Csatlakozz hozzánk

Hírek

Alen nagyot küzdött Silverstone-ban

“Tudtam, hogy ha hibázom, vége mindennek, de ezen a napon minden együtt volt”

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Adrenalin H-Moto Team

A hétvégén a legendás brit ring, Silverstone adott otthont a Superbike világbajnokság futamának. A sorozat egyik előszobájának számító Superstock 1000-ban induló Győrfi Alen a rosszul végződő időmérőt követően – a 29. helyről vághatott neki a versenynek – a rajtot ugyan még elrontotta, de utána fantasztikus versenyt produkált: tíz pozíciót előre ugorva ismét a legjobb húsz között, a 19. helyen végzett. Mint kiderült, az Adrenalin H-Moto Team versenyzője egész hétvégén fájdalomcsillapító injekciók segítségével tudott csak a Hondájára ülni…

A vasárnapi bemelegítésen Győrfi Alen már kezdett a középmezőnyhöz felzárkózni, és a warm up 1:14.887-es ideje már a 23. helyhez volt elég. Ezt látva az Adrenalin H-Moto Team tagjai a motorossal együtt bizakodva várták a futamot.

„A warm up-ra ismét módosítottam a Honda futóművének beállításán, és ez jónak bizonyult, hisz használt abroncsokon is majdnem képes voltam azt az időt teljesíteni, amit a szombati időmérőn. A további javulás érdekében a verseny előtt még változtattunk egy kicsit, és a felvezető körben éreztem, egy kis szerencse esetén akár a húszban is végezhetek – elevenítette fel a futam előtti történéseket a 21 éves motoros.

Sajnos a rajt ezúttal nem sikerül a kuplung rakoncátlankodása miatt, de ahogy a múlté lett a technikai probléma, Alen úgy jött egyre feljebb, és a második kör végén már a középmezőnyben motorozott.


“Nagyon jó érzés volt végre küzdeni a többiekkel, mégpedig úgy, hogy a legtöbbjüket le is tudtam győzni”

„Következett pár előzés, és máris lépést tartottam azokkal, akik az edzéseken sokkal gyorsabbnak bizonyultak nálam. Tudtam, hogy ha hibázom, vége mindennek, de ezen a napon minden együtt volt. Folyamatosan előztem, és az utolsó előtti körben már a bolyban, a 19. helyen haladtam, amit a leintésig sikerült megtartanom. Teljesítettem a célom, hisz a rossz tréningek után emlékezetes versenyen sikerült a legjobb húsz között végeznem. Nagyon jó érzés volt végre küzdeni a többiekkel, mégpedig úgy, hogy a legtöbbjüket le is tudtam győzni. Jó úton járunk, és az olasz Adrenalin Group szakmai segítségével immár nem lesz álom már az idén pontot szerezni ebben a nagyon erős mezőnyben” – fogalmazott a futammal kapcsolatban Győrfi Alen.

Az Adrenalin H-Moto Team versenyzője elárulta, a brnói bukásának következményeként állandóan injekciózni kellett a derekát, szombaton összesen kilenc fájdalomcsillapítót kapott. Így talán jobban érthető, hogy amikor a futam után leszállt a Hondájáról, fülig ért a szája.


Alen a top 20-ban: innen már csak azt a lépést kell megtenni, ami Alent eddig elválasztotta a hőn áhított pontszerzéstől…

Kelemen Krisztián csapatvezető szerint a gárda és versenyzője a silverstone-i hétvégén megjárta a poklot, majd bebizonyították, hogy jövőre az idei tapasztalatokkal és az olasz cég szakmai segítségével bizony számolni kell velük.
„Megjártuk a poklot, és a verseny végére nagyon boldogok lehetünk! Alentől azt kértem, hogy most csináljon egy hibátlan versenyt! A fájdalmai ellenére, ami szemmel látható volt, tökéletesen végrehajtotta a kérésemet. Rengeteget előzött, a mezőnyből tán a legtöbbet, és most bebizonyította, hogy helye van a bajnoki mezőnyben. Mindannyian tudjuk, hogy az idei év a tapasztalatszerzésé, és Alennek még rengeteg a tanulnivalója, és ha a támogatóink kitartanak mellettünk, akkor jövőre olyan motorral fogunk indulni, aminek nyergében Alen sorozatban küzdhet majd a pontokért” – jelentette ki a menedzser, aki elégedetten vette tudomásul, egy újabb versenyen végzett védence a legjobb 20 között.


A következő futamot szeptember 4-én, a Nürburgringen rendezik
Eredmények – Superstock 1000

A vasárnapi futam végeredménye (Superstock 1000)

1. Danilo Petrucci (olasz, Barni Racing Team, Ducati 1098R) 21:36.434, 2. Lorenzo Zanetti (olasz, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 21:39.865, 3. Niccolo Canepa (olasz, Lazio MotorSport, Ducati 1098R) 21:39.899, 4. Lorenzo Baroni (olasz, Althea Racing, Ducati 1098R) 21:48.481, … 19. Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 22:28.803.

A bajnokság állása (Superstock 1000)

1. . Davide Giugliano (olasz, Althea Racing, Ducati 1098R) 115 pont, 2. Lorenzo Zanetti (olasz, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 104 pont, 3. Danilo Petrucci (olasz, Barni Racing Team, Ducati 1098R) 94,  pont, 4. Sylvain Barrier (francia, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 65 pont, … Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) még nem szerzett pontot

Comments

comments

Trending