Csatlakozz hozzánk

Hírek

Alen Ducatit is tesztelhetett

Győrfi az SK Energy Team motorját próbálta a Slovakia Ringen – sikerrel: ajánlatot kapott

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Adrenalin H-Moto Team

Noha már több mint egy hónapja véget ért Portimaóban a Superbike világbajnokság – melynek keretein belül az egész szezonban rajthoz állt Győrfi Alen a Superstock 1000-es sorozatban -, az Adrenalin H-Moto Team versenyzője sorozatban vesz részt teszteken különböző csapatok meghívására. Október végén az olasz BWG Racing egy Kawasakit próbáltatott ki Mugello-ban a 22 éves motorossal, míg az elmúlt hétvégén az SK Energy Team adott lehetőséget egy Ducatival való gyakorlásra. A tesztek eredményesen zárultak, hisz az olasz gárda után a szlovák csapat is ajánlatot tett a 2012-es szezonra Alennek.

Úgy tűnik, hogy Győrfi Alen egyáltalán nem okozott csalódást. Több csapat is felfigyelt az újoncként nyújtott teljesítményére, és ennek köszönhetően előbb a Kawasakival versenyző az olasz gárda hívta tesztelni a 22 éves motorost Mugello-ba, majd az elmúlt hétvégén a szlovák csapat Ducatiját próbálhatta ki. Sajnos az időjárás – akárcsak Mugello-ban – most sem fogadta a kegyeibe, és Alen mindössze egy órát tudott motorozni a Slovakia Ring aszfaltján.

„Nagyon vártam ezt a lehetőséget is, ugyanis a Ducati egy teljesen más motor, mint amilyenen én versenyzek. Nagyobb hely van rajta, már a váz is 10-15 centivel keskenyebb, mint a Hondámé. Azonban hiába állítottuk be a motort, az időjárás megint rosszra fordult, mindössze kilenc fokot mutatott a hőmérő higanyszála, így 17 kört tudtam megtenni a pályán. Ráadásul a pálya fenntartói autósokat is felengedtek az aszfaltra a teszt időpontjában, ezért egy óra után befejezettnek nyilvánítottuk a gyakorlást” – közölte Győrfi Alen.

A 22 éves motoros ennyi idő alatt sem vallott szégyent, ugyanis 2.16-os körideje semmiképpen sem nevezhető rossz eredménynek, mivel a szlovák csapat Ducatival menő versenyzője a legoptimálisabb körülmények között 2:09-es körökre volt képes ugyanezzel az ezres versenygéppel.


Nem voltak ideálisak a körülmények, de Alen meggyőzően ment – kapott is ajánlatot

„Fantasztikus ez a motor, a blokkja nagyon erős, és hatezres fordulattól szinte a maximális nyomatékot képes leadni. Noha ennyi idő alatt nem lehet összeszokni a Ducatival, azt mindenképpen érzékeltem, hogy az elektronikája is kifejezetten jól működik” – fogalmazott röviden tapasztalatairól Alen.

Noha egyik teszttel sem volt túl nagy szerencséje Alennek, mindkét alkalommal bizonyítani tudta a tehetségét. Az olaszok után az SK Energy Team is ajánlatot tett a magyar versenyzőnek a 2012-es szezonra.


Alen és a Ducati: „minden percét élveztem a gyakorlásnak”

„Örülök Alen sikerének, hisz újfent bebizonyosodott, jó úton járunk céljaink valóra váltásához. Mindkét csapat ajánlatát megkaptam, és mindkét gárda eljön Budapestre, hogy a november 18-20 között, a Hungexpo területén rendezendő 3. Autó+Motor+Sport 2011 EXPO alatt folytassuk a tárgyalásokat” – árulta el Kelemen Krisztián, az Adrenalin H-Moto Team csapatfőnöke.

Győrfi Alennel előbb is találkozhatnak a motorsport szerelmesei, hisz a 22 éves versenyző a motorjával együtt 11-én, pénteken délután az AUTO-DIGA Szakkiállítás egyik vendége lesz, melynek szintén a Hungexpo otthont.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending