Csatlakozz hozzánk

Hírek

Alen: Nagyon hiányoztak a kimaradt edzések…

Győrfi motorjának hibájára szombat délután jöttek rá – ekkor már késő volt…

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Adrenalin H-Moto Team

A hétvégén rendezték Magny-Cours-ban a Superbike világbajnokság következő futamát, melynek keretein belül ismét rajthoz állt Győrfi Alen a Superstock 1000-es sorozatban. Az Adrenalin H-Moto Team versenyzője a warm up alatt újabb fél másodpercet tudott a legjobbján javítani, így reménykedve várta a futamot…

A motorsport egyik legendás pályáján, az éppen az 50. évfordulóját ünneplő Magny-Cours-ban száguldott tovább a Superbike világbajnokság mezőnye. A Superstock 1000-es sorozatban induló Győrfi Alen számára a vasárnap volt az első nap, amikor nem kellett semmilyen technikai problémával megküzdenie. Ennek hatására a tízperces bemelegítésen további fél másodpercet javított addigi legjobbján – 1:44.845, ami a 23. helyre volt elég –, és egyre jobban közeledett a középmezőnyhöz.

A futamon aztán pazarul kapta el a rajtot az Adrenalin H-Moto Team versenyzője, és az első kör végére már a 23. helyen motorozott. Azonban ennél feljebb nem tudott jönni, így – főleg az előzmények ismeretében – már az is nagy eredménynek számított, hogy egyrészt befejezte a versenyt, másrészt ismét sikerült bebizonyítania, ha nincs gond a motorjával, igenis a középmezőny első felében a helye.

„Az utóbbi versenyek legjobb rajtját sikerült elkapnom, hisz nem kevesebb, mint hat helyet jöttem előre. Azonban szinte megszokni sem volt időm a 23. helyet, kis híján megint úgy jártam, mint Imolában, ám ezúttal megúsztam a „találkozást” bukás nélkül. Viszont a fékem elpuhult, így az is nagy dolog, hogy ezt a helyezésem meg tudtam a futam végéig tartani. Hogy miért nem sikerült előrébb végeznem ennek ellenére? Mert nagyon hiányoztak a technikai hiba miatt kiesett edzéskörök, amivel még jobban kiismertem volna ezt a technikás pályát. Ha nem lett volna semmi gondom, bőven a húszban végezhettem volna, hisz a verseny alatt további fél másodpercet tudtam a legjobb köridőmből lefaragni. Még van egy futam az idei szezonból, és Portimaóban remélem problémamentes hétvége vár rám két hét múlva” – fogalmazott a 21 éves motoros.


Alennek nagyon kellettek volna a kiesett edzések tapasztalatai ezen a számára ismeretlen és nehéz pályán…

Az Adrenalin H-Moto Team csapatvezetője, Kelemen Krisztián a Sors kezét látja a hétvége technikai problémáiban.

„Tavaly pont ebben az időben volt az utolsó magyar bajnoki forduló, és ott az első időmérőn hatalmasat esett Alen. Még hogy a történelem nem ismétli önmagát… Igaz, most nem esett, hanem egészen szombat késő délutánig egy elektromos kábel kibabrált velünk, ám szerencsére időben ki tudtuk a hibát javítani. Ám a kiesett tréningek miatt már akkor tudtuk, az is bravúr lesz, ha Alen nem az utolsó helyen fog végezni ezen a nehéz, a versenyzőm számára teljesen ismeretlen pályán. Ennek ismeretében a 23. helyezés és az elért időeredmény egyáltalán nem rossz. Folyamatosan tanulunk, és jövőre ugyanitt már egy igazán jó eredménnyel szeretnénk ünnepelni”
– közölte a menedzser, aki elárulta, a hétvége folyamatos tárgyalásokkal telt el a jövő évet tekintve. Két másik márka is megkereste őket a Hondán kívül, így vélhetően a rendelkezésre álló pénz nagysága dönt arról, milyen motorral száguld majd 2012-ben Győrfi Alen a Superstock 1000 mezőnyében.


“Az is nagy dolog, hogy ezt a helyezésem meg tudtam a futam végéig tartani”
A vasárnapi futam végeredménye (Superstock 1000)

1.  Danilo Petrucci (olasz, Barni Racing Team, Ducati 1098R) 23:48.111, 2. Lorenzo Zanetti (olasz, BMW Motorrad Italia Superstock, BMW S1000 RR) 23:50.845, 3. Sylvain Barrier (francia, BMW Motorrad Italia Superstock BMW S1000 RR) 23:50.912, 4. Niccoló Canepa (olasz, Lazio Motorsport, Ducati 1098R) 23:51.108, 5. Davide Giugliano (olasz, Althea Racing, Ducati 1098R) 23:59.566, … 23. Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 24:33.291.

A bajnokság állása (Superstock 1000)

1. Davide Giugliano (olasz, Althea Racing, Ducati 1098R) 171 pont (már világbajnok), 2. Danilo Petrucci (olasz, Barni Racing Team, Ducati 1098R) 144 pont, 3. Lorenzo Zanetti (olasz, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 137 pont, 4. Sylvain Barrier (francia, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 112 pont, … Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) még nem szerzett pontot.


A következő futamot október 16-án, Portimaóban rendezik

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending