Csatlakozz hozzánk

Hírek

Alen: “hazai” közönség, irány a legjobb 10!

Superstock1000: Győrfi Brnóban a top10-be várja magát, de a pontszerzés kötelező (pályainfóval)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team Superstock-versenyzője, Győrfi Alen tavaly hatalmasabb bukott Brnóban, “hazai” közönsége előtt. Idén egy top10-es eredménnyel feledtetné ezt a csúnya bakit…

Györfi Alen idei utolsó versenyén Aragóniábanban folytatta korábbi bravúros szerepléseit – Imolában a 12., míg Monzában a 6.(!) lett –, és a két pontot érő 14. helyen fejezte be a futamot, így az összetettben a 16 pontjával a 14. pozícióban várja a folytatást. Három hét telt el, és igencsak motiváltan várja a hétvégi, hazai pályájának számító Brnóban rendezendő Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatának hatodik futamát.

Tavaly Győrfi Alen két körrel a vége előtt hatalmasat bukott (videó ITT), ám addig szépen teljesített: folyamatosan gyorsult a hétvégén, és már képes volt majd 2 és fél másodperccel gyorsabb köröket teljesíteni vasárnap a pénteki első szabadedzéshez képest. Most is hasonlóban, és újabb pontszerzésben reménykedik a 22 éves motoros.

„Mint minden más magyar motorosnak, nekem is ez a hazai futamom, hiszen minden évben rengeteg szurkoló érkezik otthonról, hogy élőben szoríthasson nekünk. Sajnos tavaly szerencsétlenül jártam, nagyot estem, miközben három másik versenyzővel csatáztam a minél jobb helyezésért. Egy biztos, azóta jóval tapasztaltabb lettem, és még egyszer nem követek el hasonló hibát, mint amit 2011-ben. Úgy érzem, egyre jobban összeérek a motorral, a csapatomnak köszönhetően egyre versenyképesebb vagyok. Az eddigi idei szereplésem és a pályaismeretem miatt abban reménykedem, hogy idén némi szerencsével akár a legjobb tíz közé is bekerülhetek. Ez az álmom, és remélhetőleg össze is jön a sok magyar szurkoló előtt, ám reálisan gondolkodva a pontszerző helyek egyikét mindenképpen meg kell szereznem. Amikor meglátom a rengeteg magyar zászlót a tribünökön, melegség tölti el a szívem, és bízom abban, hogy az ilyen motiváció ezúttal tizedekben lesz mérhető a körideimben” – fogalmazott Győrfi Alen.


Alen a 14-ik helyen áll a bajnokságban, a mezőny legrégebbi technikájával…
Brno (Csehország)

A pálya neve: Autodromo Brno
Építés ideje: 1987
Pálya hossza: 5403 m
Szélesség: 15m
Pole pozíció: a pálya bal oldalán
Bal kanyarok száma: 6
Jobb kanyarok száma: 8
Irány: az óramutató járásával megegyező
Célegyenes hossza: 636 m
Egyenes szakaszok száma: 13
Körrekord a Superstock 1000-es kategóriában: 2:03.119 – Maxime Berger (2009)
2011 – versenyben futott leggyorsabb kör: 2:03.267 – Danilo Petrucci (Barni Racing Team)
2011 – pole pozíció: 2:03.617 – Danilo Petrucci (Barni Racing Team)
2011 – verseny győztese: Sylvain Barrier – BMW Motorrad Italia Superstock

Brno – röviden

A csehországi Brnóban található pálya, az, amely megközelíthető távolságba hozza a magyar motorsport-rajongók számára a gyorsasági-motoros, valamint a Superbike világbajnokságot is, hiszen csak valamivel több, mint háromórányira fekszik Budapesttől.

Brnóban az első futamot 1930-ban közutakon rendezték meg, amely 1965-től kezdve házigazdája volt a gyorsasági-motoros világbajnokság Csehszlovák futamának.  Ezen az utcai ringen egészen 1987-ig futottak versenyeket, amikorra azonban felépítették a mai modern versenypályát. A pálya átadásától kezdve Brno minden évben vendégül látja a gyorsasági-motoros világbajnokság mezőnyét, amely nem csoda, hiszen a pilóták szeretnek ide járni, ami a rendre nagyszámban kilátogató nézőknek is köszönhető. A magyar versenyzők és szurkolók a földrajzi közelség miatt hazai futamként tartják számon.


Az idei brnó versenyen – a tavalyihoz hasonlóan – öt magyar motoros indul: hárman a 600-asok, ketten az ezresek között – részletek és videók Brno-ajánló cikkünkben!

Forrás: MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

Comments

comments

Trending