Csatlakozz hozzánk

Hírek

Alen Mugellóban tesztelt

Győrfinek már 19 kör megtétele után szerződést kínált az olasz kawasakis csapat

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Adrenalin H-Moto Team

Alig ért véget Portimaóban a Superbike világbajnokság, az olasz BWG Racing máris tesztelni hívta Győrfi Alent Mugellóba. A 21 éves motoros ezúttal egy Kawasakit próbált ki, és a rossz idő dacára 19 kört tett meg a számára ismeretlen motorral. A gyakorlással valamennyi érdekelt fél elégedett volt, és vélhetően folytatása következik, ugyanis a csapat még az idén szeretné versenykörülmények között kipróbálni Alent – ugyanakkor már most szerződést kínáltak számára a 2012-es szezonra.

Az első elismerő szavakat már a portimaói futam után megkapta Győrfi Alen, aki az idei Superbike világbajnokság Superstock 1000 sorozatában állt rajthoz valamennyi versenyen. Aztán a szavakat tett követte, és az olasz BWG Racing meghívta tesztelni a 21 éves motorost Mugello-ba. A pályán éppen a gyakorlást megelőző hétvégén rendezték meg a Superstock 1000 olasz bajnoki futamot, ahol az Alennek felkínált Kawasakival a csapat legjobbja 1:54.8-as köridőket teljesített abszolút száraz körülmények között.

Sajnos azonban az időjárás nem fogadta kegyeibe az Adrenalin H-Moto Team versenyzőjét, ugyanis a teszt alatt folyamatosan esett vagy csepegett az eső, így teljesen más beállításokkal és más keménységű abroncsokkal körözhetett Alen, aki végül 19 kört tehetett meg, és a legjobb ideje 2:02.112 volt. Ez, annak tükrében, hogy először ült ezen a motoron, és először száguldott az olasz pályán, nem rossz eredmény, főleg úgy, hogy a BWG Racing szakemberei szerint száraz körülmények között ez 1:55-ös körnek felel meg.

„Nagyon vártam már ezt a lehetőséget, hisz egyrészt most megtudtam, miként is működik egy igazi profi csapat, másrészt alkalmam nyílt kipróbálni egy Kawasakit is. Az első pillanattól kezdve nagy volt az összhang köztem és a csapat között, és amikor a visszajelzéseim alapján állítottak a motoron, a gép még jobban reagált az irányításomra. Sajnos a mostoha időjárás miatt a tervezett hét edzésből mindössze kettő lett, amelyben összesen 19 kört mehettem, mégis örültem ennek a lehetőségnek.
Szó van arról, hogy versenykörülmények között is kipróbálnának, ami azt jelenti, nem okoztam csalódást, így várom az esetleges folytatást” – foglalta össze a teszteléssel kapcsolatos érzéseit Győrfi Alen.


A BWG Racing elégedett volt a magyar motorossal – ami fordítva is igaz

A magyar motoros teljesítményével elégedett volt Enrico Folegnani, a BWG Racing csapatfőnöke. A szakember szerint Alen tehetséges, így mindenképpen szeretné, ha lenne folytatása a mostani tesztnek.

„Nagyon sajnálom, hogy az időjárás keresztülhúzta az eredeti elképzelésünket. Azt azonban ebből a 19 körből is tisztán láttam, hogy Alennek van érzéke a motorhoz, pontosan el tudta a szerelőknek mondani, mit hogyan állítsanak rajta. Ez talán még a mostani köridejénél is fontosabb, hisz így lehet a beállításokon úgy módosítani, hogy a motor teljesítménye fokozatosan javuljon.
Úgy vélem, nem ez volt az utolsó közös munkánk” – fogalmazott az olasz team első embere.


Alen egy híján húsz kör alatt is meggyőzte az olaszokat

Annyira nem, hogy Enrico Folegnani ugye felajánlotta, hogy egy versenyen is induljon el Alen a csapat színeiben. Kelemen Krisztián, az Adrenalin H-Moto Team csapatfőnöke elárulta, az olaszok már ennél is tovább mentek.

„Alen teljesítménye annyira meggyőző volt, hogy a mostani 19 kör is elég volt ahhoz, hogy a jövő évre szerződést ajánljanak számára. Természetesen az ebben szereplő számok jelentősen változhatnak, ha versenykörülmények között is bizonyítja Alen a tehetségét. Nem kell semmit elkapkodnunk, lépésről lépésre haladunk előre a céljaink felé. A végső választ majd a versenyt követően adjuk meg” – árulta el a menedzser.


“Az első pillanattól kezdve nagy volt az összhang köztem és a csapat között”


Alen a gyönyörű fekvésű olasz versenypálya főbejáratánál – a Superstock versenyzővel készített évértékelő-interjút ITT olvashatod

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending