Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

Állami támogatásra lehet pályázni az elektromos motorvásárlásnál

A pályázat olyan cégeket, illetve magánvállalkozókat támogat, akik elektromos motorokat vásárolnának, így növelve a zöldhullámos kétkerekűek elterjedését. (A támogatott típusokkal frissítve a cikk)

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

A pályázatokat június 15-től lehet beadni legkésőbb 2022 június 1-ig, a keretösszeg (Az állami támogatás rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5.000.000.000 forint, azaz ötmilliárd forint.) kimerüléséig az IFKA Elektromobilitási Programok Osztályának weboldalán.
A pályázat saját felelősségre beadható, de támogatói okirat szükséges hozzá.

A Klímavédelmi akciótervhez kapcsolódóan megjelent pályázati kiírás keretében elektromos autó és/vagy elektromos robogó beszerzésére nyújtható támogatásra pályázhat. A támogatás nyújtásának célja elsődlegesen az elektromobilitás hazai elterjedésének előmozdítása.

Milyen elektromos motorkerékpár felel meg a pályázható elvárásoknak?

Az L1 kategóriájú, tisztán elektromos hajtású kétkerekűek árának 55%-át igényelheti vissza a vevő, HA a motor ára nem éri el az egymillió forintot, viszont legalább 1,4 kW teljesítményű és az akkumulátor kapacitása nagyobb 48 V és 42 Ah-nál.

Úgyhogy az egyik szemünk sír, a másik nevet. Érti, aki érti…, de két robogó mégis megfelel ezeknek a kitételeknek amelyet tőlünk is megrendelhettek, ha élni szeretnétek a támogatás adta lehetőséggel.

Íme a két NIU típus amelyre vonatkozik a kedvezmény:

A NIU MQi+ Sport az MQi széria legújabb darabja, amely a modern stílust ötvözi az okos dizájnnal. Egyszerű használat, legmodernebb felszerelés, ez a NIU MQi+ Sport.

A NIU MQi+Sport a méltán népszerű MQi sorozat nagyobbik testvére. Erősebb (1400W) kefe nélküli Bosch agymotorral, és 48V42Ah kivehető Panasonic lítium-ion akkumulátorral érkezik.

A NIU MQi+ Sport külső méretének, és a nagyobb tengelytávjának köszönhetően akár két személy számára is megoldhatja a városi közlekedést (Magyarországon segédmotoros kerékpáron utas nem szállítható!). Minden okos funkcióval rendelkezik, mint ahogy a többi NIU-tól már megszoktuk. MQi+Sport akár 75 km-t is képes megtenni SPORT fokozatban egy feltöltéssel, és ECO módban akár 130 km-es hatótáv is elérhető vele. Súlya mindössze 68 kg (akkumulátorral együtt), így könnyen kezelhető és szállítható, akár társasházi tárolókba is könnyedén befér.

A NIU MQi+Sport-ot 5 különböző színben rendelheted meg innen. Katt a linkre!

A másik NIU már nem ilyen szép, de azért még erre is vonatkozik a támogatás.

NIU UQIGT PRO

Az UQiGT Pro, a méltán népszerű UQi széria nagyobb ( 14 colos) kerekekkel épült változata. Az 1500W teljesítményű, Bosch kefe nélküli hátsó kerékagymotor meghajtásáról egy darab kivehető, Panasonic lítium-ion 48V 42Ah akkumulátora gondoskodik, melynek súlya mindössze 3,5kg, így bárhol és bármikor akár hátizsákunkban is magunkkal vihetjük, illetve kényelmesen akár az irodában vagy kávézóban is tölthetjük. Végsebessége a törvénynek megfelelően maximum 45km/h(szoftveresen korlátozva), B vagy AM kategóriás jogosítvánnyal már 16 éves kortól vezethető. Tisztán elektromos hatótávja 45km, egy teljes töltési ciklus ( 0->100%) 7 órát vesz igénybe. Az UQiGT Pro az UQi szériától megszokott, három színben elérhető.

NIU UQIGT PRO INTELLIGENS ELEKTROMOS ROBOGÓ

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending