Csatlakozz hozzánk

Hírek

Alpok-Adria SBK: Kispataki dobogós

Brno: egy “izgalmas hétvégén” kis szerencsével a pódiumra állhatott Viktor

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Forrás: Viktor Menedzsment

Kispataki Viktor, új csapata és a Honda egyre nagyobb összhangban van, egyre jobban muzsikál. A munka gyümölcse a Superbike kategória harmadik helyezése és a 2.04.5-ös köridő a brünni Alpok-Adria fordulón.

A Prop-tech Honda pénteken kezdte meg a körözést a legendás cseh pályán. Mivel Viktor korábbi tapasztalattal a motorról ezen az aszfaltcsíkon nem rendelkezett, több beállítást is kipróbáltak, hogy melyik lehet a versenyre a legideálisabb. Időhiány miatt ez a munka szombaton, a kvalifikációs edzések alatt is folytatódott.

A záporos-zivataros idő az egész depóéletét megkeserítette kiszámíthatatlanságával. A Superbike kategória épphogy, de megúszta a vizes edzést – amit azonban előre látni nem lehetett -, így már szombaton megkezdődött a gumipóker.

A MAMI SE versenyzője a második időmérőn futotta legjobbját, mellyel az adott időmérő harmadikja és a rajtrács negyedik helyezettje lett Andreas Meklau, Radek Rous és Roland Resch mögött. Mivel az ötödik helyezett több mint egy másodperces hátrányt könyvelhetett el magának, így egyértelmű volt, hogy a cél: dobogóra állni.


Bregyó, Viktor és Gabóca a brno-i rajtrácson, a negyedik helyen

A rajt után – idén a legjobban elkapott startja volt ez – negyedikként fordult a többszörös magyar bajnok, majd harmadikként haladt a 29 főt számláló mezőnyben. A helyi Rous rossz startját követően jött fel, mint a talajvíz, a második helyig meg sem állt. Kispataki tehát visszaszorult a negyedik helyre, mondhatni „papírforma” szerint alakult az élen állók sora. Idővel egyre jobban elszakadtak egymástól, mikor az utolsó körben Resch senkitől sem zavartatva eldobta a vasat a pálya középső szakaszán.

„Izgalmas hétvégén vagyunk túl, rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk, hiszen idén első alkalommal nem a Hungaroringen versenyeztem a Hondával. A munkát megkoronázta, hogy dobogóra állhattam, bár természetesen szerettem volna közelebb kerülni az előttem lévőkhöz, sőt 2.03-as köridőt futni. Ami a legnagyobb örömmel tölt el, hogy a csapattal átbeszélve a hétvégén történteket már a jövőbeli lehetőségeken gondolkozunk. Azaz hol és hogyan, mit változtatva a beállításokon gyorsulhatunk, juthatunk előrébb”
– összegezte a versenyhétvégét a 25 éves versenyző.


Radek Rous, Andreas Meklau és Kispataki Viktor az SBK kategória dobogóján


A nemzetközi bajnokság következő megmérettetése a Sárvár melletti Pannonia-ringen lesz, június első hétvégéjén, Viktor részvételével

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending