Csatlakozz hozzánk

Hírek

Alpok-Adria SBK: Kispataki dobogós

Brno: egy “izgalmas hétvégén” kis szerencsével a pódiumra állhatott Viktor

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Viktor Menedzsment

Kispataki Viktor, új csapata és a Honda egyre nagyobb összhangban van, egyre jobban muzsikál. A munka gyümölcse a Superbike kategória harmadik helyezése és a 2.04.5-ös köridő a brünni Alpok-Adria fordulón.

A Prop-tech Honda pénteken kezdte meg a körözést a legendás cseh pályán. Mivel Viktor korábbi tapasztalattal a motorról ezen az aszfaltcsíkon nem rendelkezett, több beállítást is kipróbáltak, hogy melyik lehet a versenyre a legideálisabb. Időhiány miatt ez a munka szombaton, a kvalifikációs edzések alatt is folytatódott.

A záporos-zivataros idő az egész depóéletét megkeserítette kiszámíthatatlanságával. A Superbike kategória épphogy, de megúszta a vizes edzést – amit azonban előre látni nem lehetett -, így már szombaton megkezdődött a gumipóker.

A MAMI SE versenyzője a második időmérőn futotta legjobbját, mellyel az adott időmérő harmadikja és a rajtrács negyedik helyezettje lett Andreas Meklau, Radek Rous és Roland Resch mögött. Mivel az ötödik helyezett több mint egy másodperces hátrányt könyvelhetett el magának, így egyértelmű volt, hogy a cél: dobogóra állni.


Bregyó, Viktor és Gabóca a brno-i rajtrácson, a negyedik helyen

A rajt után – idén a legjobban elkapott startja volt ez – negyedikként fordult a többszörös magyar bajnok, majd harmadikként haladt a 29 főt számláló mezőnyben. A helyi Rous rossz startját követően jött fel, mint a talajvíz, a második helyig meg sem állt. Kispataki tehát visszaszorult a negyedik helyre, mondhatni „papírforma” szerint alakult az élen állók sora. Idővel egyre jobban elszakadtak egymástól, mikor az utolsó körben Resch senkitől sem zavartatva eldobta a vasat a pálya középső szakaszán.

„Izgalmas hétvégén vagyunk túl, rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk, hiszen idén első alkalommal nem a Hungaroringen versenyeztem a Hondával. A munkát megkoronázta, hogy dobogóra állhattam, bár természetesen szerettem volna közelebb kerülni az előttem lévőkhöz, sőt 2.03-as köridőt futni. Ami a legnagyobb örömmel tölt el, hogy a csapattal átbeszélve a hétvégén történteket már a jövőbeli lehetőségeken gondolkozunk. Azaz hol és hogyan, mit változtatva a beállításokon gyorsulhatunk, juthatunk előrébb”
– összegezte a versenyhétvégét a 25 éves versenyző.


Radek Rous, Andreas Meklau és Kispataki Viktor az SBK kategória dobogóján


A nemzetközi bajnokság következő megmérettetése a Sárvár melletti Pannonia-ringen lesz, június első hétvégéjén, Viktor részvételével

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending