Csatlakozz hozzánk

Hírek

Alpok-Adria MOST

Félidejéhez érkezett az Alpok-Adria Bajnokság. A Team Suzuki beszámolója.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Team Suzuki csapat versenyzői ezévi legnagyobb sikerüket aratták Most-ban, ahol 1 héttel a rijekai verseny után folytatódott a 2008-as versenysorozat.Versenyzőink két kategóriában indultak és mindkettőben dobogós helyezést értek el.

Rizmayer Gábornak akklimatizálódni sem volt ideje a sikeres laguna secai versenyről hazaérkezve és már indulhatott is a cseh versenypályára, ahol a Stock 600 –as kategória népes mezőnyével volt találkozója. Bár a létszám itt nem érte el a pannónia ring rekordját, de a legfontosabb ellenfelek mind tiszteletüket tették.
 

 

A sikeres edzéseket követően a rajtrács 3. helyéről indulhatott Bittman és Rous mögül.
A rajt jól sikerült, de a sikán előtt két önjelölt „kamikaze” átrendezte a sorokat. Rizi motrját hátulról olyan sikeresen eltrafálta az egyik, hogy a farokidom eltört az ülésnél, és a kipufogó is megsérült. A másik harcos a többieket kavarta össze bátor, de értelmetlen manőverével (a két pilóta nem tudta végül bevenni a sikánt), így Riziék visszaestek és kezdődhetett az „aprómunka”. Az utolsó 5 körben már nem volt vita, csak az első 3 sorrendje változott körről körre. Az utolsó 2 körben már Rous és Rizi csatáztak inkább az első két helyért, Bittman a 3. helyet pályázhatta meg. A célegyenesbe Rizi fordult elsőként, de hiába a technikás szakaszokon megszerzett előny, ezen a napon Rous gépe volt erősebb és a technika győzött…0,031 mp-el.
1. Rous, 2. Rizmayer Gábor, 3. Bittman

A Stocksport 1000 kategóriában induló Juhász Dávid aki – egyedül a mezőnyben – Suzuki GSX-R 750-es motorral indult, nem kis meglepetést okozva az 5. rajthelyet vívta ki magának az időmérő edzéseken.
A rajtnál természetesen megmutatkozott az 1000-es motorokkal szembeni teljesítmény-hátrány, hiszen a sikánhoz Dávid a 10. helyen érkezett,….azonban tehetségének és tudásának köszönhetően a 3. helyen távozott. Ez a pozíció annyira felbátorította a fiatal versenyzőt, hogy a leintéskor is megőrizte a 3. helyet.

 
 
Ezzel nagynevű ellenfeleket utasított maga mögé és megmutatta, hogy a jövőben vele is komolyan kell számolni ebben a kategóriában – bár ezévben fő versenyszámára a Suzuki GSX-R Európa Kupára koncentrál -, különösen, ha motorja is a kategóriának megfelelő lesz.
A végeredmény: 1. Meklau, 2. Cermak. 3. Juhász, 4. Práger, 5. Kispataki

A Team Suzuki versenyzőit támogatja: Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing, Pirelli, Go-Fast, Bodis, Lucas, Gilles Tooling

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending