Csatlakozz hozzánk
Fantic caballero

Hírek

Alen Mugellóban tesztelt

Győrfinek már 19 kör megtétele után szerződést kínált az olasz kawasakis csapat

Közzétéve

ekkor

GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: Adrenalin H-Moto Team

Alig ért véget Portimaóban a Superbike világbajnokság, az olasz BWG Racing máris tesztelni hívta Győrfi Alent Mugellóba. A 21 éves motoros ezúttal egy Kawasakit próbált ki, és a rossz idő dacára 19 kört tett meg a számára ismeretlen motorral. A gyakorlással valamennyi érdekelt fél elégedett volt, és vélhetően folytatása következik, ugyanis a csapat még az idén szeretné versenykörülmények között kipróbálni Alent – ugyanakkor már most szerződést kínáltak számára a 2012-es szezonra.

Az első elismerő szavakat már a portimaói futam után megkapta Győrfi Alen, aki az idei Superbike világbajnokság Superstock 1000 sorozatában állt rajthoz valamennyi versenyen. Aztán a szavakat tett követte, és az olasz BWG Racing meghívta tesztelni a 21 éves motorost Mugello-ba. A pályán éppen a gyakorlást megelőző hétvégén rendezték meg a Superstock 1000 olasz bajnoki futamot, ahol az Alennek felkínált Kawasakival a csapat legjobbja 1:54.8-as köridőket teljesített abszolút száraz körülmények között.

Sajnos azonban az időjárás nem fogadta kegyeibe az Adrenalin H-Moto Team versenyzőjét, ugyanis a teszt alatt folyamatosan esett vagy csepegett az eső, így teljesen más beállításokkal és más keménységű abroncsokkal körözhetett Alen, aki végül 19 kört tehetett meg, és a legjobb ideje 2:02.112 volt. Ez, annak tükrében, hogy először ült ezen a motoron, és először száguldott az olasz pályán, nem rossz eredmény, főleg úgy, hogy a BWG Racing szakemberei szerint száraz körülmények között ez 1:55-ös körnek felel meg.

„Nagyon vártam már ezt a lehetőséget, hisz egyrészt most megtudtam, miként is működik egy igazi profi csapat, másrészt alkalmam nyílt kipróbálni egy Kawasakit is. Az első pillanattól kezdve nagy volt az összhang köztem és a csapat között, és amikor a visszajelzéseim alapján állítottak a motoron, a gép még jobban reagált az irányításomra. Sajnos a mostoha időjárás miatt a tervezett hét edzésből mindössze kettő lett, amelyben összesen 19 kört mehettem, mégis örültem ennek a lehetőségnek.
Szó van arról, hogy versenykörülmények között is kipróbálnának, ami azt jelenti, nem okoztam csalódást, így várom az esetleges folytatást” – foglalta össze a teszteléssel kapcsolatos érzéseit Győrfi Alen.


A BWG Racing elégedett volt a magyar motorossal – ami fordítva is igaz

A magyar motoros teljesítményével elégedett volt Enrico Folegnani, a BWG Racing csapatfőnöke. A szakember szerint Alen tehetséges, így mindenképpen szeretné, ha lenne folytatása a mostani tesztnek.

„Nagyon sajnálom, hogy az időjárás keresztülhúzta az eredeti elképzelésünket. Azt azonban ebből a 19 körből is tisztán láttam, hogy Alennek van érzéke a motorhoz, pontosan el tudta a szerelőknek mondani, mit hogyan állítsanak rajta. Ez talán még a mostani köridejénél is fontosabb, hisz így lehet a beállításokon úgy módosítani, hogy a motor teljesítménye fokozatosan javuljon.
Úgy vélem, nem ez volt az utolsó közös munkánk” – fogalmazott az olasz team első embere.


Alen egy híján húsz kör alatt is meggyőzte az olaszokat

Annyira nem, hogy Enrico Folegnani ugye felajánlotta, hogy egy versenyen is induljon el Alen a csapat színeiben. Kelemen Krisztián, az Adrenalin H-Moto Team csapatfőnöke elárulta, az olaszok már ennél is tovább mentek.

„Alen teljesítménye annyira meggyőző volt, hogy a mostani 19 kör is elég volt ahhoz, hogy a jövő évre szerződést ajánljanak számára. Természetesen az ebben szereplő számok jelentősen változhatnak, ha versenykörülmények között is bizonyítja Alen a tehetségét. Nem kell semmit elkapkodnunk, lépésről lépésre haladunk előre a céljaink felé. A végső választ majd a versenyt követően adjuk meg” – árulta el a menedzser.


“Az első pillanattól kezdve nagy volt az összhang köztem és a csapat között”


Alen a gyönyörű fekvésű olasz versenypálya főbejáratánál – a Superstock versenyzővel készített évértékelő-interjút ITT olvashatod

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending