Csatlakozz hozzánk

Hírek

Alpinestars Bionic SB

Elérhető áron kínálják a csúcstechnológiás védőfelszerelést

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Pár évvel ezelőtt a KTM és a BMW mérnökei együtt kísérleteztek egy olyan védőfelszerelés megalkotásán, ami főleg az off-road versenyzőket hivatott megvédeni a súlyos nyaki gerincsérülésektől. Az elkészült protektor tökéletesen vizsgázott a törésteszteken, majd a versenypályán, ezért mindkét cég felvette gyári kiegészítő védőfelszereléseinek listájára. Nagy üzletet mégis az Alpinestars csinált belőle, Bionic Neck Support (bionikus nyak támaszték) néven dobta piacra a csúcstechnológiájú nyakvédőt.

 

Alpinestars BNS SB

Az eredeti Alpinestars BNS ára 680$ (~126000Ft), köszönhetően a felhasznált rengeteg karbonnak, amivel a szerkezet súlyát jóval egy kilogramm alatt tudták tartani. Versenycélú felhasználásnál alapfeltétel a kis súly, hogy a protektor a pilótát egyáltalán ne zavarja a mozgásban. Az Alpinestars-nál elérkezettnek látták az időt, hogy a professzionális védelmet szélesebb tömegek körében is elérhetővé tegyék. A BNS SB, vagyis a light verzió nem tartalmaz karbon elemeket, anyag ütésálló műanyag. Védelem szempontjából ugyanazt nyújtja, mint a nemesebb hozzávalóból készült változat, egyedül súlyban nem tudja felvenni vele a versenyt. Árban viszont igen! Az új nyakvédő mindössze 290$-ba (54000Ft) kerül, ami – valljuk be – még mindig nem kevés pénz. Megér ennyit? Meg hát. Sőt, sokaknak a drágább is megérné, ha megengedhetnék maguknak. Az egészség mindennél fontosabb, a súlyos sérüléseket jobb megelőzni!

 
Hazai alpinestars forgalmazó itt.
 


A nyak védelmére a legolcsóbb megoldás egy egyszerű, speciális gallér viselése. Ezeket nagyon sokan használják, az áruk nagyjából 10000 Ft körül van.
Mi a bionika?

A tudomány azon ága, ami a biológiát összekapcsolja a modern technológiával. Az evolúció során a természetben évmilliók alatt kialakult mechanizmusokat az ember mesterségesen lemásolja, és beülteti gépeibe, eszközeibe a tökéletesség érdekében.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending