Csatlakozz hozzánk

Hírek

Alen úgy érzi, most végre pontot szerez

„Pontszerzéssel tenném emlékezetessé az évfordulót” – mondja az SST1000 magyarja Imoláról

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Adrenalin H-Moto Team

A hétvégén folytatódik a legendás imolai pályán a Superbike világbajnokság, melynek keretein belül ismét rajthoz áll Győrfi Alen a Superstock 1000-es sorozatban. Az Adrenalin H-Moto Team versenyzője évfordulót ül, hisz éppen egy éve, Imolában tudta meg, hogy 2011-ben a világbajnoki mezőny tagjaként végigversenyezheti az egész szezont. Leghőbb vágya, hogy végre ebben az évben először pontszerzéssel tegye még ünnepibbé a hétvégét.

A motorsport egyik legendás pályáján, Imolában folytatódik a Superbike világbajnokság mezőnye. A Superstock 1000-es sorozatban induló Győrfi Alen egy évvel ezelőtt már járt az olasz ringen, ahol végérvényesen eldőlt, hogy tagja lesz az idei mezőnynek. Már akkor sejtette, nem lesz egyszerű az első, tanulásra szánt esztendő, de bízott abban, hogy nem átszálló jegyet vált a sorozatban.

„Tavaly, amikor itt jártunk, hatalmas népünnepély volt, hisz Max Biaggi éppen itt Imolában biztosította be a világbajnoki címét a Superbike kategóriában. Noha a Kalóz néven ismert motoros idén a lábsérülése miatt nem indul, bízom benne, hogy ezúttal is sorsfordító lesz számomra az imolai hétvége. Ha egy kis humort vinnék a mondanivalómba, akkor azt is kijelenthetném, végre egy pálya, ami nem teljesen ismeretlen számomra, hisz tavaly az utolsó kanyarkombinációt alaposan megnéztem magamnak” – fogalmazott a 21 éves motoros.

Alennek szüksége is van a pozitív hozzáállásra, hisz idei nyolcadik versenyén végre pontszerzéssel szeretné megünnepelni sorsfordító évfordulóját.

„Jól sikerült a fizikai és a szellemi felkészülésem is, lekopogom, most semmi sem hátráltatott az elmúlt hetekben. Már az első pénteki szabadedzésen nagyon odateszem magam, és igyekszem 150 százalékot nyújtani, hogy bebizonyítsam, helyem van ebben a mezőnyben. Érzem, hogy most sikerülni fog a legjobb húsz közé kerülnöm az időmérőn, és utána a hőn vágyott pontszerzés sem fog elmaradni” – jelentette ki Győrfi Alen.


A legendás imolai pályán folytatódik Alenék pontvadászata

Amint a fiatal versenyző elárulta, abban bízik, hogy a nemrég elhunyt barátja, Böröczky József odafentről is megnézi a futamát, és képes lesz a teljesítményével is méltó emléket állítani a népszerű szakkommentátornak.

„Amikor felnézek az égre, mindig Pepi arcát látom magam előtt. Remélem, amikor odafentről megnézi majd a vasárnapi futamot, és a végén körbenézve azt mondhatja: büszke vagyok erre a magyar srácra. Remek embert veszítettünk el, mindannyiunknak nagyon hiányzik. Nyugodj békében Pepi!” – tette hozzá az Adrenalin H-Moto Team motorosa.


Alen úgy érzi, Imolában végre összejön a hőn áhított pontszerzés
Mit kell tudni az imolai pályáról?

A pálya neve: Autodromo Enzo e Dino Ferrari
Egy kör hossza: 4.936 km
Pole pozíció: baloldal
Kanyarok száma: 17

Imola a világ egyik legismertebb és legrégebbi versenypályája, ahol a krónikák szerint a Római Birodalom virágkorában kocsiversenyeket rendeztek. A mostani pályát 1950-ben kezdték el építeni, és mindmáig számos F1-es, autós és motoros versenyt rendeztek itt.  A Superbike világbajnokság 2001-ben debütált ezen a ringen, míg 2004-ben az FIA Túraautó Európa-bajnoki futamainak is otthont adott.

Ugyanebben az évben Ayrton Senna és Roland Ratzenberger is életét vesztette az F1-es versenyhétvégén, és a pálya biztonsági hiányosságai miatt az F1 versenynaptárából 2006 augusztusában törölték Imolát. A pályát és környékét átépítették Herman Tilke tervei alapján, és az FIA 2008 júniusában engedélyezte, hogy Imolában újra versenyeket rendezhessenek. A Superbike világbajnokság 2009-ben, szinte napra pontosan két évvel ezelőtt tért vissza ide.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending