Connect with us
Suzuki

Hírek

Alen esőt kíván

Superstock1000: Győrfi csapatának jövője is múlhat mostani, silverstone-i (eredményes) szereplésén…

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Györfi Alen idei utolsó versenyén, a hazai pályájának számító Brnóban folytatta, ahol a két pontot érő 14. helyen fejezte be a futamot, így az összetettben a 18 pontjával a 14. pozícióban várja a folytatást. Két hét telt el, és igencsak motiváltan várja a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team motorosa a hétvégi, a jelenleg is zajló nyári olimpia házigazdájánál, a legendás brit ringen, Silverstone-ban rendezendő Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatának hetedik futamát.

„Már nagyon vártam a futamot, mert egyrészt mindig feldob, ha egy ilyen legendás pályán mehetek, másrészt tavaly elég jó versenyt futottam, hisz a rajtpozíciómhoz képest tíz helyet sikerült javítanom, ráadásul úgy, hogy előzve jutottam előre. A 2011-es futam előtt kilenc fájdalomcsillapítót kaptam a hátamba, hogy a brnói bukásomat követően egyáltalán indulni tudjak a versenyen. Nagyon tetszik a ring vonalvezetése, ugyanakkor nagyon nehéz is motoros szemmel”

„Az időjárás előrejelzéseket megnéztem, és több mint valószínű, hogy vasárnap esni fog az eső, ami itt megszokott dolog, és én egyáltalán nem bánnám. Nagyon remélem, hogy folytatom az idei jó szereplést és pontokat szerezve térhetek haza” – fogalmazott Győrfi Alen, aki hasonló, esős körülmények között Monzában a 6. lett, azaz nem esik kétségbe, ha vizes aszfalton kell száguldania.

A csapattulajdonos szerint lehet építeni a tavalyi tapasztalatokra, hiszen egy versenyhétvége alatt itt gyorsult a legtöbbet Alen. Kelemen Krisztián úgy érzi, ezúttal sem lesz gond, és ha versenyzője képes lenne ismét a legjobb 15-ből elrajtolni, akkor megvan az esélye annak, hogy újabb értékes bajnoki pontokkal távozhatnak majd a legendás pályáról.

„Nagyon fontos lenne a számunkra több szempontból, hogy Alen pontokat szerezzen, mert egyrészt éppen most ülünk tárgyalóasztalhoz két brit céggel, akik szívesen támogatnák a csapatot, másrészt már ezen a futamon is segítik motorosunkat. A tavalyi tapasztalatok alapján, ha semmilyen technikai gondunk nem lesz, akkor minden esély megvan arra, hogy a legjobb tíz körül végezzünk” – ecsetelte Kelemen Krisztián, aki azt is elárulta, 2013-ban az sem elképzelhetetlen, hogy a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team megnövekedett létszámmal vesz részt a Superbike-vb futamain. Az anyagi lehetőségek lassan körvonalazódnak, és ha a szerződésekre pont kerül, elkezdődik a motorosok kiválasztása is, hogy kik lehetnek Győrfi Alen csapattársai a jövő esztendőben.


A futamot az Eurosport2 élőben közvetíti – vasárnap fél 11-kor –, míg a szurkolók a hétvége eseményeit folyamatosan nyomon követhetik a facebookon

Forrás: MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending