Csatlakozz hozzánk

Hírek

Alpok-Adria Kupa Pannónia-Ring

Túl a maximumon! (A Team Suzuki és Mike Tomi képes beszámolója a futamról.)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Túl a maximumon

Ez a cím jellemezhetné leginkább a Suzuki GSX-R Kupa versenyzőinek Pannónia-Ringen mutatott elszántságát és teljesítményét. Az első rijekai versenyhétvégén még óvatosabban gurultak ki a versenyzők a pályára, leginkább a versenytársak erejét próbálták felmérni s megtalálni helyüket az idei mezőnyben. Akkor még a csatározások is kissé visszafogottabban folytak, ám most hétvégén már teljes lánggal égett a tűz versenyzőkben, és hatalmas bizonyítási vággyal vágtak neki az újabb fordulónak.
Már a csütörtöki szabadedzések időeredményei is arról árulkodtak, a Suzukis legények bizony beleadnak apait-anyait, hiszen összevetve más kategóriákkal is, a két perchez közelítő köridők kiemelkedőnek számítottak.
A pénteki időmérők során Németh Balázs szerezte meg az első rajthelyet, megelőzve a hétvége sztárvendégét, Andy Meklaut, aki rutinja mellett különösen jó pályaismerettel rendelkezik a Pannónia-Ringen.

Őket szoros időeredménnyel követte Juhász Dávid és Dudás Péter. A versenyzők túlzott igyekezete sajnos több esetben bukással végződött, profik és amatőrök egyaránt feladták a leckét a szerelőknek, versenymotor-újraépítésből.

A versenyek sem okoztak csalódást, hozták a várt izgalmat. A szombati első futamon Németh Balázs fantasztikus rajtot vett, három körön keresztül tartani tudta Meklaut, de a feszített tempó bukással végződött.

Dudás technikai probléma miatt kényszerült kiállásra, így az osztrák versenyzőt ezután már nem tudta senki sem megszorítani, ő haladt át elsőként a célvonalon. Mögötte Adorján Tamás és Varga Gergely végzett.
Az amatőrök között Krizsán Szabolcs és Markó Zoltán, valamint Böér László és Németh Péter folytattak az egész futam során látványos küzdelmet. A leggyorsabb amatőr Deák Attila volt, ő el tudott szakadni az üldözőktől, így tisztán nyerte kategóriáját, mellé Bognár János és Krizsán Szabolcs állhatott fel a dobogóra.

Vasárnap, az előző napi bukását követően nem állt rajthoz Németh Balázs, helyét Juhász Dávid vette át (Juhász nem indult szombaton, mert a motorja túlzottan megsínylette az edzésen történt bukását). Szintén hiányzott a rajtrácsról Varga Gergely, aki a warm-upon akadt össze véletlenül egy másik versenyzővel, és a bukás során kulcscsontját törte.


 

A versenyt Juhász kezdte a legjobban, viszonylag hamar el tudott szakadni Dudástól, ám meg kapta helyette a nyakába Meklaut, aki rövid üldözés után átvette az első helyet és a leintésig sikeresen meg is őrizte azt. Juhász futott be másodikként, mögötte Dudás, Adorján Tamás, Benner Zsolt és Szabó Gábor végeztek. Utóbbi három versenyző nagyon jó csatát vívott.


 

Az amatőrök másodjára is nagyot meccseltek, az első három sorrendje végül ugyanaz lett, mint az első futamban: Deák Attila, Bognár János és Krizsán Szabolcs.

Az összetett pontverseny állása:
– Profi kategória
1. Adorján Tamás 55 pont
Németh Balász 55 pont
3. Dudás Péter 52 pont
Varga Gergely 52 pont
5. Andy Meklau 50.5 pont
6. Benner Zsolt 47 pont

– Amatőr kategória

1. Deák Attila 104 pont
2. Kriszán Szabolcs 72 pont
3. Markó Zoltán 58 pont
4. Halász Arnold 48 pont
5. Böér László 41 pont
6. Bognár János 40 pont

A Suzuki GSX-R Kupa futamai mellett, többek között az Alpok-Adria Bajnokság újabb fordulójára is sor került Pannónia-Ringen.
Stock 600-ban Rizmayer Gábor képviselte a Team Suzukit, nem is akármilyen teljesítménnyel! Edzésen a legjobb köridőt elérve megszerezte Gábor a pole pozíciót. A versenyen egészen az utolsó három körig az élen ment, ám ekkor lelazult váltókarja miatt lelassult, sőt ez megzavarta őt annyira, hogy egy pillanatra el is hagyta pályát, és ezt követően „már csak” a hatodik helyre tudott visszajönni, itt fejezte be a futamot.


 

Stock 1000-ben Dudás Péter, Juhász Dávid képviselték a Team Suzukit, és mellettük több magyar kiválóság is rajthoz állt Suzuki nyergében. Meklau ebben a kategóriában is letette névjegyét, megszerezte az edzéselsőséget és a futamban is ő diadalmaskodott. Németh Balázs a nyolcadik helyről rajtolva nagyszerű hajrát mutatott be, és végül a második helyet szerezte meg.

 
 

 

Kispataki Viktor szintén fokozatosan gyorsulni tudott, csakúgy mint Dudás Péter. Előbbi a tizenötödik rajtpozícióból a hetedik helyig jutott, utóbbi a huszonharmadik helyről rajtolva a tizenkettedik helyen fejezte a futamot.

Juhász Dávid, Meklau mögött a GSXR Kupában
 

Jól kezdte a hajrát Juhász Dávid is, aki 750cm3-es motorjával küzdött az 1000-esek ellen, ám őt a sűrű mezőnyben egyszerűen fellökte egy figyelmetlen versenyző. Dávid a tizenegyedik helyről kényszerült kiállni.

Az Alpok-Adria Bajnokság stock kategóriáinak mezőnye egyébként oly népes lett, hogy a versenyfutamot két részletben kellett megrendezni, ennek fényében pedig még értékesebbnek tekinthetők a jó helyezések.

 

Alpok-Adria Kupa eredmények:

SST 600: 1. Klaus Grammer, …6. Rizmayer Gábor, …20. Nagy Zoltán,…22. Péntek László

SST 1000: 1.Andreas Meklau,…2. Németh Balázs,…7. Kispataki Viktor, …8. Sárkány Dezső, …12.
Dudás péter,…17. Bezzegh István, …20. Vida Tibor.

SSP 600:
1. Michal Filla, 2 Talmácsi Gergő

125 GP: 1. Gabriele Gnani, 2.Lukas Razek, 3. Györfi Alen

Mike Tamás Galéria:


Sebestyén Peti


Győrffy Alen


Vida Tibor


Németh Balázs és Roland Resch

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending