Csatlakozz hozzánk

Hírek

Alpok Adria 2010 – Rijeka – Chrobák János

Chrobák Jani a Tomracing színeiben vette fel a kesztyűt az Alpok-Adria rijekai futamán

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Szöveg és képek: Tom Racing Team

2010. augusztus 27-29-én a rijekai dühöngőbe gyűltek össze az Alpok Adria versenysorozat résztvevői. A bajnokságban rendszeresen részt vevő versenyzők már harmadszorra jártak idén ezen a pályán. A csapatunk alpok adriás képviselője viszont nem jutott el minden futamára a bajnokságnak, így itt Rijekában is először járt ebben az évben.

A hétvégéről a versenyző, Chrobák Jani beszámolója:

Pénteken kora délután érkeztünk meg. Napsütéses időben, két edzésre mentem fel a pályára. A már 80 kört használt gumi és az 1 hónapos kihagyás meghozta az eredményt, 1:39-es időket sikerült motorozni. Másnap következtek az időmérők. Egy fokkal jobb használt gumi lett feltéve hátra, és az első időmérő végére 1:36,648-ra sikerült letornázni a köridőt. Ezután változékony lett az idő, eső és erős szél kerekedett fel. Az időjárás kissé javult és a második időmérőre már félig vizes, félig száraz pályára tudtam felmenni. Összesen öten bátorkodtunk fel a pályára, de én kíváncsi voltam, hogyan viselkedik a motor az enyhén vizes aszfalton száraz gumival, illetve az áttételemen is hosszítottam, amit szerettem volna ki próbálni.

Az változtatás jobb lett, a pálya jól tapadt vizesen is, és sikerült 1:37,6-os időt motorozni. A szombat délután a hirtelen pakolásról szólt, mert nagyon gyorsan felkerekedett a szél, és röpködtek a sátrak. Mi szerencsére még időben pakoltunk és megúsztuk károk nélkül. Mivel a második időmérőn már nem változott az eredmény, így maradt a 11. helyre elegendő eredményem.

Vasárnapra a warm-up, illetve a verseny maradt. Az időjárás kegyes volt hozzánk, mert kisebb szélre és verőfényes napsütésre ébredtünk. A warm-up-on 1:35,8-ra sikerült lefaragni az időt, aminek már örültem és bíztam benne, hogy ez csak jobb lesz, mert még itt is a szombati gumi volt fenn. A versenyen egy-egy új Continental gumit kapott a két kerék, előre egy medium keveréket, hátulra softot.

A rajtom jól sikerült, a 11. helyről a 9. helyen sikerült fordulnom az első kanyarban. Több izgalmas kör következett, előttem bukással, hátulról támadással zajlott a verseny, míg a végén sikerült 6. helyen célba érnem. Az eredményemnek nagyon örültem, mert a köridőmet stabilan tartottam és a legjobb időm 1:35,252 lett.

A mezőnyben egyedüli versenyzőként képviseltem a Suzuki motort és a Continental gumi márkát és úgy érzem, kihoztam a Gixer széria futóművéből, amit csak lehetett.

Köszönöm szépen a segítséget!

Chrobák Jani #119

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending