresztelték, hiszen minden megjelent ország képviselői magukkal vitték a nemzeti zászlójukat a motorokon. 

Láttunk igazán egyedi, különleges vasakat, és bár természetesen a cirkálók voltak többségben, akadtak szép számmal a többi “műfajból” is (így nem is lógtunk ki annyira a sorból a GSX-F-ünkkel).

Ezt az az Open Road Fest emblémás Harleyt nyerheted meg…


Láttunk igazán egyedi, különleges vasakat – nem csak a csopperek között

Dobai Attila, a rendezvény főszervezője elmesélte nekünk, hogy az anno külföldön és idehaza megjárt jópár hasonló esemény adta az inspirációt, hogy csináljanak egy nagy volumenű fesztivált. Alsóörsön adottak voltak a feltételek, jó volt a környezet, így erre esett a választás, és mint az azóta eltelt 13 év mutatja, jó döntés volt. Szinte végig sikeres volt a rendezvény (mind az emberi, mind az anyagi tényezőket tekintve), talán 2011-ben volt egy kis mélypont. Az idei megmozdulás is jól sikerült, bár nehézségek most is adódtak, hiszen alig lehetett találni támogatót, de valamelyest kompenzálta ezt, hogy nagyon sok látogató jött.

És hogy kik a legaktívabb Harley-turisták? Nagyon sok az olasz és a szlovák vendég, de jöttek Lengyelországból, Litvániából, sőt, még Szaud-Arábiából is! No persze ők nem lábon hozták le a vasat 🙂


Dobai Attila, a rendezvény főszervezője és ötletgazdája

Már a kezdetekben az volt a cél, hogy minden műfaj képviselői szívesen eljöjjenek és jól érezzék magukat, de az, hogy Harley-fesztiválnak hívják, ad a dolognak egy bizonyos színvonalat. Terv a jövőre, hogy szeretnének egy összeurópai rendezvényt összehozni, amely egy komoly mérföldkő lehetne.

A külföldi vendégeken biztos nem múlna, hiszen imádják a Balaton környékét, sokaknak szinte ez a nyaralás, és a zenekarok is szívesen (vissza)járnak fellépni. Idén az idő is kegyes volt az “ünneplőkhöz”, mindössze szombaton este kaptunk egy hatalmas esőt a nyakunkba, de ez nem mosott el semmilyen fontos eseményt. Hiszen a The Sweet nevű brit zenekar (a nagyszínpad utolsó előadója) “éppen végzett”, mikor megérkezett a zuhé – igazából nem váratlanul.


A hangulatra nem lehetett panasz: itt éppen Ganxsta Zolee és a Kiss Forever Band felelős érte

A színvonalra visszatérve: az infrastruktúra dícséretes (sajnos nem minden feszten van ez így), és a szervezés is: példának gondolok itt arra, hogy a be-és kiléptetés gyorsan és zökkenőmentesen zajlott (apróságnak tűnik, de nagyon meg tudja nehezíteni a fesztiválozók dolgát, ha nem így van), és nem voltak hatalmas késések sem. Ráadásul a ki/becsekkolós rendszernél fogva nagyban csökkenthető az esetleges motorlopás kockázata.

Szóval még ha nem is vagy egy nagy csopperes, érdemes lehet ellátogatni a következő H-D fesztre is, hiszen a fíling nagyon “adja” – pestiesen szólva. Mi ott leszünk! És Te?


Flag-Fest: a “résztvevő” országok zászlói a motorokon, a felvonulás élén

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending