Csatlakozz hozzánk

Hírek

Alen: végre igazi tempót mehettem

Superstock1000: Győrfi végül nem szerzett pontot, de két csapat is érdeklődik utána

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Adrenalin H-Moto Team

A hétvégén Portimaóban fejeződött be a 2011-es Superbike világbajnokság, melynek keretein belül ismét rajthoz állt Győrfi Alen a Superstock 1000-es sorozatban. Az Adrenalin H-Moto Team versenyzője és szerelői kicsit változtattak a Honda beállításain, és ennek köszönhetően Alen az utolsó futamon a legjobb húszban végzett: a 26. helyről rajtolva lett a 19.

A bajnokságban végül pontot ugyan nem szerzett a 21 éves motoros, de első szezonja az ezres kategóriában a tapasztalatok gyűjtéséről és a pályák megismeréséről szólt. 2012-ben viszont egyértelmű a versenyző és a csapat célja: a sorozatos pontszerzés mellett a középmezőny élén végezni.

A motorsport egyik legmodernebb és legszebb pályáján, Portimaóban zárta az idei szezont a Superbike világbajnokság mezőnye. Győrfi Alen a reggeli bemelegítő edzésen tovább javította több mint két tizeddel az addigi legjobbját – 1:49.895 –, amivel már fél másodpercre megközelítette a huszadik helyezett idejét. A beállításokon még finomítottak a csapat szerelői, és a jó rajtban bízva várták a csodálatos időjárás mellett megrendezett zárófutamot.

„Azt már a warm up alatt éreztem, hogy a beállításokon jól sikerültek a változtatások, és mielőtt elrajtoltam volna, ismét finomítottunk a futóművön. Ennek eredményeként nagyon jól kaptam el a rajtot, és egészen a 20. helyig jöttem fel, ám jött egy kisebb hiba, és máris visszaestem a 23. pozícióba. Kezdhettem elölről a felzárkózást”
– idézte fel a verseny első körében történteket Alen.


A magyar gárda bebizonyította első évében, hogy igenis van helyük ebben a sorozatban”

Alen végre jó tempót tudott menni, sőt a verseny közepére már az addigi legjobb idejénél is egy másodperccel gyorsabbnak bizonyult. Már-már úgy tűnt, hogy megint nem tud húszon belülre kerülni, amikor elkezdődött az idei bajnokság utolsó köre.

„A gumijaim már teljesen elkoptak, ám egyszerűen nem törődtem ezzel. Húztam a gázt, és a csúszkáló motorral is képes voltam előzni, és a végén, ha csak egy tizeddel is, de egy Ducatit megelőzve a 19. helyen fejeztem be a futamot. Nagyon örültem a helyezésemnek, hisz a versenyen mutatott formámra és az idei szezonban megszerzett tapasztalataimra építhetek a jövő évben” – fogalmazott a 21 éves motoros.

Megcsináltuk! – ez volt az első gondolata Alen leintésének pillanatában Kelemen Krisztiánnak, az Adrenalin H-Moto Team csapatvezetőjének. A menedzser úgy érzi, hogy a magyar gárda – Nagy Győző, Bán Róbert, Gyevi Tibor és természetesen Győrfi Alen – bebizonyította első évében, hogy igenis van helyük ebben a sorozatban.


Alen kopott gumival is “beelőzte magát” a végén a 19. helyre

„De jó kimondani, hogy egy magyar tehetség beérett arra, hogy a 2012-es évben akár merész álmokat is szövögessen a Superbike világbajnokság egyik sorozatában. Amikor elkezdtük a közös munkát, álmodni sem mertem volna, hogy megcsináljuk. Ebben az évben támogatóink azt kérték tőlünk, hogy a pályákat megismerve próbáljunk meg minél többször a legjobb húsz körül végezni, hogy jövőre már sorozatban pontokat szerezhessünk. Sikerült, és ez egy mérföldkő a csapat, Alen és az én életemben is” – jelentette ki Kelemen Krisztián, aki az egész hétvége alatt tárgyalt motorosa jövőjéről. Immár nem titok, hogy két alakulat is felfigyelt Alenre, és mindkét csapat még ebben az évben lehetőséget biztosít a magyar fiú számára.

„Egy Kawasakival és egy Ducatival menő csapat teszten szeretné kipróbálni, mire lenne képes Alen az ő motorjukkal, sőt az előbbi gárda azt tervezi, hogy egy versenyen is elindítaná az olasz bajnokságban” – árulta el a menedzser.


Az elvárásokat teljesítette első Superstock-szezonjában, de az “extra”, a pontszerzés nem jött össze
A vasárnapi futam végeredménye (Superstock 1000)

1.  Danilo Petrucci (olasz, Barni Racing Team, Ducati 1098R) 19:31.819, 2. Sylvain Barrier (francia, BMW Motorrad Italia Superstock BMW S1000 RR) 19:39.838, 3. Sheridan Morais (dél-afrikai, Lorenzini by Leoni, Kawasaki ZX-10R) 19:39.934, 4. Bryan Staring (ausztrál, Team Pedercini, Kawasaki ZX-10R) 19:40.183, … 19. Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 20:11.061.

A bajnokság végeredménye (Superstock 1000)

1. Davide Giugliano (olasz, Althea Racing, Ducati 1098R) 171 pont, 2. Danilo Petrucci (olasz, Barni Racing Team, Ducati 1098R) 169 pont, 3. Lorenzo Zanetti (olasz, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 148 pont, 4. Sylvain Barrier (francia, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 132 pont, … Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) nem szerzett pontot.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending